Pobedom nad Jedinstvom otvorena nova sezona 2021/22

Pobedom nad Jedinstvom otvorena nova sezona 2021/22

NOVI SAD, 23. MAJ 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda otvorena je nova kuglaška sezona za 2022. godinu, u kojoj je Vojvodina kao domaćin igrala protiv dobro poznatog rivala, Jedinstva iz Novog Bečeja. Kao što smo pisali u prethodnim izveštajima ekipa Vojvodine je u ovu sezonu ušla jača za dvojicou igrača, šta nas čini optimističnim u novim izazovima za nastavak sezone. Pomenute dve ekipe su se od raspada velike Jugoslavije sastale 25 puta u ligaškim takmičenjima i u nacionalnom kupu, što je dokazatelj da se jako dobro poznaju a pored toliko odigranih duela i dalje imaju prijateljske odnose. Tokom ovih 25 duela odigrali su dosta uzbudljivih utakmica i u istom ritmu je tekla i ova, iako su domaćini imali predonst od početka utakmice, ni u jednom trenutku nisu uspeli da naprave veću razliku u čunjevima i na kraju su ušli u uzbudljivu završnicu gde je pobednika odlučilo svega 16 čunjeva.

Vojvodina-Jedinstvo NB: 5:3 (3214:3198)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Simonović Slobodan, Todorović Nemanja, Keregđarto Boris, Nikolić Igor, Rac Andor, Kresović Zdravko.
Rezerve: Kovačević Vojislav, Kurjakov Bogdan, Gajin Dragan.

Jedinstvo:
Zrnić Mane, Bugarski Goran, Komaromi Ervin, Zavarko Čaba, Ernješi Norbert, Ernješi Robert.
Rezerve: Mesaroš Ivan, Molnar Sebastian, Magda Sebastian.

Simonović Slobodan (568/2/ 1 vs 0 /2/ 562) Zrnić Mane
Todorović Nemanja (552/3/ 1 vs 0 /1/ 526) Bugarski Goran
Keregđarto Boris (527/4/ 1 vs 0 /0/ 493) Komaromi Ervin
Nikolić Igor (524/1/ 0 vs 1 /3/ 560) Zavarko Čaba
Rac Andor (527/2/ 0 vs 1 /2/ 531) Ernješi Norbert
Kresović Zdravko (516/2/ 0 vs 1 /2/ 526) Ernješi Robert


Utakmicu su otvorili Simonović Slobodan i Todorović Nemanja za Vojvodinu, odnosno Zrnić Mane i Bugarski Goran za Jedinstvo. Ovo je ujedno bio i najbolji blok u kome se mogla videti i najbolja igra. Slobodan je pružao jako dobro igru u prvih 90 hitaca ali nažalost kuglana je bila  takva da nismo mogli da uživamo u velikom rezultatu. Njega je Mane pratio rezultatom i u poslednjem setu iskoristio slabiju koncentraciju Slobodana, a pobednika je odlučilo svega 6 čunjeva. Nemanja je nešto lakše izašao na kraj protiv Gorana. Na kraju- dva ekipna poena za Vojvodinu.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 2:0 i 32 čunjeva razlike u korist Vojvodine.

U drugom bloku u crveno-belom dresu debitovao je Keregđarto Boris koji se maksimalno borio ali uprkos slabom rezultatu ipak je ubedljivo sa 4:0 upisao svoj prvi poen protiv nekadašnjeg Vojvodininog igrača, Komaromi Ervina kome jednostavno nije bio dan i nije uspeo da pruži svoju igru. U drugom duelu sastali su Nikolić Igor i Čaba Zavarko. Čaba je takođe pružao znatno bolju igru nego što mu je to rezultat pokazivao i nije davao nikakve šanse Igoru da i on dođe do ekipnog boda i obezbedi mirnu završnicu utakmice.

Posle dva bloka rezultat je 3:1 u ekipnim poenima i 30 razlike u čunjevima za domaćine.

U trećem setu na staze izlaze Rac Andor protiv Ernješi Norberta i Kresović Zdravko protiv Ernješi Roberta. U sva tri seta vodili su veliku bitku, što potvrđuje i podatak da je u šest setova največa razlika između dva igrača iznosila svega 6 čunjeva. Posle 90 hitaca ukupna razlika u čunjevima bila je svega 34 čunjeva, ali su oba igrača Vojvodine vodili su sa 2:1 u setovima i činilo se da će ipak uvesti utakmicu u mirnu završnicu- međutim ispostavilo se drugačije. Zdravko i Rac su slabo igrali na pune što su igrači Jedinstva iskoristili, te su otac i sin ulaskom u čišćenje smanjili razliku na 11 čunjeva. Utakmica je bila odlučena u poslednjim hitcima u kome možemo slobodno da kažemo da je sreća bila na našoj strani te smo došli do prve pobede u novoj takmičarskoj sezoni.

Krajnji rezultat na semaforu bio je 3214:3198, i 16 čunjeva razlike za dva boda. Igrač utakmice bio je Slobodan Simonović sa 568 čunjeva koji je još jednom dokazao da se nalazi u dobroj formi na početku sezone.


Naredna utakmica

Narednu utakmicu Vojvodina igra u nedelju 19. 09. u Kragujevcu protiv istoimene ekipe sa početkom od 11h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA