Vojvodinin tandem Gajin – Simonović zaustavljen od strane državnih šampiona

  • VESTI
  • 08/02/2021
  • 357 PREGLEDA
Vojvodinin tandem Gajin – Simonović zaustavljen od strane državnih šampiona

Novi Sad, 06. FEBRUAR 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

06. februara, nedelju dana posle prvenstva Vojvodine u tandemu, gde su igrači Vojvodine Dragan Gajin i Slobodan Simonović osvojili bronzanu medalju, održano je državno prvenstvo u Novom Sadu, na kuglani Alimenta. Na pomenutom takmičenju pravo učešća steklo je ukupno 16 parova, 8 sa područja Vojvodine i 8 iz Srbije – Centar.

U prvom krugu kvalifikacija, Vojvodinin tandem Gajin – Simonović oborio je 597 čunjeva i sa četvrtog mesta se plasirao u četvrtfinale, gde su se sastali sa petoplasiranim tandemom, Čaba Zavarkom i Ervinom Komaromijem iz Jedinstva.

Pre početka četvrtfinalnih duela, dodeljene su medalje osvajačima sa prvenstva Vojvodine, te se dogodilo da su sva tri osvajača medalja od pre nedelju dana u isto vreme bili na stazama u četvrtfinalu.

Četvrtfinalni duel Gajin i Simonović su dobro započeli, ubedljivo su osvojili prvi set sa 24 čunja razlike. U drugom setu su nakon 14 hitaca imali 16 čunjeva prednosti, te su svi prisutni na kuglani mislili da je njihov duel završen, ali se Čaba Zavarko i Ervin Komaromi nisu složili s tim. Borili su se do kraja i iskoristili greške koje je naš tandem pravio te su u poslednjim hicima uspeli da osvoje drugi set. Ovo je značilo da će zlatne kugle odlučivati ko će ući u polufinale i obezbediti medalju. Gajin i Simonović nisu uspeli da poprave “nišan”, dok su njihovi protivnici nastavili u ritmu završnice drugog seta i na kraju prošli dalje rezultatom 14:8.

Mladi tandem Jedinstva, Zavarko i Komaromi, dobili su dodatni vetar u leđa posle ove pobede, ušli su u samu završnicu gde su na kraju i osvojili titulu državnog pravaka. U finalu su savladali tandem iz Kragujevca, Dragoslav Vuksanović – Miloš Simijonović, dok je bronza pripala tandemima Goran Stanić – Đorđe Jovanić iz Apatina i Aleksandar Stojšić – Velimir Joković iz Spartaka 024.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA