Vojvodina savladala Partizan u utakmici za četvrto mesto

  • VESTI
  • 25/03/2022
  • 377 PREGLEDA
Vojvodina savladala Partizan u utakmici za četvrto mesto

NOVI SAD, 20. MART 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:
U poslednjem 18. kolu Super ligi Srbije kuglaši Vojvodine sastali su sa prošlogodišnjem vicešampionom, Partizanom iz Beograda. Duel dve ekipe nije imao nekog većeg značaja jer nisu imali ni teoretske šanse da u poslednjem kolu dođu do medalje, pa je njihov okršaj odlučivalo samo o tome ko će takmičarsku sezonu za 2022. godinu završiti na četvrtom i petom mestu.

Ova utakmica je ujedno poslužila kao generalna proba pred završnicu nacionalnog Kupa gde obe ekipe imaju visoke ciljeve jer im je to jedini put za izlazak u evropu, doduše Partizan će imati lakši zadatak jer ih u polufinalu čeka gradski derbi sa Crvenom Zvezdom, dok će se novosađani sastati sa Spartakom 024 iz Super lige u subotu, dana 26. 03. sa početkom od 11h u Apatinu.

Vojvodina je lakše od očekivanog privela utakmicu u njihovu korist u kojoj su od početka do kraja utakmice imali prednost u čunjevima, doduše Partizan je igrao bez jednog od njihovih najboljih igrača, Matijaša Nikole. Ovom pobedom ostvaren je isti plasman u Super ligi Srbije kao prošle godine. Ovom pobedom posebno je doprineo kapiten Vojvodine, Kresović Zdravko koji nije pružao aktuelnom svetskom prvaku Tepši Danijelu nikakvu mogućnost da mu otme ekipni poen. Kresović je oborio 601 čunj čime se pridružio Simonović Slobodanu i oni čine jedini dvojac koji su u aktuelnoj sezoni u Super ligi brojali preko 600 na Spensu.

Kuglaši Beograda u poslednjem kolu su u neizvesnoj utakmici sa direktnim konkurentom uspeli na domaćoj stazi da odbrane šampionsku titulu, 12. po redu. Oni su ujedno obezbedili i Svetski kup koji će biti održan u Nemačkom Minhenu. Drugo mesto i plasman na Evropski kup, koji se igra takođe u Minhenu, obezbedio je Spartak 024 sa 30 poena, svega 2 manje od beograđana. Ovo je subotičanima treća medalja u Super ligi i ujedno prva srebrna medalja posle dve uzastopne bronze. Treće mesto i NBC kupu je obezbedio Metalac sa 25 poena i oni će putovati u rumunski grad Kluž. Ekipi iz Gornjeg Milanovca ovo je 14. medalja u Super ligi Srbije, od kojih imaju 6 srebra i 8 bronzi. Zatim ih prate Vojvodina sa 23, Partizan sa 20, Jedinstvo 15, Kordun 14 i Crvena Zvezda sa 10 poena, dok ligu napuštaju Kragujevac i Tehnohemija sa 6 poena.

Novi superligaši za narednu sezonu su Vihor iz Sombora i Prva Petoletka iz Trstenika. Vihor se nakon trinaest godine vraća u elitni rang, dok je Prva Petoletka ponovo u društvu najboljih nakon samo jedne sezone u nižem rangu takmičenja.

Vojvodina-Partizan: 7:1 (3376:3247)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Simonović Slobodan, Gajin Dragan, Rac Andor, Keregđarto Boris, Rac Andor.
Rezerve: Kovačević Vojislav i Kurjakov Bogdan.

Partizan:
Tepša Danijel, Musulin Nemanja, Vojnović Milorad, Kuzmanović Aleksandar, Popov Dalibor, Jovanović Mladen.
Rezerve: Matijaš Nikola.

Kresović Zdravko (601 /3/ 1 vs 0 /1/ 555) Tepša Danijel
Simonović Slobodan (574 /3/ 1 vs 0 /1/ 543) Musulin Nemanja
Gajin Dragan (573 /3/ 1 vs 0 /1/ 545) Vojnović Milorad
Rac Andor (527 /2/ 0 vs 1 /2/ 552) Kuzmanović Aleksandar
Keregđarto Boris/Kovačević Vojislav (280+271 /2,5/ 1 vs 0 /1,5/ 546) Popov Dalibor
Todorović Nemanja (550/3/ 1 vs 0 /1/ 506) Jovanović Mladen


Utakmicu su otvorili Kresović Zdravko i Simonović Slobodan za Vojvodinu, odnosno kapiten seniorske reprezentacije Srbije Tepša Danijel i Musulin Nemanja za Partizan. Kresović je pružao izvanrednu partiju, imao je prelaz od 309 čunja i u tom trenutku prednost od 39 čunjeva. Tepši je dozvolio tek u trećem seteu da mu oduzme set ali i to svega za čunj. Imao je najbolje čišćenje na utakmici od 222 čunja, gde je u prvom setu čistio čak 68. Simonović je još jednom imao izvanredne pune, čak je tri putao u 15 hitaca prešao granicu od 100 čunjeva, nažalost u čišćenju je malo kaskao za igrom koju je pružao u pune,  ali to ga nije sprečio da sa 3:1 i 31 čunj razlike savlada Musulina.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 2:0 i 77 čunjeva razlike u korist novosađana. Ostvarena je lepa prednost za drugi blok i rezultat koji vodi ka pobedi.

U drugom bloku borba za bodove vođena je između Gajin Dragana i Vojinović Milorada, i Rac Andora – Kuzmanović Aleksandra. Gajin je solidno započeo svoj nastup, gde je u prvih 60 hitaca Vojnović pružao ozbiljan otpor i bili su u egalu, međutim Gajin se razigrao za drugih 60 hitaca u kojima je oborio 301 čunj sa dva čišćenja preko 60. Protivnik nije uspeo da ga isprati pa je time zasluženo ostvario treći ekipni poen za Vojvodinu sa 3:1 u setovima. Rac je odigrao 2:2 sa Kuzmanovićem, ali slaba igra u drugom i trećem setu, kao i odlična igra Kuzmanovića u istim setovima kad je oborio preko 150 koštala ga je ekipnog poena i ovako je sasvim zasluženo Partizanu pripao prvi ekipni poen.

Rezultat na semaforu posle drugog bloka pokazivao je 80 čunjeva razlike za domaće i 3:1 u ekipnim poenima.

U trećem bloku utakmicu su priveli kraju Keregđarto Boris i Todorović Nemanja za crveno-bele dok su za crno bele nastupali nekadašnji igrač Vojvodine Popov Dalibor i Jovanović Mladen. Keregđarto je u 60 hitaca stekao prednost od 1.5:0.5 u set poenima i 16 čunjeva prednosti protiv nekadašnjeg kadetskog i juniorskog reprezentativca. U nastavku utakmice Keregđarto je svoje mesto ustupio Kovačević Vojislavu, kome je trebalo malo vremena da uhvati zalet sa kojim je u poslednjem setu doneo ekipni poen, gde je oborio 156 čunjeva i u čišćenju srušio dve vezane devetke. Todorović je odigrao tri ujednačena seta sa minimalnim rezultatskim odstupanjem u kojima je obarao od 141 do 148 čunjeva. Jedino pad konceracije u drugom setu bio uzrok da ne završi i on svoj nastup sa preko 570 čunja.

Krajnji rezultat na semaforu bio je 3376:3247, 129 čunjeva razlike. Igrač utakmice je Kresović Zdravko sa izvanrednih 601 čunj.

Vojvodina je ove sezone u proseku zabeležila 552,87 čunjeva kao domaćin, a najbolji pojedinac bio je Simonović Slobodan sa 574,91 čunja. Na gostujućim stazama u Super ligi Vojvodina je ostvarila prosek od 580,5 čunjeva i kao pojedinac istakao se Kresović Zdravko sa prosekom od 599,25.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA