Posle 3 godine, Vojvodina bez završnice u Kupu Srbije

Posle 3 godine, Vojvodina bez završnice u Kupu Srbije

NOVI SAD, 03. DECEMBAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda igrala su se četvrtfinala Kupa Srbije u kojem se Vojvodina sastala sa Crvenom Zvezdom, a utakmica je bila odigrana na neutralnoj kuglani u Novom Bečeju. Ova utakmica bila je ujedno i najzanimljiviji četvrtfinalni duel ove godine u Kupu Srbije.

Utakmica je, kako se i očekivalo, bila interesantna do samog kraja, novosađani su poveli, zatim su beograđani preokrenuli a na kraju učesnika završnog turnira mogle su da odluče i dodatne tri kugle, ali neke greške u završnici setova, nedostatak sreće, kao i neki lako izgubljeni setovi iz redova Vojvodine doveli su do toga da Crvena Zvezda slavi na kraju utakmice sa 3:5, ( u malim setovima bilo je 10,5:13,5). Ovim porazom prekinut je pobedonosni niz Vojvodine od šest uzastopnih utakmica, pet u Super Ligi i jedne u Kupu Srbije.

Osim Crvene Zvezde na završnom turniru naći će se još prošlogodišnji šampion Spartak 024 iz Subotice, višestruki šampion Beograd i pobednik iz Sezone 2018/2019, Partizan. Zvezdin najbolji plasman u Kupu Srbije je drugo mesto iz sezone 2013/2014 i 2018/2019.

Vojvodina-Crvena Zvezda: 3:5 (3291:3358)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Todorović Nemanja, Gajin Dragan, Kresović Zdravko, Rac Andor, Keregđarto Boris i Nikolić Igor.

Crvena Zvezda:
Jevremović Avram, Petković Aleksandar, Janković Jovica, Simijonović Miloš, Štikovac Jovica i Miličević Željko.
Rezerve: Bukva Goran i Obradović Novak.

Todorović Nemanja (544 /2/ 1 vs 0 /2/ 531) Jevremović Avram
Gajin Dragan (547 /3/ 1 vs 0 /1/ 526) Petković Aleksandar
Kresović Zdravko (575 /2/ 1 vs 0 /0/ 564) Janković Jovica
Rac Andor (538 /0,5/ 0 vs 1 /3,5/ 605) Simijonović Miloš
Keregđarto Boris (530 /1/ 0 vs 0 /3/ 574) Štikovac Jovica
Nikolić Igor (557 /2/ 0 vs 1 /2/ 558) Miličević Željko


Utakmica je otvorena parom Todorović Nemanja i Gajin Dragan a njihovi protivnici bili su Jevremović Avram i Petković Aleksandar. Kuglaši Vojvodine bili su uspešniji u prvom bloku, obojica su osvojili ekipne poene, ali lako je moglo da se desi i suprotno. Oboje su ušli u četvrti set sa prednošću od 2:1 i oba igrača su imali prednost od 19 čunjeva. Međutim igrači Crvene Zvezde znatno su bolje otvorili poslednji set, u jednom trenutku čak i preuzeli vođstvo u čunjevima, Todorović je već nakon 13 hitca imao zaostatak od 7 čunjeva a Gajin je u 12 hitcu imao prednost od svega 2 čunja. No u nastavku utakmice Todorović i Gajin podižu igru, koriste greške protivnika i uspevaju da zadrže ekipne poene, Todorović sa 2:2 i 13 čunjeva prednosti, dok Gajin u poslednjim hicima dolazi do malog seta i sa 3:1 i 21 čunjem razlike dolazi do drugog ekipnog poena.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 2:0 i 34 čunja prednosti za Vojvodinu.

Dramatično ali ipak zadovoljavajuće ušli su novosađani u drugi blok, a igrali su kapiten Kresović Zdravko protiv Janković Jovice i Rac Andor protiv nekadašnjeg kadetskog, juniorskog reprezentativca kao i svetskog prvaka, Simijonović Miloša. Kresović je slabo započeo svoj nastup ali kako je utakmica odmicala podizao je svoju igru, što je, ispostaviće se, bilo dovoljno da uđe u neizvesnu završnicu gde je 10. hitaca pre kraja gubio 14 čunjeva. U završnici, dok je Jovica vezivao greške- Kresović je vezivao čunjeve što je donelo treći ekipni poen Vojvodini sa 2:2 u setovima i 11 čunjeva razlike. U drgom duelu Rac nije imao velike šanse protiv Simijonovića, jedino mu je zapretio u trećem setu gde je imao prednost ali na kraju svega pola seta uspeo je da otme Simijonoviću, koji je ispostavilo na kraju bio i igrač utakmice sa 605 čunjeva.

Završetkom drugog bloka novosađani jesu imali prednost u ekipnim poenima od 3:1, ali beograđani su imali prednost u čunjevima (+22) i ono još bitnije- razliku u malim setovima od 7,5 naspram 8,5.

Igračima Vojvodine bio je potreban ekipni poen u poslednjem setu i 5 osvojenih malih setova za prolaz dalje, u tom slučaju mogli su da gube i na čunjeve. Za treći blok novosađani od prvog hica koriste izmenu čime šteluju igrače na igrača, s tim da je to značilo da nemaju pravo na izmene, pa su na staze izašli Keregđarto Boris i Nikolić Igor a njihovi protivnici bili su Štikovac Jovica i Miličević Željko. U prvih 60 hitaca učinak je bio polovičan, po dva seta su osvojili Novosađani i po dva Beograđani, a ovo je značilo da je Vojvodini u poslednja dva seta, od mogućih 4, bilo potrebno da osvoje tri za siguran prolaz. U trećem setu Nikolić je bio uspešniji za dva a Keregđarto je izgubio za 14 čunjeva. Poslednji odlučujući set Nikolić je dobro započeo, imao prednost već u uvodnim hicima ali to Keregđarto nije uspeo da isprati, imavši mnogo loših hitaca što je Štikovac iskoristio i već na ulasku u čišćenje imao je veliku prednost od 17 čunjeva, te se već moglo naslutiti ko će se plasirati dalje. Do kraja Nikolić nije izdržao i u poslednjem hicu izgubio je i set poen kao i ekipni za čunj, a Keregđarto sa 1:3 i 44 čunja.

Krajnji rezultat je 3:5 i 67 čunjeva razlike u korist Crvene Zvezde čime su se revanširali za poraz u kupu od pre dve godine. Ipak se ispostavilo kao previše da Vojvodina dobije dve vezane utakmice sa lošom igrom. Igrač utakmice je Simijonović Miloš sa 605 oborenih čunjeva, dok je u redovima Vojvodine najuspešniji bio Kresović Zdravko sa 575 čunjeva. Ekipi Crvene Zvezde ekipa Vojvodine želi puno uspeha u nastavku takmičenja u Kupu Srbije.


Naredna utakmica:
Narednu utakmicu Vojvodina igra tek za dve nedelje jer je odložena utakmica sa Beogradom zbog revanš utakmice u Ligi šampiona, a njima takođe želimo uspešan nastup i plasman u naredno kolo. Utakmica će se igrati u Beogradu 18. decembra.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA