Kuglaši Vojvodine nastavili sa nizom pobeda, savladan i Vihor

Kuglaši Vojvodine nastavili sa nizom pobeda, savladan i Vihor

NOVI SAD, 13. NOVEMBAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Posle kraće pauze u ligaškom delu nastavljena je sezona, čime je u nedelju 13.11. odigrano 8. kolo Super lige Srbije u kome je Vojvodina još jednom igrala  pred domaćom publikom, ovaj put protivnik im je bio Vihor iz Sombora, koji je pre ove sezone poslednji put nastupao u Super ligi Srbije u sezoni 2008/2009. Treba napomenuti da je Vihor oslabljen doputovao u Novi Sad, jer nisu mogli da računaju na njihovog najboljeg igrača Mandić Danila, koji je par dana pre utakmice imao je manju nezgodu koja ga je sprečila da nastupa na ovoj utakmici.

Vojvodina je nastavila da ređa pobede od povratka sa Evropskog kupa iz Minhena, čime su sada zabeležili četvrtu vezanu pobedu i šestu u tekućoj sezoni. Krajnji ishod utakmice je 7:1 a kapiten ekipe Kresović Zdravko nastavio je sa dobrim partijama te još jednom poneo epitet najboljeg igrača utakmice sa 601 čunjem i ovo mu je bila treća vezana utakmica na kojoj prelazi cifru od 600 čunjeva (od toga druga na Spensu). Da su Novosađani u dobroj formi potvrđuje i partija protiv Somborca u kojoj su postigli ekipni rezultat od 3413 čunjeva na Spensu 5-8, njihov njbolji domaći rezultat ove sezone a poslednji put imali su više u sezoni 2019/2020 kada su stigli do duple krune. Ove sezone i u 3. kolu protiv Crvene Zvezde odigrali su okruglo 3400.

Sa učinkom 6-0-2, i sa 12 osvojenih poena Vojvodina i dalje deli drugo-treće mesto na tabeli sa Spartakom 024 iz Subotice. Prvo mesto na tabeli čvrsto drži Beograd sa maksimalnih 16 bodova, dok se na četvrtom mestu nalazi upravo Vihor iz Sombora sa 8 osvojenih poena tako da im poraz protiv Vojvodine nije pokvario plasman na tabeli.

Vojvodina-Vihor: 7:1 (3413:3151)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Keregđarto Boris, Todorović Nemanja, Simonović Slobodan, Kovačević Vojislav i Gajin Dragan.
Rezerve: Kurjakov Bogdan i Rac Andor.

Vihor:
Mudrić Milan, Kurteš Ranko, Mudrić Petar, Dobrić Dragoslav, Dragojević Milorad i Vitman Miroslav.
Rezerve: Trivić Damir

Kresović Zdravko (601 /4/ 1 vs 0 /0/ 495) Mudrić Milan
Keregđarto Boris (561 /2/ 0 vs 1 /2/ 572) Kurteš Ranko
Todorović Nemanja (581 /3/ 1 vs 0 /1/ 529) Mudrić Petar
Simonović Slobodan(541 /2,5/ 1 vs 0 /1,5/ 503) Dobrić Dragoslav
Kovačević Vojislav (541 /4/ 1 vs 0 /0/ 486) Dragojević Milorad
Gajin Dragan (588 /3/ 1 vs 0 /1/ 150+416) Vitman Miroslav/Trivić Damir


Vojvodina je odmah u prvom bloku napravila veliku razliku u čunjevima za koju je upravo Kresović Zdravko bio zaslužan. U prvom bloku za Vojvodinu nastupao je i Keregđarto Boris a za Vihor Mudrić Milan i iskusni Kurteš Ranko. Činilo se već posle 90 hitaca da će domaćini povesti 2:0 u ekipnim poenima, Kresović je osvojio sva tri set poena čime je bio osiguran njegov ekipni poen a Keregđarto je vodio 2:0 protiv Kurteša, imao prednost i u poslednjim hicima, ali je Kurteš bio taj koji je imao sigurniju ruku i završnica trećeg seta pripala je njemu za čunj,  čime je ostavio nadu za Vihorov prvi ekipni poen, doduše i dalje je imao 29 čunjeva zaostatka. Međutim, to ga nije obeshrabrilo, naprotiv, od prvog hica krenuo je da igra oštro i već na pune sa rezultatom od 108 čunjeva smanjio je zaostatak na svega 8 čunjeva. Čiščenje je odlučivao kome će pripasti ekipni poen, u kom je Kurteš i dalje ostao smiren, očistio 52 i poslednji set završio sa okruglih 160 šta mu je na kraju i bilo dovojljno za Vihorov ekipni poen. Kresović je osvojio i poslednji set čime je savladao svog protivnika 4:0 i 106 čunjeva.

Posle prvog bloka, u ekipnim poenima bilo je nerešeno 1:1 a razlika u čunjevima već je bila velikih 95 za Vojvodinu.

U drugom bloku na staze za Vojvodinu izlaze Todorović Nemanja i Simonović Slobodan, a za Vihor Mudrić Petar i Dobrić Dragoslav. Posle par slabijih rezultata na Spensu, Todorović napokon pruža dobru i stabilnu partiju od prvog hica, ne dozvolivši njegovom protivniku Mudriću da ozbiljnije zapreti, iako se dobro držao 90 hitaca i gubio svega 16 čunjeva na Todorovićevih 430.  Međutim u poslednjih 30 hitaca Todorović je pojačao svoj zalet koji Mudrić nije uspeo da isprati i sa 3:1 u malim setovima došao je do još jednog ekipnog poena. Takođe je sa rezultatom od 581 popravio svoj najbolji rezultat na Spensu za 2 čunja. Sa druge strane staze Simonović je slabo nalazio igru, šta ga je na sreću koštalo svega pola set poena, ali u naredna dva seta podiže igru, osvaja oba i osigurava ekipni poen za Vojvodinu. U poslednjem setu opet je napravio pad u igri ali ga to nije koštalo ekipnog poena jer je razlika u čunjevima bila velika.

Završetkom drugog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 3:1 i ogromnih 185 čunjeva razlike za domaću ekipu.

U poslednjem bloku ekipa Vojvodine na staze šalje Kovačević Vojislava i Gajin Dragana, a njihovi protivnici bili su Dragojević Milorad i Vitman Miroslav- igrač koji je 6 godina proveo u Vojvodini i za to vreme sakupio 77 nastupa u svim ekipnim takmičenjima. Kovačević je imao svojih uspona i padova tokom igre ali to ga nije sprečilo da sa 4:0 osvoji ekipni poen. Gajin je igrao jako izjednačeno u sva četri seta gde je svaki odigrao ” u tri čunja” (najslabiji set 146 a najbolji 149). Nažalost Vitman nije mogao da izdrži do kraja i zbog povrede, pa je od 31. hica  Trivić Damir bio je primoran da zaigra umesto njega . Gajin je osvojio sedmi ekipni poen sa 3:1 u malim setovima i time postigao drugi najbolji rezultat na utakmici sa rezultatom od 588 čunjeva.

Igrač utakmice je, drugi put zaredom, kapiten Kresović Zdravko sa 601 oborenim čunjem, a kod gostiju istako se Kurteš Ranko sa 572. Ono što još raduje ekipu jeste da su tokom cele utakmice imali svega dva promašaja, od toga jedan kada je Todorović smelo odigrao pretposlednji hitac kako bi povezao “stolicu” za ubačaj.


Naredna utakmica

Sledećeg vikenda opet sledi pauza u Super ligi Srbije, ali to ne važi i za kuglaše Vojvodine jer igraju 1/8 kupa Srbije, gde za protivnika imaju mladu ali ambicioznu ekipu Doline iz Padine. Utakmica se igra u subotu 19. 11. sa početkom od 15h na neutralnoj kuglani u Kovačici.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U:1 u malim setovima.

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA