Četvrta vezana pobeda kuglaša Vojvodine nad Crvenom Zvezdom

Četvrta vezana pobeda kuglaša Vojvodine nad Crvenom Zvezdom

NOVI SAD, 07. NOVEMBAR 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Posle skoro jednomesečne pauze zbog seniorskog Svetskog prvenstva i evropskih kupova (na jednom od njih su kuglaši Vojvodine došli do istroijskog uspeha osvojivši drugo mesto u Loršu, Nemačka), nastavljen je ligaški deo sezone u kojem smo kao domaćini dočekali Crvenu Zvezdu iz Beograda u 5. kolu Super lige. Ono što nisu uspeli da ostvare fudbaleri Vojvodine, jesu uspeli kuglaši (skoro u isto vreme su igrane obe utakmice).

Krajnji ishod utakmice je 5:3 i ostvarena je četvrta pobeda zaredom nad Crvenom Zvezdom. Prošle sezone tri puta su savladani beogradski crveno-beli, oba puta su pali u Super ligi, jednom u nacionalnom kupu i sada u nedelju u novoj superligaškoj takmičarskoj sezoni.

Nakon pet odigranih kola, Vojvodina ima učinak 4-0-1, i sa 8 osvojenih poena deli drugo-treće mesto sa Spartakom 024 iz Subotice. Prvi na tabeli je KK Beograd koji i dalje ne zna za gubitak bodova u tekućoj sezoni, a Jedinstvo NB i Partizan prate karavan sa 7 bodova.

Vojvodina-Crvena Zvezda: 5:3 (3268:3193)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Keregđarto Boris, Simonović Slobodan, Gajin Dragan, Kurjakov Bogdan, Todorović Nemanja.
Rezerve: Kovačević Vojislav, Nikolić Igor i Rac Andor.

Crvena Zvezda:
Štikovac Jovica, Anđelković Ivan, Janković Jovica, Obradović Novak, Cimeša Goran, Petković Aleksandar.

Kresović Zdravko (580 /3/ 1 vs 0 /1/ 555) Štikovac Jovica
Keregđarto Boris (585 /4/ 1 vs 0 /0/ 514) Anđelković Ivan
Simonović Slobodan/Kovačević Vojislav (121+373 /0/ 0 vs 1 /4/ 517) Janković Jovica
Gajin Dragan(534 /2/ 0 vs 1 /2/ 541) Obradović Novak
Kurjakov Bogdan (566 /3/  1 vs 0 /1/ 527) Cimeša Goran
Todorović Nemanja (509 /1/ 0 vs 1 /3/ 539) Petković Aleksandar


Utakmica je otvorena tandemom Kresović Zdravko i Keregđarto Boris. Obojica su igrali dobro od početka do kraja i ostvarili izvanredne rezultate za kuglanu kao što je Spens. Štikovac Jovica vodio je ravnopravnu borbu u prva tri seta protiv Kresovića, ali je pao u igri u poslednjem setu, te je Kresović osvojio prvi ekipni poen sa 3:1 u malim setovima. Sa druge strane Anđelković Ivan je uspeo u prva dva seta da pruža otpor Keregđartu, međutim, ostao je praznih šaka. Keregđarto je sa 4:0 osvojio i drugi ekipni poen za domaće.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 2:0 i 96 čunjeva prednosti za Vojvodinu.

U drugom bloku na staze izlaze Simonović Slobodan i Gajin Dragan. Pomalo neočekivano, stvari su se zakomplikovale za domaćine. Simonović posle prvog seta prepušta svoje mesto Kovačević Vojislavu, ali nažalost ni on nije uspeo da podigne nivo igre, time je usledio gubitak ekipnog boda sa 0:4 u malim setovima protiv Janković Jovice. Gajin je solidno započeo svoj nastup ali, kao što se videlo po njemu, nije mu bio dan, te nije mogao da pruži svoj maksimum. Od sredine drugog seta pada mu koncentaracija što je dovelo do toga da i on izgubi ekipni poen protiv Obradović Novaka.

Završetkom drugog bloka rezultat na semaforu pokazivao je 2:2 u ekipnim poenima i 66 čunjeva razlike za novosađane.

I pored velike razlike u čunjevima, jer za Spens 66 čunjeva jeste velika prednost, i dalje je bio potreban jedan ekipni poen za pobedu. U trećem bloku mogli smo da prisustvujemo povratku Kurjakov Bogdana, koji je nakon skoro dvogodišnje pauze opet zaigrao na zvaničnoj utakmici. Bogdan je za protivnika imao Cimešu Gorana, dok su drugi duel činili Todorović Nemanja i Petković Aleksandar. Mogla se videti mala nesigurnost u početku kod Kurjakova, ali kako se utakmica odvijala, tako je pružao igru kao da uopšte nije ni bio van kuglaške staze. Dobra igra ga je dovela do zasluženog ekipnog poena kojim je Vojvodina i obezbedila pobedu. Sa druge strane Todorović je solidno započeo svoj nastup ali je u drugih 60 hitaca i kod njega došlo do pada koncntracije što je Petković iskoristio i osvojio ekipni poen za gostujuću ekipu.

Krajnji rezultat je 5:3 i 75 čunjeva razlike u korist Vojvodine. Igrač utakmice je Keregđarto Boris sa 585 oborenih čunjeva.


Naredna utakmica:
U narednom šestom kolu Vojvodina ima teško gostovanje u kom putuje u Kragujevac na megdan Metalcu iz Gornjeg Milanovca, protiv ekipe koja iako nema ni jednu titulu u Super ligi Srbije, ima 13 odličja u istoj. Utakmica se igra u nedelju 14. 11. sa početkom od 11h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA