Posle Korduna Voša i dalje maksimalna nakon 3 kola

Posle Korduna Voša i dalje maksimalna nakon 3 kola

NOVI SAD, 24. SEPTEMBAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U okviru 3. kola Super lige Srbije kuglaši Vojvodine su dočekali Kordun iz Kljajićeva. Kao što smo u ranijim izveštajima pisali, Kordun ima ponosnu klupsku istoriju, 1997. i 1998. godine su došli do šampionskog naslova u tadašnjoj I Saveznoj ligi odnosno- postali su prvaci Jugoslavije. Takođe prva su ekipa koja je došla do nekog odličja na međunarodnim takmičenjima, kada su 1997. godine na Svetskom kupu osvojili treće mesto.

Domaćini su sa opreznošću pristupili utakmici jer se dobro sećaju kako ih je Kordun iznenadio pre dve sezone u Novom Sadu. Vojvodina je izvanredno otvorila utakmicu, stekla prednost odmah u prvom setu koja je kasnije samo rasla do kraja utakmice koja je na kraju završena pobedom 7:1, što je bila treća pobeda u nizu sa identičnim rezultatom. Takođe, posle dva uzastopna poraza protiv Korduna, Voša sad ima tri vezane pobede nad ekipom iz Kljajićeva.

Rezultat od 3404 čunja je izvanredan za Spens, cele prošle sezone svega tri puta je bio prebačen ekipni rezultat od 3400 – Beograd je odigrao 3476 u prvom kolu, zatim Vojvodina dva puta, prvo u 3. kolu 3400 a kasnije i u 8. kolu 3413.

Posle trećeg kola na vrhu tabele nalazi se KK Beograd i naša Vojvodina, jedine ekipe koje imaju maksimalan učinak posle tri kola. Na trećem mestu nalazi se Zvezda sa dve pobede i jednim porazom odnosno sa 4 boda, a treće mesto sa 3 boda dele Mladost iz Kragujevca, naredni rival Vojvodine, i Partizan.

Vojvodina-Kordun: 7:1 (3404:3206)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Simonović Slobodan, Majstorović Predrag, Gajin Dragan, Rac Andor i Keregđarto Boris
Rezerve: Nikolić Igor i Kurjakov Bogdan.

Kordun:
Basara Marko, Blagojević Nikola, Pruginić Dejan, Cimeša Milan, Karagaća Miloš i Dragojević Đorđe.
Rezerve: Jovetić Marko.

Kresović Zdravko (597 /4/ 1 vs 0 /0/ 522) Basara Marko
Simonović Slobodan (589 /3/ 1 vs 0 /1/ 536) Blagojević Nikola
Majstorović Predrag (525 /2,5/ 1 vs 0 /1,5/ 245+258) Pruginić Dejan/Jovetić Marko
Gajin Dragan (583 /3/ 1 vs 0 /1/ 546) Cimeša Milan
Rac Andor (565 /3/ 1 vs 0 /1/ 552) Karagaća Miloš
Keregđarto Boris (545 /1/ 0 vs 1 /3/ 547) Dragojević Đorđe


Utakmicu su otvorili Kresović Zdravko koji je za protivnika imao Basaru Marka i Simonović Slobodan koji je igrao protiv Blagojević Nikole. U prvom bloku nije bilo nikakve neizvesnosti jer su Vošini igrači igrali izvanredno, od prvog seta su jurili rezultat preko 600. Posle tri seta Kresović je imao rezultat od 465 čunjeva a Simonović 457, i tada su već stekli prednost od prevelikih 118 čunjeva i osigurali oba ekipna poena. U poslednjem setu Kresović je malo posustao u pune i tako su u čišćenje obojica ušli sa istim rezultatom od 553. Pad koncentracije bio je prisutan i u čišćenju u kome je Kresović imao više koncentracije pa je na kraju imao i više čunjeva od saigrača, ali falilo mu 3 čunja za 600. Uzimajući u obzir sve faktore koje su bili prisutni na kuglani i činjenicu da je bilo pretoplo i nije bilo kiseonika, pad koncentracije sasvim je očekivana pojava na ovoj kuglani.

Prvi blok je završen sa 2:0 u ekipnim poenima, a razlika u čunjevima iznosila je velikih, možda već i tada nedostižnih, 128 čunjeva na kuglani kao što je Spens.

U drugom bloku na staze izlaze Majstorović Predrag i Gajin Dragan za Vojvodinu, dok su gostujući Kordun predstavili Pruginić Dejan i Cimeša Milan. U igri Majstorovića mogle su se primetiti oscilacije, jer je dva seta odigrao dobro a u druga dva je pružao slabu igru, naročito kada se igralo čišćenje. Ipak kao i u prvom kolu, kad je bilo najpotrebnije ostao je pribran, odigrao dobro u poslednjem setu i osigurao treći ekipni poen sa 2,5:1.5 i 22 čunja razlike. Gajin je igrao odlično u prva tri seta imao rezultat od 449 čunjeva i delovalo je da grabi ka 600, ali i i on je posustao u poslednjem setu, te na kraju stao na 583 čunja i osigurao četvrti ekipni poen sa 3:1 uz dodatnih 37 čunjeva prednosti.

Završetkom drugog bloka rezultat na semaforu pokazivao je 4:0 u ekipnim poenima i sad već nedostižnih 187 čunjeva prednosti za Vojvodinu.

Gosti su najveći otpor pružali u poslednjem trećem bloku, u kome za Vojvodinu na staze izašli Rac Andor i Keregđarto Boris a njihovi protivnici bili su Karagaća Miloš i Dragojević Đorđe. Posle tri seta Rac je imao prednost u setovima 2:1 ali je gubio 7 čunjeva, dok je kod Keregđarta i Dragojevića situacija bila obrnuta, Keregđarto je gubio sa 1:2 u setovima ali je imao prednost od 8 čunjeva. I u poslednjem setu oba duela bila je viđena velika borba i želja za ekipnim poenima pa su uspešnost na kraju podelili. Rac je osvojio i treći mali set i preokrenuo balans u čunjevima u svoju korist, te na kraju slavio sa 3:1 i 13 čunjeva razlike. Keregđarto je imao blagu prednost u prvom delu seta ali je u čišćenju Dragojević izvanredno odigrao, očistio 57 čunjeva, čime je osvojio prvi i jedini ekipni poen za Kordun sa 1:3 i 2 čunja razlike.

Krajnji rezultat je 7:1 i 198 čunjeva razlike za Novosađane. Igrač utakmice je kapiten kluba, Kresović Zdravko sa 597 oborenih čunjeva.


Naredna utakmica

U narednom IV. kolu koje se igra 30. 09., ekipa putuje u Kragujevac, gde će sa početkom od 11h odmeriti snage sa ekipom Mladosti iz Kragujevca. Ovo će ujedno igračima Vojvodine biti generalna proba pred put u Brčko na međunarodni Evropski kup.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA