Kuglaši Vojvodine slavili u Beogradu protiv Tehnohemije

Kuglaši Vojvodine slavili u Beogradu protiv Tehnohemije

NOVI SAD, 07. MART 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda kuglaši Vojvodine po četvrti put ove godine otputovali su u Beograd, ovaj but na megdan Tehnohemiji, ekipi koja se nalazi na poslednjem mestu i posle ove utakmice više ni teoretske šanse nema za opstanak, tako da će se od naredne sezone takmičiti u I ligi Srbije, grupa Centar.

Sada je već sigurno da će Super ligu napustiti dve ekipe iz grupe Srbija- Centar, i tako će u sezoni 2022/2023 po prvi put od kada igra 10 ekipa u najjačem rangu (prvi put je počelo u sezoni 2004/2005, dok se u prethodnim sezonama takmičilo 12 ekipa) nastupiće po 5 ekipa sa teritorije Vojvodine i Srbije- Centar.

Gosti jesu u većem delu susreta bili u prednosti, ali su domaćini ipak imali svoje šanse da makar bod zadrže u Beogradu. Za pobedu Vojvodine najzaslužniji je bio Keregđarto Boris, koji je u pretposlednjem hicu osvojio ekipni bod, vredan pobede. Drugi igrač koji je veliku zaslugu imao u pobedi je Gajin Dragan. On je, i pored 140 čunjeva na poslednjoj stazi, svoj nastup završio sa 627 oborenih čunjeva.

Posle 16. kola Vojvodina sa učinkom od 10 pobeda, 6 poraza i sa 20 osvojenih bodova i dalje drži četvrto mesto na tabeli. Prvo mesto i dalje dele Beograd i Spartak 024 sa 28 bodova, s tim da beograđani imaju utakmicu manje. Treći je Metalac iz Gornjeg Milanovca kome je u poslednja dva kola potreban samo jedan bod kako bi i matematički obezbedili bronzanu medalju.

Tehnohemija-Vojvodina: 3:5 (3405:3488)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Tehnohemija:
Popović Mladen, Pleša Damir, Krneta Dalibor, Miličević Željko, Rađenović Goran i Rogić Borislav.
Rezerve: Bjelobrk Darko, Rogić Goran.

Vojvodina:
Simonović Slobodan, Kresović Zdravko, Todorović Nemanja, Keregđarto Boris, Gajin Dragan i Kurjakov Bogdan.
Rezerve: Nikolić Igor, Rac Andor.

Popović Mladen (514 /2/ 0 vs 1 /2/ 567) Simonović Slobodan
Pleša Damir (591 /2/ 1 vs 0 /2/ 580) Kresović Zdravko
Krneta Dalibor (618 /4/ 1 vs 0 /0/ 574) Todorović Nemanja
Miličević Željko (593 /2/ 0 vs 1 /2/ 602) Keregđarto Boris
Rađenović Goran/Bjelobrk Darko (266+253/0/ 0 vs 1 /4/ 627) Gajin Dragan
Rogić Borislav (570 /3/ 1 vs 0 /1/ 400+138) Kurjakov Bogdan/Nikolić Igor


Utakmica je otvorena tandemom Simonović Slobodan i Kresović Zdravko za Vojvodinu, odnosno Popović Mladen i Pleša Damir za Tehnohemiju. Simonović je jako dobro otvorio svoj nastup sa 107 pune, i delovalo da ide još jednom preko granice od 600, ali nažalost dobru igru nije uspeo da prenese i na čišćenje. Posle 120 hitaca, u pune je imao  lep rezultat od 400 čunjeva ali u čišćenju svega 167. Ipak slabija igra u pune nije ugrozila ekpini bod, za 53 čunja bio je uspešniji od svog protivnika. Kod Kresovića situacija je bila drugačija, sa slabijom igrom je započeo svoj nastup u kome, iako imao bolji rezultat od protivnika u čišćenju, nije mogao da mu parira u pune gde je Pleša odigrao 106 i 105, šta je dovelo do toga da Kresović posle dva seta gubi sa 0:2. U nastavku njihovog duela Kresović je zaigrao znatno bolje, odigrao 305 i osvojio oba ekipna poena ali to nije bilo dovoljno za potpuni preokret jer je posle 120 hitaca Pleša ipak imao 11 čunjeva više u odnosu na Kresovića.

Posle prvog bloka rezultat je iznosio 1:1 u ekipnim poenima i prednost od 42 čunja za novosađane.

Domaćini su bolje ušli u drugi blok i počeli su polako da smanjuju razliku u čunjevima, u jednom trenutku trećeg seta Tehnohemija je imala i prednost od nekih 20 čunjeva. Todorović Nemanja je pružao solidnu partiju, jedino je u drugom setu igrao ispod 140 čunjeva, ali nije imao odgovor na izvanrednu igru Krnete Dalibora pa je Tehnohemiji zasluženo pripao i drugi ekipni poen. Duel između Keregđarto Borisa i Miličević Željka bio je najzanimljiviji tokom cele utakmice i to je ujedno bio duel koji je, kako se kasnije ispostavilo, odlučio i pobednika utakmice. Njih dvojica su naizmenično osvajali male setove, s tim da je u prvom setu bila grčevita borba koja je ipak pripala Miličeviću. U drugom setu Keregđarto je odigrao 161 čunj ali svega za 6 je imao više u pomenutom setu protiv protivnika. Posle trećeg seta Miličević je sa 167 čunjeva napravio prednost od 17 čunjeva i delovalo je da će osvojiti i treći ekipni poen za beogradsku ekipu. Na sreću novosađana Miličević je pao sa igrom a Keregđarto je svu razliku anulirao u 15 hitaca pa su u čišćenje ušli izjednačeni. Čistili su slično, čas je jedan igrač bio korak ispred, čas drugi i tako do 118. hica. U preostala dva hica Keregđarto je imao punu postavu dok njegov protivnik jedan čunj za koju su svi očekivali da će pogoditi i da će pobednika odlučivati poslednji hitac u pune. Međutim Miličeviću je zadrhtala ruka, napravio je svoj prvi promašaj i ostalo bez ubačaja, a samim tim i bez ekipnog poena.

Završetkom drugog bloka rezultat na semaforu pokazivao je 2:2 u ekipnim poenima i 7 čunjeva razlike za Vojvodinu.

Zahvaljujući bodu koju je Keregđarto osvojio, igrači Vojvodine rasterećenije su ušli u poslednji blok jer su na papiru bili jači od protivnika, ali i sa dozom opreza prema raspoloženim beograđanima. Za Vojvodinu su igrali Gajin Dragan i Kurjakov Bogdanm a za domaćine Rađenović Goran i Rogić Borislav. Gajin nije želeo ništa da reskira pa je sa velikom motivisanošću krenuo da igra sjajno, gde je po stazama igrao 152, 175, 160 i 140. Posle 60 hitaca imao prednost od 61 čunj u odnosu na Rađenovića, koji je drugih 60 hitaca prepustio Bjelobrk Darku. Na početku duela između Kurjakova i Rogića videla se bleda partija sa oboje strane, u kome je prvi set pripao Kurjakovu sa 129 čunjeva. Rogić je u nastavku susreta uspeo da se izdigne i u naredna tri seta i odigra 446, dok se Kurjakov i dalje nije mogao snaći čime je posle trećeg seta i ekipni poen  pripao domaćem igraču. U poslednjih 30 hitaca umesto Kurjakova utakmicu je Nikolić Igor priveo kraju,  a mali set je u poslednjim hicima izgubio za dva čunja.

Krajnji rezultat je 3:5 i 83 čunjeva razlike u korist Vojvodine. Naslov igrača utakmice zasluženo je pripao Gajin Draganu sa 627 oborenih čunjeva.


Naredna utakmica:
U pretposlednjem kolu Vojvodina opet igra na gostujućem terenu, ovaj put u Kljaljićevu protiv Korduna. Utakmica se je na programu u subotu 12. 03. sa početkom od 16h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA