Novi poraz Vojvodine, Jadran bolji u Golubincima

Novi poraz Vojvodine, Jadran bolji u Golubincima

GOLUBINCI, 16. MART 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U pretposlednjem kolu Super lige Srbije za 2023/2024, kuglaši Vojvodine doživeli su još jedan poraz. Ovoga puta bolji od ekipe iz Novog Sada bili su igrači Jadrana iz Golubinaca koji su se tako revanširali za poraz iz prvog dela sezone kada je Vojvodina na svojim stazama bila ubedljiva sa 6:2.

Domaćini su sjajno otvorili utakmicu, i već u prvom bloku nagovestili u kom pravcu će utakmica dalje teći. Kuglaši Vojvodine imali su svoje šanse da dođu do boljeg ishoda, međutim nisu uspeli u tome a Jadran je iskoristio sve prednosti domaćeg terena tako što se mnogo bolje snalazio na svojim stazama.

Pred poslednje kolo ove sezone, situacija na tabeli govori da je jedina nedoumica to ko će biti drugi a ko treći. Beograd je šampion, a Vojvodina i Vihor će u nedelju u Novom Sadu odlučivati o tome ko će u koje evropsko takmičenje. Mladosti iz Kragujevca kao i Kordun iz Kljajićeva se sele u niži rang takmičenja.

Jadran-Vojvodina: 5:3 (3481:3410)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Jadran:
Musulin Nemanja, Simijonović Miloš, Juhas Saša, Joković Velimir, Ćetojević Barnislav i Pavlović Miodrag.

Rezerve: Dragić Žarko i Lainščak David.

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Majstorović Predrag, Rac Andor, Gajin Dragan, Keregđarto Boris i Nikolić Igor.

Musulin Nemanja (616 /2/ 1 vs 0 /2/ 589) Kresović Zdravko
Simijonović Miloš (606 /2/ 1 vs 0 /2/ 581) Majstorović Predrag
Juhas Saša (575 /4/ 1 vs 0 /0/ 524) Rac Andor
Joković Velimir (577 /2/ 0 vs 1 /2/ 578) Gajin Dragan
Ćetojević Branislav (571 /2/ 0 vs 1 /2/ 578) Keregđarto Boris
Pavlović Miodrag (536 /2/ 0 vs 1 /2/ 560) Nikolić Igor


Musulin Nemanja i Simijonović Miloš otvorili su utakmicu za Jadran, a na drugoj strani igrali su kapiten Vojvodine Kresović Zdravko i Majstorović Predrag. Nakon 60 hitaca na obe strane bilo je 1:1. Osetljivu prednost imao je samo Simijonović nakon sjajno odigranog prvog seta (166), međutim pred poslednjih 30 hitaca prednost u malim set poenima imao je Majstorović pa je Simijonović imao imperativ osvajanja poslednjeg seta da bi došao do ekipnog boda. Nakon velike borbe u čišćenju, najbolji igrač ekipe iz Golubinaca osvaja set za dva čunja i time donosi svojoj ekipi prvi ekipni bod. Musulin i Kresović vodili su veliku borbu na drugoj strani, a uspešniji je bio domaći kuglaš koji je zbog izvanredne igre u čišćenju (pre svega u trećem setu) došao do ekipnog boda zahvaljujući većem broju oborenih čunjeva.

Rezultat nakon prvog bloka bio je 2:0 za Jadran i 52 čunja razlike

U drugom bloku za ekipu Jadrana na staze su izašli nekadašnji igrač Vojvodine Juhas Saša i Joković Velimir, a za Vojvodinu su igrali Rac Andor i Gajin Dragan. Sjajnu borbu u prvom setu vodili su Gajin i Joković, a uspešniji je bio gostujući igrač oborivši 160 čunjeva. Joković je u drugom setu izjednačio, da bi Gajin u trećem ponovo poveo pritom vrativši i prednost u čunjevima. U poslednjem setu pobednik se znao u poslednjem hicu, kada je Gajin srušivši sedam čunjeva osvojio prvi ekipni bod za Vojvodinu. Juhas je protiv Raca osvojio sva četiri seta i tako bez većih problema osigurao prednost Jadrana pred poslednji set.

Nakon drugog bloka Jadran je i dalje imao prednost, sada je bilo 3:1 i 102 čunja prednosti

U poslednjem bloku Ćetojević Branislav i Pavlović Miodrag imali su zadatak da, u najmanju ruku, zadrže prednost u čunjevima. Zahvaljujući prvoj četvorici igrača taj posao im je bio znatno olakšan, a još jedan ubedljiv poraz Vojvodine pokušali su da spreče Keregđarto Boris i Nikolić Igor. Uspeli su igrači Vojvodine da nakon 60 hitaca prepolove prednost domaćina. Keregđarto je vodio 2:0 uz 34 čunja prednosti, dok je kod Nikolića bilo 1:1 uz 29 čunjeva prednosti. Nikolić je odigrao najboljih 30 hitaca na ovoj utakmici i svojih najboljih 30 hitaca u sezoni srušivši 174 čunja uz očišćenih 80. Treći set definitivno je rešio pitanje pobednika jer su domaćini osvojili oba seta, a gosti su se na kraju morali zadovoljiti osvajanjem ekipnih bodova jer su oborili više čunjeva.

I pored izgubljenih bodova u poslednjem bloku, domaćini su slavili sa 5:3 uz 71 čunj prednosti


Naredna utakmica

Poslednju utakmicu u ovoj sezoni kuglaši Vojvodine igraće na svojoj kuglani protiv Vihora iz Sombora, a pobednik te utakmice učestvovaće na Evropskom kupu u Mariboru sledeće sezone, dok će poraženi igrati na NBC kupu u Apatinu. Blagu prednost u ovoj utakmici imaće gosti kojima će i nerešeni rezultat garantovati odlazak u Sloveniju i osvajanje srebrne medalje. Utakmica počinje u 14:00 č.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA