Vojvodina porazom od Beograda završila 2020. godinu

Vojvodina porazom od Beograda završila 2020. godinu

Beograd, 13. DECEMBAR 2020. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Trenutna situacija zbog COVID-19, koja je zahvatila ceo svet dosta problema pravi u svetu sporta, samim tim nisu izuzeti ni kuglaški klubovi iz Srbije. U poslednje 3 nedelje dosta utakmica (preko 40) je odloženo zbog zaraženih igrača ili zatvorenih kuglana. Posle dve odložene utakmice, protiv Metalca u Kragujevcu i Apatina u Novom Sadu, napokon smo odigral zvaničnu utakmicu i to protiv Beograda, najuspešnije muške ekipe srpskog kuglanja, protiv ekipe koja ima 10 šampionskih titula. Ovom pobedom postala je jesenji prvak za 2020. godinu.

Utakmica je bila odigrana u Beogradu na kuglani Banjica, domaćini su bili favoriti u pomenutoj utakmici. Gosti su doputovali u Beograd sa namerom da se izbore za nerešen rezultat i uzmanja jednog boda. Iako je Vojvodina imala šansu da osvoji zlata vredan bod, ali Šakić Mateja i Ostojić Goran se sjajnom igrom potrudili se da oba boda ostanu u Beogradu.  Vojvodini je ovo drugi poraz u sezoni, ujedno i treći poraz u 2020. godini od ukupno 18 odigranih utakmica. Dve utakmice su odložene za nerednu godinu zbog pandemije virusa.

Posle sedam odigranih utakmica, Vojvodina ima učinak od pet pobeda i dva poraz, trenutno nalazi se na drugom mestu na tabeli sa sedam bodova i dve utakmice manje od vodećeg Beograda, a dva boda i utakmicom više od Spartaka 024 iz Subotice i Partizana.

Beograd-Vojvodina: 5:3 (3597:3513)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Beograd:
Bojan Klićarić, Aleksandar Milinković, David Lanščak, Stevan Živković, Goran Ostojić i Njegoš Šakić.
Rezerve: Mateja Šakić.

Vojvodina:
Boris Relota, Slobodan Simonović, Andor Rac, Dragan Gajin, Zdravko Kresović i Nemanja Todorović.
Rezerve: Igor Nikolić.


Realizaciju plana su pokrenuli Boris Relota i Slobodan Simonović. Boris je pružao solidnu partiju u prvih 60 hitaca protiv Bojana Klićarić, ali u drugih 60 dolazi do ozbiljnog pada u Borisovoj igri i Bojan bez problema dolazi do prvog ekipnog poena za Beograd. Slobodan je pružao sigurnu partiju, bez većih oscilacija protiv Aleksandar Milinkovića i u dosta uzbudljivoj borbi uspeva da savlada Aleksandra i ostvari veoma bitan ekipni poen.

Posle prvog bloka rezultat je bio 1:1 u ekipnim poenima i 74 čunja prednosti u korist Beograda.

U drugom bloku na staze izlaze Andor Rac i Dragan Gajin, koji imaju zadatak da osvoje jedan ili eventualno dva ekipna poena. Posle 90 hitaca obojica vode sa 2:1 u malim setovima, Dragan protiv Stevana Živkovića, Andor protiv David Lainšćaka i Mateja Šakića (Mateja je posle 30. hitaca zamenio Davida). Dragan osvoja sigurno četvrti set i donesi ekipi još jedan ekipni poen, dok Andor ozbiljno pada u igri i prepušta Mateji kontrolu u njihovom duelu, koji sa 159 oborenih čunja u poslednjem setu uspeva da nadoknadi zaostatak od 6 čunjeva i donese vredan bod Beogradu.

Posle drugog bloka rezultat je 2:2 u ekipnim poenima i 53 čunja prednosti u korist Beograda.

Treći par činili su Zdravko Kresović i Nemanja Todorović, pokušaće da osvoje oba ekipna poena kako bi ostvarili iznenađenje. Obojica su bukvalnim rečima ginuli na stazi kako bi ostvarili ekipne poene. Nemanja je i uspeo u toj nameri i posle zaostatka od 2:0 u set poenima protiv Njegoš Šakića, pravi preokret i osvaja treći ekipni poen. Zdravko je poveo u prvom setu protiv Goran Ostojića, koliko god pokušao da pruža otpor Goranu nije bilo dovoljno jer je on u poslednja tri seta odigra čak 511 čunjeva, čime je osvojio sva tri set poena, na kraju i ekipni poen čime je Beograd ostvario pobedu.

Konačan rezultat je 5:3 i 84 čunj razlike. Igrač utakmice je bivši igrač Vojvodine, Ostojić Goran sa 659 oborenih čunjeva, dok u našim redovimao najbolji rezultat postigao je Gajin Dragan sa 624 oborena čunja.

Klićarić Bojan (621/4/ 1 vs 0 /0/ 531) Relota Boris
Milinković Aleksandar (601 /1/ 0 vs 1 /3/ 617) Simonović Slobodan
Laniščak David/Šakić Mateja (123+447 /2/ 1 vs 0 /2/ 542) Rac Andor
Živković Stevan (575 /1/ 0 vs 1 /3/ 624) Gajin Dragan
Ostojić Goran (659 /3/ 1 vs 0 /1/ 607) Kresović Zdravko
Šakić Njegoš (571 /2/ 0 vs 1 /2/ 592) Todorović Nemanja


Naredna utakmica:
Po rasporedu naredno kolo trebalo bi da se igra 17.01.2021. godine, gde gostujemo ekipi Prve Petoletke u Kragujevcu, ali je zbog situacije sa COVID-19, održavanje utakmice nije sigurno. Takođe treba još odigrati dve utakmice iz jesenjeg prvenstva, termini tih utakmica još nisu dogovoreni.

Do naredne utakmice želimo igračima i navijačima puno zdravlja.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA