Vojvodina na ubedljiv način završila pripremni period u Banjaluci i Prijedoru protiv Revite

  • VESTI
  • 03/09/2019
  • 423 PREGLEDA
Vojvodina na ubedljiv način završila pripremni period u Banjaluci i Prijedoru protiv Revite

Proteklog vikenda, na poziv aktuelnog šampiona BiH, Banjalučke Revite, odigrali smo dve pripremne utakmice koje zaključno sa utakmicama koje smo odigrali protiv Rudara iz Kostolca i Jedinstva iz Novog Bečeja zatvaraju pripremni period. Ekipa je otputovala sa šest igrača i to: kapiten Zdravko Kresović, Vraneš Milan, Saša Juhas, Dragan Gajin, Slobodan Simonović, Čongor Baranj i trener Šandor Sabo. Bogdan Kurjakov, Andor Rac i Boris Relota zbog obaveza nisu bili u mogućnosti da putuju sa ostatkom ekipe.

Prilikom planiranja ovog dvomeča, utakmica u subotu odigrana je na kuglani SC “Borik” u Banjaluci od 16h gde ekipa Revite odigrava svoje utakmice kao domaćin, dok je u nedelju od 10h naša ekipa imala priliku da bude gost u novoizgrađenoj kuglani u Prijedoru na kojoj je Čongor Baranj postavio novi rekord kuglane od 685 čunjeva.

Dve ubedljive pobede od po 1-7 i 0-8 u utakmicama u koje su obe ekipe ušle takmičarski nastrojeno, sa željom da pokažu svoja najbolja izdanja iako je pripremni period još uvek u toku, mogu samo da ohrabruju celokupan kolektiv jer i pored činjenice da su odigrana dva gotovo identična ekipna rezultata (3696, 3698) stiče se utisak da ekipa i pojedinci imaju još prostora za bolje rezultate, i taj podatak može samo da dodatno podstakne kolektiv još intenzivniji trenažni proces. Kao što je moglo biti i očekivano, reprezentativac Srbije koji je od juna meseca član našeg kluba, Čongor Baranj, obeležio je protekli vikend sa dva “astronomska” rezultata. Prvog dana bio je igrač utakmice sa 680 čunjeva dok je drugog dana postavio novi nezvanični rekord u Prijedoru sa 685 čunjeva.

Nakon prve odigrane utakmice u Banjaluci, druženje sa igračima i rukovodstvom Revite je nastavljeno u neformalnoj atmosferi obližnjeg restorana gde smo pored večere imali priliku da ujedno proslavimo i Baranjev 34. rođendan.

Novoizgrađeni objekat u Prijedoru, sportska hala i sama kuglana unutar nje je po mišljenju naših igrača jedna od najboljih kuglana na Balkanu trenutno. Radi se o vrhunskom arhitektonskom rešenju, gde je pažnja posvećena i na najsitnije detalje, kako na same staze, tako i na gledalište.

PRVI MEČ: REVITA – VOJVODINA

Prvi blok:
Đorđe Paštar – Čongor Baranj: 589:680
Mladen Džajić – Slobodan Simonović: 573:583

Drugi blok:
Andrej Prijić – Milan Vraneš: 578: 571
Muamer Bešić – Dragan Gajin: 603:624

Treći blok:
Željko Vajkić – Saša Juhas: 565:614
Đorđe Mandić – Zdravko Kresović: 539:626

KK “Revita” – KK “Vojvodina”: 1:7 (3447:3696)

DRUGI MEČ: REVITA – VOJVODINA

Prvi blok:
Đorđe Paštar – Slobodan Simonović: 587:616
Željko Vajkić – Čongor Baranj: 598:685

Drugi blok:
Vladimir Guršić – Milan Vraneš: 558:560
Mladen Džajić – Dragan Gajin: 567:625

Treći blok:
Andrej Prijić – Zdravko Kresović: 567:598
Čedo Andrić – Saša Juhas: 584:615

KK “Revita” – KK “Vojvodina”: 0:8 (3462:3698)

Naša ekipa, pored dve ubedljive pobede, u Novi Sad je donela sa sobom prgršt pozitivnih utisaka nošenih najviše izvanrednim gostoprimstvom prijatelja iz Banjaluke i Prijedora, a činjenica da su dva visoka ekipna rezultata “došla” samo dve nedelje pre derbi utakmice prvog kola Super lige protiv Beograda, 15. septembra na kuglani Spens sa početkom od 14h, samo potvrđuje da je uprava kluba dobro isplanirala pripremni period, misleći pri tome na broj odigranih prijateljskih utakmica i period odigravanja istih.

Pred nama su finalne pripreme za prvo kolo Super lige, u koju će se Vojvodina nadmetati ponovo nakon trinaest godina. Narednog vikenda, naši igrači nastupiće na prvenstvu Vojvodine u mix parovima koji se održava na kuglani Spens, 07/08. septembra.

Galerija Fotografija

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: Vraneš Milan

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2019. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA