Jedinstvo priredio hladan tuš kuglašima Vojvodine u Novom Sadu

Jedinstvo priredio hladan tuš kuglašima Vojvodine u Novom Sadu

NOVI SAD, 19. FEBRUAR 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda odigrano je 15. kolo Super lige Srbije, u kojoj je Vojvodina kao domaćin igrala protiv dobro poznatog rivala, Jedinstva iz Novog Bečeja. Od sezone 2020/2021 kada se Jedinstvo vratilo u Super ligu posle kratke pauze provedene u nižem rangu, ova utakmica je bila osma između pomenute dve ekipe i do ove utakmice svaka je bila završena u korist Vojvodine. Kao što svakoj seriji dođe kraj, tako su sad Novobečejci odlučili da prekinu ovaj, za njih, crni niz. Tako su zabeležili još jednu zasluženu pobedu i potvrdili da se nalaze u sjajnoj formi jer su ponovo slavili vezali van Novog Bečeja- prethodno su savladali  Spartak i Metalac takođe u gostima.

Da ekipa Vojvodine nije bila na visini zadatka pokazuje i činjenica da su odigrali najslabiji rezultat u tekućoj sezoni na kuglani Spens od 3255 čunjeva a dosadašnji prosek bio je 3356,7 , rezultat koji su u suštini odigrali gosti. Da je Jedinstvo u dobroj formi i da su imali izvanredan dan dokazuje i to što su u Novi Sad doputovali bez dvojca Ernješi, te su i pored toga uspeli da ostvare drugi najbolji rezultat od gostujućih ekipa, koje su do sad u proseku igrale 3249,4- čak 110 čunjeva manje od njihovog nedeljnog (najbolji rezultat od gostujućih ekipa odigrao je Beograd).

Ovaj poraz je trenutno odaljio kuglaše Vojvodine od Evrope za narednu sezonu, na šta je uticala i pobeda Crvene Zvezde nad starim-novim šampionom K.K. Beogradom, čime su im naneli prvi ovosezonski poraz. Naravno Novosađani i dalje imaju sve u svojim rukama, sve ide ka tome da im je drugo mesto izmaklo i da se sad bore za treće, ali sada više nemaju pravo na kiks u preostala tri kola.

Pomenute dve ekipe od raspada SFR Jugoslavije sastale su se 26 puta u ligaškim okršajima i time se ekipa Jedinstva izjednačila na četvrtom mestu sa Hajdukom iz Kule po najvećem broju odigranih utakmica protiv Vojvodine, a već sledeće sezone će se izjednačiti na drugom mestu sa Eđšegom iz Bačke Topole sa kojima imaju 28 odigranih utakmica. Na 26 ligaške utakmice treba dodati i tri utakmice u Kupu Srbije.

Zbog pretrpljenog poraza u 15. kolu kuglaši Vojvodine sa učinkom od 10-0-5, i sa 20 osvojenih poena skliznuli su na treće mesto na tabeli. Crvena Zvezda koja takođe ima 20 osvojenih poena nalazi se na drugom mestu zbog boljeg međusobnog skora. Kuglaši Spartaka iz Subotice su takođe doživeli iznenađujući poraz čime su ostali na četvrtom mestu, i sasvim je izvesno da će se za odlazak u NBC Kup naredne sezone (Slvonski Brod) boriti ekipe Vojvodine i Spartaka 024.

Vojvodina-Jedinstvo NB: 2:6 (3255:3360)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Simonović Slobodan, Todorović Nemanja, Keregđarto Boris, Gajin Dragan i Nikolić Igor.
Rezerve: Rac Andor, Kovačević Vojislav.

Jedinstvo:
Sopko Predrag, Zrnić Mane, Komaromi Ervin, Zavarko Čaba, Mesaroš Ivan i Bugarski Goran.
Rezerve: Magda Sebastian.

Kresović Zdravko (595/2/ 1 vs 0 /2/ 579) Sopko Predrag
Simonović Slobodan (519/1/ 0 vs 1 /3/ 548) Zrnić Mane
Todorović Nemanja (536/2/ 0 vs 1 /2/ 573) Komaromi Ervin
Keregđarto Boris (545/1/ 0 vs 1 /3/ 583) Zavarko Čaba
Gajin Dragan (501/1/ 0 vs 1 /3/ 519) Mesaroš Ivan
Nikolić Igor (559/2/ 1 vs 0 /2/ 558) Bugarski Goran


Utakmicu su domaćini otvorili isto kao i prethodne dve sezone, sa kapitenom Kresović Zdravkom i Simonović Slobodanom, dok su gosti u prvi par izveli Sopko Predraga i Zrnić Maneta. Kresović je svoj nastup otvorio sa setom od 165 čunja u kome je stekao svega 14 čunjeva prednosti u odnosu na svog protivnika, Sopka. U nastavku su naizmenično osvajali setove, Sopko se hrabro borio, ali je Kresović ipak bio na visini zadatka čime je sa 2:2 u malim setovima i rezultatom od 595 došao do prvog ekipnog poena za Vojvodinu. Kresoviću ovo je četvrta uzastupna utakmica u kojoj na domaćoj kuglani postiže 595 ili više čunjeva. Sa druge strane Simonović se mučio veći deo svoje partije i uz par nesrećnih okolnosti postigao svega 519 čunjeva, šta je Zrnić iskoristio i sa 1:3 osvojio prvi ekipni poen za Jedinstvo.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 1:1 i skromnih 13 čunjeva razlike u korist Jedinstva.

U drugom bloku za crveno-bele na staze izašli su Todorović Nemanja i Keregđarto Boris a u plavim dresovima igrali su Komaromi Ervin, nekadašnji član Vojvodine, i najmlađi član uspešne Zavarko porodice, Čaba. U prva dva seta, od moguća četri seta, samo jedan je pripao igračima Vojvodine koju je Todorović osvojio i na “poluvremenu” gosti su povećali razliku za još 35 čunjeva pa je razlika iznosila 48. Razlika jeste rastla ali ovo je i dalje bilo moguće okrenuti. Treći set krenuo je u tom pravcu, oboje su osvojili taj set sa 12 čunjeva i odmah se prepolovila ukupna razlika. Todorović je vodio 2:1 i 7 čunjeva razlike a Keregđarto gubio 1:2 i 18 čunjeva, međutim to je bio sve što su uspeli jer su u poslednjem četvrtom setu obojica zastali, a skoro svaki loš hitac domaćina gosti su kaznili. Zavarko je odigrao 149 a Komaromi ga je ispratio sa 145, čime su obezbedili ekipne poene i razliku u čunjevima povećali za još ogromnih 64 čunja, šta je bilo previše za samo jedan set.

Posle dva bloka rezultat je 1:3 u ekipnim poenima i sad već velikih 88 čunjeva razlike za Jedinstvo.

U pokušaju da naprave još jedno čudo kao u Kljaljićevu protiv Korduna potrudili su se Gajin Dragan i Nikolić Igor, a njihovi protivnici bili su Mesaroš Ivan i Bugarski Goran. Nažalost, domaćini su bili pomalo stegnuti, u prvom setu još su i uspeli da smanje zaostatak u čunjevima za 13 čunjeva ali je u nastavku Gajin kao i protiv Spartaka 024 imao fizičke probleme, i iako je imao želju da priredi preokret, kako je utakmica odmicala kraju tako se i on sve lošije kretao na stazi šta ga dovelo do toga da i on izgubi ekipni poen. Nikolić je u drugih 60 hitaca igrao sve bolje sa sigurnom igrom na pune šta mu je pomoglo da napravi preokret nad Bugarskim i da osvoji drugi i poslednji ekipni poen za Vojvodinu za čunj.

Krajnji rezultat na semaforu bio je 2:6 i 105 čunjeva razlike u gorist gostujućeg Jedinstva. Igrač utakmice bio je Kresović Zdravko sa 595 čunjeva a u redovima Jedinstva najbolji pojedinac bio je Zavarko Čaba sa 583 čunja.


Naredna utakmica

Sledećeg vikenda igrači Vojvodine igraju pojedinačno Vojvođansko takmičenje, gde se čak petorica igrača plasirao. Prva naredna ligaška utakmica igra se u nedelju 05. 03. u Kragujevcu protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca sa početkom od 11h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA