Vojvodina uz bledu igru do šeste pobede u sezoni

Vojvodina uz bledu igru do šeste pobede u sezoni

NOVI SAD, 21. FEBRUAR 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda u Super ligi Srbije odigrane su odložene utakmice osmog kola. Vojvodina je na kuglani Spens dočekala oslabljen Apatin koji je igrao bez nekoliko standardnih prvotimaca. Ovom utakmicom Vojvodina je odigrala sve svoje odložene utakmice iz prolećneg dela prvenstva.

I pored slabe partije Vojvodina je ubedljivo upisala šestu ovosezonsku pobedu, kojom drži korak sa Spartakom 024 iz Subotice i Partizanom iz Beograda u borbi za drugo/treće mesto koje vodi u Evropska takmičenja.

Nakon devet odigranih kola Vojvodina ima 12 osvojenih bodova sa učinkom od šest pobeda i tri poraza. Trenutno dele drugo mesto na tabeli sa Spartakom 024 i Partizanom koji imaju utakmicu manje od Vojvodine. Lider na tabeli je Beograd, koji čvrsto drži prvu poziciju sa 17 osvojenih bodova.

Vojvodina-Apatin: 7:1 (3205:2992)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Andor Rac, Slobodan Simonović, Dragan Gajin, Vojislav Kovačević, Nemanja Todorović, Zdravko Kresović.
Rezerve: Igor Nikolić, Boris Relota.

Apatin:
Goran Stanić, Aleksa Štulić, Branko Sarap, Miroslav Drljača, Slobodan Lončarević, Milorad Bosić.


Utakmicu su otvorili Andor Rac i Slobodan Simonović. Prvi set su svi slabo odigrali, Rac odigrava nerešeno prvi set a Simonović gubi za dva čunja. U drugom setu uspeli su da podignu nivo igre i ostvarili su prednost od 66 čunjeva u svega 30 hitaca. Nažalost iako su u trećem setu pružili solidne partije obojica su izgubili setove, te i pored toga što su ekipno imali prednost od 47 čunjeva došli su u situaciju da ako ne osvoje poslednji set oboje izgube ekipne poene. Simonović je iskoristio slabu partiju svog protivnika i uspeo da osvoji ekipni poen, dok Rac gubi bod na isti način kao Gajin pre nedelju dana, od vođstva 1,5:05 do poraza 1,5:2,5.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima je 1:1 i Vojvodina ima predonst od 42 čunja.

U drugom bloku na staze izlaze Dragan Gajin i Vojislav Kovačević. Kao i u prvom bloku, i početak drugog krenuo je slabijim rezultatima. I pored blede partije Gajina, obojica bez većih poteškoća osvajaju ekipne poene i prave veliku zalihu u čunjevima.

Posle drugog bloka Vojvodina ima prednost od 3:1 u ekipnim poenima i 102 čunja prednosti.

Treći blok po običaju činili su Nemanja Todorović i Zdravko Kresović. Oboje su stekli prednost posle 60 hitaca pa su posle prepustili mesta Borisu Reloti, odnosno Igoru Nikoliću. Oni su uspešno završili posao koji su Todorović i Kresović započeli, osvojili još dva ekipna poena čime je Vojvodina ostvarila šetu pobedu u tekućoj sezoni.

Krajnji rezultat je 7:1 i 213 čunja razlike u korist Vojvodine. Igrač utakmice je Andor Rac sa 549 oborenih čunjeva, a zanimljivo je da je on i jedini igrač u redovima Vojvodine koji je izgubio ekipni poen.

Rac Andor (549/1,5/ 0 vs 1 /2,5/ 537) Stanić Goran
Simonović Slobodan (536/2/ 1 vs 0 /2/ 506) Štulić Aleksa
Gajin Dragan (507/2/ 1 vs 0 /2/ 502) Sarap Branko
Kovačević Vojislav (535/3/ 1 vs 0 /3/ 480) Drljača Miroslav
Todorović Nemanja/Relota Boris (287+258/4/ 1 vs 0 /0/ 475) Lončarević Slobodan
Kresović Zdravko/Nikolić Igor (267+266/3/ 1 vs 0 /1/ 492) Bosić Milorad


Naredna utakmica:
Narednog vikenda se igraju odložene utakmice devetog kolo, a mi smo slobodni. Naredna utakmica igra se 06. marta, kada igramo polufinalnu utakmicu Kupa Srbije protiv Jedinstva iz Novog Bečeja. Utakmica se igra u Apatinu na kuglani Banja Junaković, staze 5-8 sa početkom od 14:30h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA