Voša je novi/stari član super lige srbije za sezonu 2019/2020!

Voša je novi/stari član super lige srbije za sezonu 2019/2020!

Današnji dan, za naš klub doneo je pregršt pozitivnih vesti i događanja. Na kuglani Spens, imali smo nekoliko povoda za slavlje. Naš klub, danas je i zvanično dobio novog predsednika! Vučković Anđelko, nakon više od decenije provedene u klubu, kormilo kluba prepustio je Vraneš Milanu, sa željom da Vojvodina i dalje bude kolektiv koji će činiti mladi, obrazovani kuglaši, koji će uvek poštovati i stavljati klub ispred svojih ličnih ambicija. Takođe, doskorašnji predsednik poželeo je novoj upravi da Vojvodina postane stabilan superligaš, sa težnjom da se u sezonama ispred nas ostvari visok plasman i izbori igranje Evropskih kupova. Mnogo posla, kojeg je Vraneš Milan od dolaska u naš klub pa do danas uradio zajedno sa ostalim članovima kluba, daje nam svima veliki optimizam da će u narednoj sezoni sve biti na još višljem nivou, kako poslovnom tako i organizacionom.

Nakon imenovanja novog predsednika kluba, na programu je bila utakmica 14. kola prve lige Srbije – grupa Vojvodina, odigrali smo mali gradski derbi protiv ekipe KK “Petrovaradin” i očekivano osvojili nova dva boda koja nas nakon novog poraza Somborskog Vihora i matematički proglašava prvacima prve lige Srbije – grupa Vojvodina za sezonu 2018/2019 četiri kola pre kraja prvenstva. KK “Petrovaradin”, u grčevitoj borbi za opstanak, pruzio je solidan otpor našoj ekipi. Na kraju, ipak je do izražaja došlo iskustvo za konačnih 1:7 (3262:3393). Vojvodina je novi/stari član Superligaškog društva!

U prvom bloku, kao i nekoliko puta u toku sezone, za našu ekipu nastupili su Gajin Dragan i Vraneš Milan. Veoma sigurnom igrom obojice, ekipa je posle prvog bloka povela sa 0:2 i +95 čunjeva u našu korist. Maestralni Gajin Dragan, igrač utakmice, savladao je borbenog Marcijuš Ivana 541:603 (u setovima 0:4) dok je Vraneš Milan bio bolji od Grujić Siniše 512:551 (u setovima 1:3).

Sjajni Kurjakov Bogdan i Juhas Saša, nastupili su u nastavku utakmice, gde su zabeležili polovične uspehe. Veoma sigurnom i stabilnom igrom, Kurjakov Bogdan savladao je Bajić Borislava, novajliju i veoma raspoloženog za igru u ekipi Petrovaradina sa 555:575 (u setovima 2:2) i doneo treći igrački poen našoj ekipi. Juhas Saša, imao je pravo na “loš” dan bez daljih posledica. Pružio je za njegove standarde slabu partiju, delom zbog blagih i prolaznih bolova u nozi, a delom jer je danas igrao protiv sjajno raspoloženog Keregđarto Borisa, koji je bio najbolji igrač u svojoj ekipi i osvojio je jedini igrački poen na današnjoj utakmici. Nešto slabiji poslednji set (138) sprečilo ga je da odigra rezultat preko 600. Na kraju je slavio sa 595:541 (u setovima 3:1), za 1-3 i razliku od +61 čunjeva u našu korist.

Kapiten Kresović Zdravko i od danas, “jubilarni” Relota Boris zatvorili su današnji program, čiji kraj su svi iz kluba željno priželjkivali ne bi li slavlje otpočelo otvaranjem šampanjca. Kresović Zdravko, nakon uvodnog “slabijeg” seta (136), prebacuje u petu brzinu i više nego ubedljivo je na kraju savladao Dragičević Čedu, 541:585 (u setovima 0:4). Relota Boris, koji je danas zabeležio jubilarni 200. nastup i postao igrač sa najviše odigranih utakmica u Vošinom dresu, savladao je Ileš Roberta, 513:539 (u setovima 1:3) za konačnih 1:7 (3262:3393).

Nakon odigranog trećeg bloka, novi predsednik, Vraneš Milan uručio je ispred kolektiva posebno pripremljen poklon Reloti Borisu, kao znak zahvalnosti za vreme, trud, energiju koju je uložio u klub u proteklih 12 godina. Borise, veliko BRAVO!

Našim prijateljima iz KK “Petrovaradin” želimo sveg srca da izbore opstanak na kraju sezone, i da im se zahvalimo na prijatnom ambijentu iz fer i sportsko navijanje. U preostala četiri kola prvenstva, cilj je jasan! Naša ekipa postavila je sebi za cilj još pre početka sezone da završi takmičenje u ovoj sezoni sa maksimalnim skorom od 18-0!

U narednom, 15. kolu prve lige Srbije – grupa Vojvodina, gostujemo ekipi KK “Vihor” iz Sombora. Utakmica je na programu 03. Marta, 2019. godine sa početkom od 11:00h na kuglani “Kljajićevo”, u Kljajićevu.

Superligo pazi – Voša gazi!!!

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA