Pobedom protiv Metalca kuglaši Vojvodine do treće uzastopne pobede

Pobedom protiv Metalca kuglaši Vojvodine do treće uzastopne pobede

NOVI SAD, 30. OKTOBAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U nedelju 30. 10. odigrano je 7. kolo Super lige Srbije a Vojvodina je kao domaćin igrala protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca, ekipe koja je od raspada SFRJ-a u prvom rangu takmičenja osvojila 14 medalja, 6 srebrnih i 8 bronzanih.

Domaćini su još jednu utakmicu završili lakše od očekivanog, čime su upisali još jednu bitnu pobedu nad konkuretnom ekipom koja takođe ima ambicije da sezonu završi među prve tri ekipe. Ovo je ujedno bila treća vezana pobeda kuglaša Vojvodine od povratka iz Minhena i od poraza protiv Spartaka u 4. kolu. Krajnji ishod utakmice je 8:0 u kome je blistao Kresović Zdravko sa 616 oborenih čunjeva. Od njega su u poslednjih 5 godina na kuglani Spens i stazama 5-8, jedino bilu uspešniji Milinković Aleksandar u prvom kolu ove sezone sa 619, Gajin Dragan sa 620 u sezoni 2019/2020 kada je Vojvodina došla do duple krune u utakmici 11. kola protiv Car Lazara, i Baranj Čongor sa 623 čunja još kada je igrao za Beograd protiv Radničkog u sezoni 2018/2019.

Sa učinkom 5-0-2, i sa 10 osvojenih poena Vojvodina se popravila na tabeli i trenutno deli drugo-treće mesto sa Spartakom 024 iz Subotice. Prvo mesto na tabeli čvrsto drži Beograd sa maksimalnih 14 osvojenih poena, dok se na četvrtom mestu nalazi Vojvodinin sledeći protivnik, Vihor iz Sombora sa 8 osvojenih poena.

Vojvodina-Metalac: 8:0 (3370:3215)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Keregđarto Boris, Kurjakov Bogdan, Simonović Slobodan, Nikolić Igor i Relota Boris.
Rezerve: Gajin Dragan, Todorović Nemanja i Rac Andor.

Metalac:
Trifunović Dejan, Čaluković Goran, Paunović Miloš, Laketić Nikola, Trošić Ivan i Likić Velibor.
Rezerve: Radenković Strahinja

Kresović Zdravko (616 /4/ 1 vs 0 /0/ 544) Trifunović Dejan
Keregđarto Boris (533 /3/ 1 vs 0 /1/ 528) Čaluković Goran
Kurjakov Bogdan (577 /2/ 1 vs 0 /2/ 556) Paunović Miloš
Simonović Slobodan(593 /3/ 1 vs 0 /1/ 557) Laketić Nikola
Nikolić Igor/Rac Andor (269+266/3/ 1 vs 0 /1/ 527) Trošić Ivan
Relota Boris (516/2/ 1 vs 0 /2/ 252+251) Likić Velibor/Radenković Strahinja


Gledaoci su mogli da uživaju u jakom prvom bloku u kome parove činili Kresović Zdravko i Trifunović Dejan, kao i Keregđarto Boris i nekadašnji reprezentativac i svetski šampion Čaluković Goran. Kresović je proužao još jednu izvanrednu partiju u kome njegov protivnik, Trifunović koji je u prošlosti često zadavao glavoboju igračima Vojvodine, nije imao nikakav odgovor ni u jednom setu čime je Zdravko sa 4:0 zabeležio prvi ekipni poen setovima od 156, 161, 143 i 156. Drugi dvoboj bio je dosta izjednačeniji i neizvesniji, Keregđarto nije uspeo da pronađe svoj hitac i dosta se mučio ali išlo mu je na ruku to da je i njegov protivnik dosta grešio. Posle 120 hitaca Keregđarto je ipak uspeo da slavi sa 3:1 u setovima ali sa svega 5 čunjeva.

Posle prvog bloka u ekipnim poenima bilo je 2:0 a razlika u čunjevima već je bila velikih 77 za Vojvodinu.

U drugom bloku na staze za Vojvodinu izlaze Kurjakov Bogdan i Simonović Slobodan, dok za Metalac Paunović Miloš i Laketić Nikola. Možemo konstatovati da je ovo bio najkvalitetniji blok jer sva četri igrača u proseku odigrali su 570,75, šta za Spens uopšte nije malo. U prvih 60 hitaca bila je neizvesna borba u oba para gde je rezultat u malim set poenima bio  1:1 ali prednost u čunjevima na strani domaćih igrača. Kurjakov je podigao nivo igre u pune u nastavku utakmice šta mu je donelo  još jedan mali set, ali i najbitnije i treći ekipni poen za Vojvodinu. Simonović je rutinski priveo kraju još jedan svoj nastup, ali ostaje žal za pad igre u poslednjem setu, te je tako ostao kratak za 7 čunjeva od cifre 600.

Završetkom drugog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 4:0 i 134 čunjeva razlike za domaću ekipu.

U poslednjem bloku Ekipa Vojvodine postavila je kombinovani sastav pa su igrali Nikolić Igor i Relota Boris a za Metalac su nastupali Trošić Ivan i Likić Velibor. Posle 60 hitaca imali smo sličnu situaciju kao u drugom bloku, 1:1 u malim setovima jedino što je sad prednost u čunjevima bila na strani gostujućih igrača, 3 i 2 čunja. Za drugih 60 hitaca još dva igrača izlaze na staze, Rac Andor umesto Nikolić Igora u redovima Vojvodine i kod gostujuće ekipe Radenković Strahinja umesto Likić Velibora. Sa jedne strane izmena je bila uspešna jer Rac osvojio naredna dva seta i osigurao još jedan ekipni poen, dok je Radenković svoj počasni bod za Metalac izgubio od Relote u poslednjem setu, tačnije u poslednjem čišćenju kada je Relota očistio 62, 36 više od svog protivnika.

Gosti nisu mogli da se prilagode Spensu na kojem često i domaći igrači imaju problema, iako se to ovom prilikom nije desilo što je dovelo do ubedljivih 8:0 i 155 razlike za domaćine čime su upisali 5. trijumf u Super ligi. Igrač utakmice je izvanredni kapiten Kresović Zdravko sa 616 oborenih čunjeva.


Naredna utakmica

Sledećeg vikenda sledi pauza a zatim kuglaši Vojvodine opet igraju pred domaćom publikom, ovaj put protiv Vihora koji je pre ove sezone poslednji put nastupao u Super ligi Srbije u sezoni 2008/2009. Utakmica se igra u nedelju 13. 11. sa početkom od 14h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA