Kuglaši Vojvodine pobedom započeli 2023. godinu, Prva Petoletka bez šansi u Novom Sadu

Kuglaši Vojvodine pobedom započeli 2023. godinu, Prva Petoletka bez šansi u Novom Sadu

NOVI SAD, 15. JANUAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda posle jednomesečne pauze nastavljeno je kuglaško prvenstvo Srbije. Vojvodina je prvu utakmicu u 2023. godini odigrala pred svojom publikom, gde su u XI kolu Super lige Srbije u dočekali Prvu Petoletku iz Trstenika koja se nalazi na dnu tabele i koja će se, po svemu sudeći, na kraju sezone oprostiti od elitnog ranga.

Vojvodina je dobro otvorila utakmicu, odmah u prvom paru poveli su 2:0 i 81 čunj razlike, te se već mogao nagovestiti smer u kom će se završiti utakmica. Do kraja, domaćini nisu blistali, ali gosti niti u jednom trenutku nisu uspeli da ugroze pobedu, pa je Vojvodina upisala još jednu ubedljivu pobedu.

Posle 11 odigranih kola kuglaši Vojvodine imaju učinak od 8-0-3, i sa 16 osvojenih poena dele drugo-treće mesto sa Spartakom 024 iz Subotice. Beograd i dalje ima maksimalan učinak sa 22 boda i samo je pitanje vrmena kada će obezbediti 13. šampionsku titulu. Na četvrtom mestu nalazi se Crvena Zvezda sa 12 osvojenih poena i polako ulazi u borbu za medalju.

Vojvodina-Prva Petoletka: 7:1 (3290:3134)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Nikolić Igor, Gajin Dragan, Todorović Nemanja, Relota Boris, Kovačević Vojislav i Rac Andor.
Rezerve: Keregđarto Boris i Kresović Zdravko.

Prva Petoletka:
Jeremić Marko, Đrorđević Lazar, Traiović Bogdan, Babić Milan, Stojanović Pavle i Nikolić Marko.

Nikolić Igor (578 /2,5/ 1 vs 0 /1,5/ 550) Jeremić Marko
Gajin Dragan (582 /3/ 1 vs 0 /1/ 529) Đrorđević Lazar
Todorović Nemanja (530 /2/ 1 vs 0 /2/ 509) Traiović Bogdan
Relota Boris (522 /3/ 1 vs 0 /1/ 475) Babić Milan
Kovačević Vojislav (528 /2/ 0 vs 1 /2/ 532) Stojanović Pavle
Rac Andor/Keregđarto Boris (255+295 /3/ 1 vs 0 /1/ 539) Nikolić Marko


Utakmica je otvoriena sa parovima Nikolić Igor – Jeremić Marko i Gajin Dragan – Đorđević Lazar. Prvih 60 hitaca bilo je prilično neizvesno, Vojvodina je imala blagu prednost zahvaljujući Gajinu i njegovih početnih 30 hitaca u kojima je imao 163 sa čišćenjem od 70 čunjeva. No, treći set bilo je ujedno i prelomna tačka u oba duela u kome su Nikolić i Gajin bili sigurni i samo taj set dobili za 33- odnosno 27 čunjeva. Međutim, bodovi još nisu bili osigurani. Nikoliću je u poslednjem setu trebao makar nerešen ishod za ekipni bod. Vodila se velika bitka za taj ekipni poen iako je Nikolić imao prednost sve vreme. Zahvaljujući sigurnoj igri u završnici, Nikoliću je na kraju pripao ekipni bod sa 2,5:1,5 u malim setovima. Gajin je takođe vodio veliku bitku u poslednjem setu, ali kod njega bod nije bio upitan jer posle 90 hitaca imao prednost od 51 čunj. Takođe je igrao dobro u pune, u čišćenju se mučio malo, ali je na kraju ipak osvojio bez problema ekipni poen sa 3:1 u setovima.

Prvi blok je završen sa 2:0 u ekipnim poenima, i već velikih 81 čunj prednosti u korist Vojvodine.

U drugom bloku na staze izlaze Todorović Nemanja i vicešampion zone Novog Sada, Relota Boris, a njihovi protivnici bili su Trailović Bogdan i Babić Milan. Gledaoci nisu mogli da uživaju u nekoj prelepoj igri i velikim rezultatima u drugom bloku, ali najbitnije je to da su u poslednjim setu oboje odigrali njihov najbolji set i osigurali ekipne poene. Todorović je slavio sa 2:2 i 21 čunj razlike, a Relota sa 3:1 i 47 čunjeva razlike.

Završetkom drugog bloka bod je već bio osiguran, a skoro i pobeda, jer je rezultat na semaforu pokazivao 4:0 u ekipnim poenima i 149 čunjeva razlike za Novosađane.

Zahvaljujući ogromnoj prednosti Vojvodina je u trećem paru izvela kombinovani sastav kako bi što više igrača bilo spremno za finiš sezone, tako da su u poslednjem bloku igrali Kovačević Vojislav, a Rac Andor i Keregđarto Boris su podelili 120 hitaca. Njihovi protivnici bili su Stojanović Pavle odnosno Nikolić Marko. Rac je odigrao 1:1 sa Nikolićem i gubio 20 čunjeva razlike kada ga je zamenio Keregđarto, a on je sa stazom od 164 čunja napravio preokret već posle 30 hitaca, zatim osvojio i poslednji četvrti set čime je obezbedio i peti ekipni poen za Vojvodinu. Kovačević je dobrom igrom započeo svoj nastup, na 60 hitaca imao 2:0 i 32 čunja razlike i sve je delovalo da dolazi do ekipnog poena. Nažalost u drugih 60 hitaca on je popustio sa igrom dok je njegov protivnik, Stojanović, podigao nivo igre i odigrao dobrih 284 čunja u drugih 60 hitaca čime je uspeo da napravi potpuni preokret i osvoji počasni ekipni poen za gostujuću ekipu.

Krajnji rezultat je 7:1 i 156 čunjeva razlike u korist Vojvodine. Naslov igrača utakmice poneo je Gajin Dragan sa 582 čunja a pratio ga još Nikolić Igor sa 4 čunja manje od svog klupske kolege.


Naredna utakmica:

U narednom 12. kolu, kuglaši Vojvodine gostuju ekipi Crvene Zvezde, ekipi koja je savladala Vojvodinu u 1/4 finalu kupa Srbije. Ova utakmica će biti ujedno i derbi kola, koja se igra u subotu 21.1. na kuglani “SC Voždovac” sa početkom u 11h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA