Beograd okončao snove Vojvodine o bronzanoj medalji

Beograd okončao snove Vojvodine o bronzanoj medalji

NOVI SAD, 06. FEBRUAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

05/06. Februara igralo se 13. kolo Super lige Srbije i po prvi put u prolećnem delu prvenstva odigrano je svih pet mečeva. Kuglaši Vojvodine igrali su pred domaćom publikom sa najtrofejnijem klubom u državi, Beogradom. Novosađani su znali da neće imati nimalo lak zadatak, a obe ekipe su imale veliku želju za pobedom, jer je gostima utakmica bila od velikog značaja zbog borbe za šampionsku titulu, a domaćinima zbog mogućeg trećeg mesta na kraju prvenstva koje jure od početka.

Od prvog pa do posldenjeg hica gledaoci su mogli da uživaju u pravom superligaškom duelu, sa dosta neizvesnosti i preokreta u kome su na kraju utakmice slavili gosti iz Beograda. Time je Beograd okončao snove Vojvodini o bronzanoj medalji i sad će sav fokus okrenuti ka završnici kupa Srbije, gde bi u slučaju povoljnog rezultata novosađani izborili plasman na još jedan NBC Kup koji će se održati u Klužu.

Posle kompletnih 13 kola Vojvodina ima učinak od 7 pobeda i 6 poraza i sa 12 osvojenih poena deli četvrto, peto i šesto mesto sa ekipama Partizana i Jedinstva. Na prvom mestu nalazi se Beograd sa 24 osvojena boda a u stopama ih prati Spartak iz Subotice koji je posle poraza od Metalca u Kragujevcu skliznuo na drugo mesto sa 22 boda. Treću poziciju čvrsto drži Metalac sa 19 osvojenih bodova i smeši im se 14.medalja u Super ligi Srbije.

Vojvodina-Beograd: 2:6 (3342:3371)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Rac Andor, Todorović Nemanja, Kresović Zdravko, Simonović Slobodan, Keregđarto Boris, Gajin Dragan.
Rezerve: Kovačević Vojislav i Kurjakov Bogdan.

Beograd:
Živković Stevan, Klićarić Bojan, Lainščak David, Šakić Mateja, Šakić Njegoš, Milinković Aleksandar.
Rezerve: Jevremović Ilija.

Rac Andor (543 /1.5/ 0 vs 1 /2.5/ 557) Živković Stevan
Todorović Nemanja (562 /2/ 0 vs 1 /2/ 564) Klićarić Bojan
Kresović Zdravko (572 /3/ 1 vs 0 /1/ 542) Lainšćak David
Simonović Slobodan (567 /3/ 1 vs 0 /1/ 525) Šakić Mateja
Keregđarto Boris (551 /1.5/ 0 vs 1 /2.5/ 598) Šakić Njegoš
Gajin Dragan (547 /0/ 0 vs 1 /4/ 585) Milinković Aleksandar


Utakmicu su otvorili Rac Andor i Todorović Nemanja za Vojvodinu, odnosno Živković Stevan i Kličarić Bojan za Beograd. Kakav je bio prvi blok- takva je bila i cela utakmica, neizvesna sa preokretom, do poslednjeg čišćenja moglo je da bude 2:0 u korist obe ekipe. Rac i Todorović su poveli i sve su imali u svojim rukama, posle trećeg seta Todorović vodio sa 2:1 i 8 sunjeva a kod Raca je bilo 1.5:1.5 i poslednji set je odlučivao o tome kome će pripasti bod. Crveno-beli nisu izdržali do kraja i gostujući igrači su napravili potpuni preokret.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 0:2 i svega 16 čunjeva razlike u korist Beograda.

Vojvodinu su u drugom bloku predstavljala dva jaka igrača, Kresović Zdravko i Simonović Slobodan. Zbog forme u kojoj se nalaze, očekivano je bilo da anuliraju bodovni zaostatak i “vrate” čunjeve u svoju korist. U toj nameri su bili uspešni jer je Kresović sa 3:1 i 30 čunjeva razlike pobedio Lainščak Davida, dok je Simonović takođe sa 3:1 ali sa 42 čunja savladao Šakić Mateju.

Do tad, Vojvodinin plan je koliko-toliko išao planiranim putem, jer je posle drugog bloka rezultat bio 2:2 u ekipnim poenima i 56 čunjeva prednosti u korist Vojvodine.

Odlučujući treći par činili su Keregđarto Boris – Šakić Njegoš i Gajin Dragan – Milinković Alkesandar u kome su gosti odmah zapretili, ređali su dobre hice i samo su u retkim slučajevima grešili. Keregđarto i Gajin imali su veliku želju za pobedom, eventualno da zadrže čunjeve za nerešen ishod utakmice, ali misu imali šanse protiv razigranih gostiju. Šakić i Milinković su u proseku odigrali 591,5 čunjeva, rezultat koji nijedan tandem neke ekipe nije postigao na Spensu godinama unazad.

Krajnji rezultat na semaforu bio je 2:6 3342:3371, 29 čunjeva razlike za aktuelnog šampiona, Beograd. Igrač utakmice je izvanredni Šakić Njegoš sa 598 čunjeva (falio mu je ubačaj za rezultat preko 600), dok je u redovima Vojvodine najuspešniji pojedinac bio Kresović Zdravko sa 572 čunja.


Naredna utakmica:
U narednom 14. kolu Vojvodina putuje u Beograd gde će povratak na pobednički kolosek tražiti protiv Crvene Zvezde. Utakmica se igra u subotu 19. februara sa početkom od 11h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA