Vojvodina preko Prve Petoletke do prve ovosezonske pobede

Vojvodina preko Prve Petoletke do prve ovosezonske pobede

NOVI SAD, 18. SEPTEMBAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda na programu je bilo II kolo Super lige Srbije u kome su kuglaši otputovali u Kragujevac na megdan Prvoj Petoletki iz Trstenika, ekipi koji je prošle sezone osvojila Prvu ligu Srbije Centar čime su se vratili u Super ligu nakon ispadanje iz nje u sezoni 2020/2021.

Ovo je ujednio bio tek treći duel pomenute dve ekipe a novosađani su upisali drugu pobedu, čime posle dva odigrana kola imaju po jednu pobedu i poraz dok ekipa iz Trstenika ima dva poraza.

Prva Petoletka-Vojvodina: 2:6 (3372:3495)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Prva Petoletka:
Jeremić Marko, Nikolić Marko, Traiović Bogdan, Stojanović Pavle, Đrorđević Lazar i Udovičić Stefan.

Vojvodina:
Simonović Slobodan, Todorović Nemanja, Kresović Zdravko, Keregđarto Boris, Gajin Dragan i Kurjakov Bogdan.
Rezerve: Nikolić Igor i Rac Andor.

Jeremić Marko (558 /3/ 1 vs 0 /1/ 537) Simonović Slobodan
Nikolić Marko (525 /2/ 0 vs 1 /2/ 564) Todorović Nemanja
Traiović Bogdan (573 /1/ 0 vs 1 /3/ 621) Kresović Zdravko
Stojanović Pavle (559 /0/ 0 vs 1 /4/ 637) Keregđarto Boris
Đrorđević Lazar (613 /3/ 1 vs 0 /1/ 294+283) Gajin Dragan/Nikolić Igor
Udovičić Stefan (544 /2/ 0 vs 1 /2/ 559) Kurjakov Bogdan


Vojvodina nije najbolje otvorila utakmicu, Simonović je solidno otvorio sa 147 čunjeva u prvom setu protiv Jeremić Marka i poveo sa 1:0 u setovima ali u nastavku nije uspeo da drži istu igru što ga je dovelo do gubitka prvog ekipnog boda. Todorović Nemanji nije se dobro pisalo u prvih 60 hitaca jer je gubio 2:0 i 19 čunjeva protiv Nikolić Marka, ali je ostao sabran i odigrao je dobro drugih 60 hitaca, dok je njegov protivnik doživeo veliki pad pa je na kraju čak 52 čunja manje imao od Todorovića.

Prvi blok je završen sa 1:1 u ekipnim poenima, dok je razlika u čunjevima bila svega 18 u korist Vojvodine.

U drugom bloku na staze izlaze Kresović Zdravko i Keregđarto Boris, a njihovi protivnici bili su Trailović Bogdan i Stojanović Pavle. Oboje su pružali izvanrednu igru od početka i postigli izvanredne rezultate. Kresović je brojao do 621, u poslednjih 10 hitaca napravio je i drugi prestup i nažalost devetka koju je oborio nije ušla u rezultat. Keregđarto je prva tri seta odigrao gotovo bez greške čime je na 90 imao 493 čunja. U poslednjoj stazi odigrao je za nijansu slabije, 144 i svoj nastup završio je sa 637 čunjeva što mu je i novi lični rekord, na čemu mu ovim putem i čestitamo. Domaći igrači nisu imali odgovor na njihov zalet, jedino je Trailović uspeo da osvoji jedan mali set i to poslednji.

Završetkom drugog bloka rezultat na semaforu pokazivao je 1:3 u ekipnim poenima i 144 čunja razlike za gostujuću ekipu.

U poslednjem bloku Gajin Dragan je igrao protiv Đorđević Lazara a Kurjakov Bogdan protiv Udovićić Stefana. Posle 60 hitaca u oba duela rezultat je bio egal, 1:1 u malim setovima i bez znatne razlike u čunjevima kod oba para. Za drugih 60 hitaca Gajin je prepustio svoje mesto Nikolić Igoru dok je Kurjakov odigrao do kraja. Do kraja nastupa Đorđević je iskoristio zamenu kod gostujućih igrača i sa dobrim rezultatom od 319 i ukupnih 613 osvojio drugi ekipni bod za domaćine, dok je Kurjakov u neizvesnoj borbi uspeo da osvojio četvrti ekipni poen za Vojvodinu.

Krajnji rezultat je 2:6 i 123 čunjeva razlike u korist Vojvodine. Naslov igrača utakmice poneo je Keregđarto Boris sa 637 čunjeva a izdigao se još Kresović Zdravko sa 16 čunjeva manje od svog klupskog saigrača.


Naredna utakmica:

U narednom 3. kolu, kuglaši Vojvodine dočekaće ekipu Crvene Zvezde koja je od ove sezone jača Simijonović Milošem i Miličević Željkom. Utakmica će se igrati u četvrtak 29.9. zbog dva pozitivna igrača beogradske ekipe.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA