Porazom od Beograda, završena sezona 2020/21

Porazom od Beograda, završena sezona 2020/21

NOVI SAD, 23. MAJ 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U poslednjem 18. kolu bilo je dosta uzbuđenja. Iako je Beograd već odavno obezbedio šampionsku titulu, za treće mesto borile su se tri ekipe, Spartak 024, Metalac i Vojvodina. U toj trci Spartak i Metalac su se borili u direktnom duelu dok je Vojvodina dočekala Beograd, ekipu koja tokom cele sezone nije zabeležila nijedan poraz. Vojvodini su, bez obzira na ishod duela u Bačkoj Topoli, trebali bodovi u utakmici protiv jedanaestostrukog državnog šampiona kakao bi osigurali treće mesto, a u slučaju poraza završili bi na četvrtom mesto. Nažalost beograđani su ipak bili prevelik zalogaj za novosađane i ovim porazom Vojvodina je zauzela četvrto mesto na tabeli za takmičarsku sezonu 2020/2021.

Prvo mesto i plasman na Svetski kup koji će biti održan u Hrvatskoj u mestu Otačac obezbedio je Beograd sa 35 osvojenih poena. Drugo mesto i plasman na Evropski kup u slovenački Kranj obezbedio je Partizan sa 27 poena. Treće mesto i NBC kup je obezbedio Spartak 024 sa 25 poena i oni će putovati u nemački grad Lorš. Zatim ih prate Vojvodina sa 23, Metalac sa 21, Kragujevac 11, Crvena Zvezda 11 i Jedinstvo sa 10 poena, dok ligu napuštaju Prva Petoletka sa 9 i Apatin sa 8 poena.

Novi superligaši za narednu sezonu su Kordun iz Kljajićeva i Car Lazar iz Kruševca, Kordun se nakon tri godine vraća u elitni rang, dok su Kruševljani ponovo u društvu najboljih nakon samo jedne sezone u nižem rangu takmičenja.

Vojvodina-Beograd: 3.5:4.5 (3286:3363)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Rac Andor, Gajin Dragan, Simonović Slobodan, Todorović Nemanja, Nikolić Igor, Kresović Zdravko.
Rezerve: Relota Boris, Kovačević Vojislav.

Beograd:
Klićarić Bojan, Živković Stevan, Popović Nikola, Lainšćak David, Ostojić Goran, Vlajkov Radovan.

Rac Andor/Relota Boris (294+213/1/ 0 vs 1 /3/ 574) Klićarić Bojan
Gajin Dragan (583/2/ 0.5 vs 0.5 /2/ 583) Živković Stevan
Simonović Slobodan/Kovačević Vojislav (246+244/0/ 0 vs 1 /4/ 558) Popović Nikola
Todorović Nemanja (553/2.5/ 1 vs 0 /1.5/ 534) Lainšćak David
Nikolić Igor (570/2/ 1 vs 0 /2/ 561) Ostojić Goran
Kresović Zdravko (583/3/ 1 vs 0 /1/ 553) Vlajkov Radovan


Utakmicu su otvorili Andor Rac i Dragan Gajin za Vojvodinu, odnosno Bojan Kličarić i Stevan Živković za Beograd. Gajin je bio na pragu da napravi preokret iz prvog seta protiv Živkovića kada je sa setom od 166 čunjeva stekao prednost nad njim. Drugi i treći set osvojio je Gajin te je poslednji set odlučio o njihovom duelu. Vodili su veliku bitku do poslednjeg hica pa su na kraju ipak podelili ekipni poen. Rac je pružao bledu partiju, šta je dovelo do toga da u 69. hicu svoje mesto prepusti Borisu Reloti da pokuša da nadoknadi svoj zaostatak za Kličarićem. U tome nije uspeo pa je Kličarić bez problema osvojio ceo bod.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 0.5:1.5 i 67 čunjeva razlike koji je Kličarić ostvario.

Smanjiti zaostatak u drugom bloku pokušali su Slobodan Simonović i Nemanja Todorović protiv Nikole Popvića i Davida Lainščaka. Nažalost Simonović je pre par dana zadobio povredu ligamenta na stopalu, ali je i pored toga pokušao je da se bori sa Popovićem, međutim bol je bio jači i zbog toga je bio primoran da od 61. hica prepusti svoje mesto Vojislavu Kovačeviću. Iz ovog duela Popvić je izašao kao pobednik i on je dodatno povećao razliku u čunjevima. Todorović jeste doneo ekipni poen i dobio svog protivnika za 19 čunjeva, ali to nije bilo dovoljno da anulira prednost koju je Popović stekao.

Posle dva bloka sve je bilo jasno, Vojvodina ne može doći do pobede i moraće da se zadovolji četvrtim mestom na tabeli. Rezultat na semaforu pokazivalo je 116 čunjeva razlike za goste i 1.5:2.5 u ekipnim poenima.

U trećem setu na staze izlaze Igor Nikolić protiv Gorana Ostojića i Zdravko Kresović protiv Radovana Vlajkova. Obojica su pružali izvanrednu partiju i zasluženo osvojili bodove protiv bivšeg i sadašnjeg državnog reprezentativca. Nikolić je odigrao izvanrednih drugih 60 hitaca u kome je srušio 315 čunjeva i upravo tu je dobio svog suparnika. Kresović je na tri staze oborio 455 čunjeva a kiks u trećem setu je uzrokovao da ne pređe cifru od 600 čunjeva, što ove sezone nije pošlo za rukom ni jednom igraču.

Krajnji rezultat na semaforu bio je 3286:3363, 77 čunjeva razlike za jedinu neporaženu ekipu u takmičarskoj sezoni 2020/2021. Na ovoj utakmici tri igrača sa po 583 čunja ponela su epitet najboljeg na meču, iz domaće ekipe Dragan Gajin i Zdravko Kresović, a kod gostiju Stevan Živković.

Ispostavilo se da je Vojvodina mogla da dođe i do boda protiv Beograđana, ali zbog pobede Spartaka protiv Metalca ni to ne bi bilo dovoljno za treće mesto. Sada sledi zaslužena letnja pauza a zatim i pripreme za narednu sezonu.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA