Loše izdanje Vojvodine u Kljajićevu i zaslužena pobeda Vihora

Loše izdanje Vojvodine u Kljajićevu i zaslužena pobeda Vihora

NOVI SAD, 19. NOVEMBAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U poslednjem kolu jesenjeg prvenstva Super lige Srbije, kuglaši Vojvodine otputovali su u Kljajićevo gde su za protivnika imali Vihor iz Sombora, ekipu koja se nalazi u izuzetno dobroj formi i zasluženo se nalaze na trećem mestu na tabeli. Od raspada SFRJ-a ovo je bio 13 duel pomenute dve ekipe i Vojvodina ima pozitivan skor- 10 pobeda i svega tri poraza.

Svi su očekivali izvanredan okršaj i neizvestan meč ali do toga nije došlo, razlog toga je izuzetno loša partija Novosađana. Ovo je bilo najslabije izdanje ekipe u ovih 11 utakmica koje su odigrali od septembra meseca. Neizvesnost je bila prisutna samo u prvom bloku gde su oba boda mogla da odu u oba pravca, ali je uba pokupio Vihor i u nastavku bez problema kontrolisao utakmicu.

Nakon devet odigranih kola Beograd i dalje drži maksimalan učinak i čelnu poziciju na tabeli sa 18 bodova dok je Vojvodina na drugom mestu sa 14. Trećeplasirani Vihor zahvaljujući ovoj pobedi sada ima 13 bodova i približili su se na svega bod razlike u odnosu na Vojvodinu. Zatim slede Spartaku 024 i Crvena Zvezda sa zaostatkom od 4 boda u odnosu na treće mesto koja vodi u Evropu.

Vihor-Vojvodina: 7:1 (3398:3271)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vihor:
Vuletić Mile, Kurteš Ranko, Mudrić Petar, Dobrić Dragoslav, Mandić Danilo i Stojšić Aleksandar.
Rezerva: Mudrić Milan, Trivić Damir i Praštalo Mladen.

Vojvodina:
Simonović Slobodan, Keregđarto Boris, Majstorović Predrag, Kresović Zdravko, Gajin Dragan i Nikolić Igor.
Rezerva: Kurjakov Bogdan.

Vuletić Mile (557 /2/ 1 vs 0 /2/ 541) Simonović Slobodan
Kurteš Ranko (555 /2/ 1 vs 0 /2/ 552) Keregđarto Boris
Mudrić Petar (581 /4/ 1 vs 0 /0/ 264+254) Majstorović Predrag/Kurjakov Bogdan
Dobrić Dragoslav/Mudrić Milan (254+267 /2/ 0 vs 1 /3/ 535) Kresović Zdravko
Mandić Danilo (588 /2.5/ 1 vs 0 /1.5/ 584) Gajin Dragan
Stojšić Aleksandar (596 /3/ 1 vs 0 /1/ 541) Nikolić Igor


U prvom bloku za Vojvodinu nastupili su Simonović Slobodan i Keregđarto Boris a za Vihor Vuletić Mile i Kurteš Ranko. Posle 60 hitaca po malim setovima bilo je 2:2, s tim da je Simonović vodio a Keregđarto gubio, a razlika u čunjevima bila je svega čunj. Delovalo je da će biti 1:1 u ekipnim poenima posle prvog seta ali u nastavku je krenulo da se kopmlikuje za igrače Vojvodine, Simonoviću je drastično pala igra u drugih 60 hitaca dok je Keregđarto popravio svoju čime je on osvojio naredna dva mala set poena a Simonović izgubio pa je bilo 2:2. Razlika u čunjevima takođe je bila mala i poslednji hici su odlučivali o tome kome će pripasti ekipni poen. U njima su domaćini imali mirniju ruku i tako na kraju pokupili oba ekipna poena za Vihor.

Posle prvog bloka, rezultat na semaforu bio je 2:0 u ekipnim poenima a razlika u čunjevima bila je svega 19 za Vihor.

U drugom bloku svoje bitke vodili su Majstorović Predrag protiv Mudrić Petra i Kresović Zdravko protiv Dobrić Dragoslava. Uvodni setovi takođe su bili uzbudljivi ali na kraju su uspešniji bili domaćini. U nastavku drugog bloka gostujući igrači su se sve više mučili. Majstorović nije uspeo da nađe svoj hitac i posle 60 hitaca zamenio ga je Kurjakov Bogdan koji je zalet uhvatio tek u poslednjih 30 hitaca, ali ni to nije bilo dovoljno za mali set pa je na kraju Mudrić zasluženo slavio sa 4:0. Kresović je posle 120 hitaca uspeo da se izbori sa ekipnim bodom i sa 2:2 u malim setovima osvoji prvi ekipni poen za Vojvodinu, a kako se ispostavilo i poslednji.

Završetkom drugog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 3:1, dok je razlika u čunjevima porasla na 68, a slobodno možemo da kažemo da je ovo već veliki zaostatak jer je za Vihor u poslednjem bloku igrao njihov najbolji igrač, Mandić Danilo.

U poslednjem, trećem bloku za Vojvodinu nije preostalo ništa sem da napadne i tako je Gajin Dragan odmerio snage sa Mandić Danilom a Nikolić Igor sa Stojšić Aleksandrom. Duel između Mandića i Gajina bio je uzbudljiv do samog kraja, posle 90 hitaca rezultat u malim setovima bio je 1.5:1.5 i 3 čunja prednosti za Gajina, što je značilo da mu je trebao makar nerešen rezultat u poslednjem setu kako bi osvojio ekipni poen. Ipak poslednji set pripao je Mandiću za 7 čunjeva, najviše zahvaljujući dobroj igri na pune i tako je obezbedio još jedan ekipni poen. Nikolić je loše ušao u utakmicu, slabo odigrao prvi set ali je posle dizao nivo igre iz seta u seta, ali to mu je bilo  dovoljno samo za jedan mali set i to u poslednjih 30 hitaca, a Stojšić je odigrao izvanredno i falilo mu je svega 4 čunja do 600.

Krajnji rezultat utakmice je 7:1 i 127 čunjeva razlike za domaći Vihor i sada se nalazi u dobroj poziciji da izbori evropu za sledeću sezonu. Igrač utakmice je kapiten Stojšić Aleksandar sa 596 oborenih čunjeva, a kod Vojvodine Gajin Dragan sa 584 čunja.


Naredna utakmica

Do kraja godine ostalo je još da se odigra 1/4 kupa Srbije u kome ćemo imati reprizu iz prošle godine jer Vojvodina za protivnika ima Crvenu Zvezdu. Utakmica se igra 02. 12. sa početkom od 16h u Kovačici.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA