Kordun po drugi put nadigrao Vojvodinu

Kordun po drugi put nadigrao Vojvodinu

NOVI SAD, 12. MART 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda na programu je bilo pretposlednje kolo Super lige Srbije u kome su kuglaši otputovali u Kljajićevo na megdan dvostrukom državnom prvaku iz 1996. i 1997. godine, Kordunu. Kuglaši Vojvodine oslabljeni su otišli na ovu utakmicu, bez dvojice bitnih igrača- Todorović Nemanje i kapitena Kresović Zdravka koji se razboleo veče pre utakmice.

Bez obzira na to, novosađani su priželjkivali bodove ali do njih nisu došli. Nada je postojala do finiša drugog bloka, posle toga već je bilo viđeno da će bodovi ostati u Kljajićevu i tako je Kordun i drugi put u sezoni savladao ekipu iz Novog Sada.

Ovim porazom Vojvodina sada deli četvrto mesto na tabeli sa Partizanom koji je ujedno i naredni protivnik novosadskim crveno-belima. Prvo mesto na tabeli dele KK Beograd i Spartak 024 sa 30 osvojenih poena i u njihovom direktnom okršaju će se odlučivati šampion Srbije za 2022. godinu. Hoće li Beograd doći do svoje 12. titule ili Spartak do svoje prve saznaćemo u nedelju negde oko 14h. Treće mesto i bronzana medalja pripada Metalacu koji sa 23 boda, poslednje kolo će na miru dočekati jer bez obzira na ishod utakmice oni će na kraju sezone osvojiti 14. medalju u Super ligi od kojih im je ovo osma bronzana medalja. Četvrto mesto na tabeli pripašće boljem iz direktnog okršaja između Vojvodine i Partizana koja se igra na kuglani Spens 5-8 u nedelju 20. 03. 2022. sa početkom od 14h.

Kordun-Vojvodina: 6,5:1,5 (3447:3352)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Kordun:
Jovetić Milan, Basara Marko, Cimeša Milan, Čekeliš Dušan, Dragojević Đrorđe i Karagaća Miloš.
Rezerve: Blagojević Nenad, Vorkapić Nenad, Pruginić Dejan, Blagojević Nikola.

Vojvodina:
Simonović Slobodan, Gajin Dragan, Kurjakov Bogdan, Rac Andor, Keregđarto Boris i Kovačević Vojislav.

Jovetić Milan (621 /3/ 1 vs 0 /1/ 597) Simonović Slobodan
Basara Marko (567 /1,5/ 0 vs 1 /2,5/ 592) Gajin Dragan
Cimeša Milan (558 /2/ 1 vs 0 /2/ 530) Kurjakov Bogdan
Čekeliš Dušan (573 /2/ 1 vs 0 /2/ 563) Rac Andor
Dragojević Đrorđe (599 /1/ 1 vs 0 /1/ 541) Keregđarto Boris
Karagaća Miloš (529 /2/ 0.5 vs 0.5 /2/ 529) Kovačević Vojislav


Utakmicu je otvorio tandem iz Zrenjanina, Simonović Slobodan koji je za protivnika imao nekadašnjeg reprezentativca i svetskog prvaka Jovetić Milana i Gajin Dragan koji je igrao protiv Basare Marka. Simonović i Jovetić vodili su veliku bitku u prvih 60 hitaca u kome je Simonović imao prelaz od 325 čunjeva dok je njegov suparnik ima 320. Nažalost u nastavku njihovog duela Simonović je popustio pa je Jovetić zasluženo došao do ekipnog poena sa oborenim 621 čunjem. Gajin je na 60 hitaca gubio 1,5:0,5 u set poenima ali svega tri čunja, ali kasnije osvajanjem trećeg i četvrtog seta i sa 592 čunja (5 manje od Simonovića) dolazi do prvog ekipnog poena za Vojvodinu.

Prvi blok je završen sa 1:1 u ekipnim poenima, dok je razlika u čunjevima bila svega čunj u korist gostiju.

U drugom bloku na staze izlaze Kurjakov Bogdan i Rac Andor i u njihovom nastupu bilo je potrebno da makar jedan dođe do ekipnog poena. Za protivnika Kurjakov je imao Cimešu Milana dok je Rac igrao protiv Čekeliš Dušana. U njihovim duelima takođe viđena je velika borba i neizvesnost gde se pobednik saznao tek u poslednjem setu. Kurajkov je vodio 2:1 i 5 čunjeva ali veki pad u poslednjem setu koštao ga je ekipnog boda i na kraju je Cimeša slavio sa 28 čunjeva razlike. Na 90 hitaca Rac je gubio 1:2 i 12 čunjeva ali sav zaostatak je anulirao u 8 hitaca, međutim u nastavku je Čekeliš zaigrao nešto bolje, Rac nešto slabije i poslednji set je osvojio za 2 čunja, čime je i on izgubio ekipni poen za 10 čunjeva.

Završetkom drugog bloka rezultat na semaforu pokazivao je 3:1 u ekipnim poenima i 39 čunjeva razlike za Kordun.

U poslednjem bloku Keregđarto Boris i Kovačević Vojislav želeli su da naprave preokret ali jednostavno nije bio njihov dan. Keregđarto je za protivnika imao razigranog Dragojević Đorđa u kome je Dragojević sa 3:1 došao do četvrtog ekipnog poena. Sa druge strane Kovačević je u čunj odigrao egal sa Karagaća Milošem, tako da su oni podelili ekipni poen za svoje klubove.

Krajnji rezultat je 6.5:1.5 i 95 čunjeva razlike u korist Korduna. Igrač utakmice je kao i prošli put Jovetić Milan sa 621 oborenih čunjeva dok je u redovima Vojvodine najbolji pojedinac bio Simonović Slobodan sa 597 čunjeva.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA