Vojvodina je Novom Sadu darovala titulu prvaka Superlige za sezonu 2019/20

Vojvodina je Novom Sadu darovala titulu prvaka Superlige za sezonu 2019/20

NOVI SAD, 21. JUN 2020. GODINE
Autor teksta: Milan Vraneš


Izveštaj:
Usled globalne pandemija uzrokovane covid-19 virusom i odigranog pretposlednjeg kola Superlige 14/15. marta, kuglanje je ovog vikenda nastavljeno u Srbiji. Iako smo obezbedili titulu prvaka Superlige i pre ovog kola, utakmica sa Rudarom na kuglani “Spens” nije imala takmičarski značaj. Sve je bilo podređeno maloj svečanosti koja je nastupila nakon odigranog poslednjeg hica utakmice. Predsednik kuglaškog saveza Srbije, Uroš Dragojlović uručio je medalje i pehar kapitenu Zdravku Kresoviću, pehar koji je do pre dve sezone delovao kao nemoguća misija svim igračima koji su više od deset godina u ovoj ekipi. Novom Sadu, nakon 13 godina je vraćena titula prvaka Superlige!

Vojvodina – Rudar 8:0 (3288:2982)

Igrač utakmice bio je Čongor Baranj sa 597 oborenih čunjeva.


SVI REZULTATI 18. KOLA

Intervju:
Intervju sa predsednik kluba Milanom Vranešom, kapitenom ekipe Zdravkom Kresovićem i najboljim igračem kluba u sezoni, Čongor Baranjem koji je za Radio televiziju Vojvodine uradio prijatelj kluba, ljubitelj kuglanja i novinar RTV-a Zoran Golušin poslušajte ovde:

Urednik: Zoran Golužin (RTV)


Rezime sezone:
Nakon 13 godina, naša ekipa se nakon istorijske sezone u drugoj ligi (18 pobeda, 0 poraza) plasirala u Superligu. Sastavu ekipe iz prošle sezone priključili su se Čongor Baranj i Slobodan Simonović sa kojima je ekipa bila u potpunosti formirana i spremna za najveće domete. Uprava kluba u ovoj sezoni nije postavljala ultimatum osvajanja Super lige, od početka je cilj bio jasan – izboriti učešće u jednom od Evropskih kupova. Kako je sezona počela, unutar ekipe su se kockice počele slagati, ostvarilali smo nizeve pobeda dok su se u duelima direktnih konkurenata za titulu dešavala iznenađenja i kiksevi i na kraju činjenica da su dobijene utakmice koje su i pre početka sezone označavane kao “ključne” – proizilazi zaključak da je naša ekipa i više nego zasluženo osvojila titulu Superlige. U svaku utakmicu se ulazilo maksimalno, bez kalkulacija, sa jasnim ciljem – zajedništvom, dobrom energijom koju ovaj sastav i te kako poseduje do nove pobede.

Ostvaren je veliki uspeh, iza kojeg stoji predan i mukotrpan rad uprave kluba, koji je u prethodne dve sezone nakon promene strukture unutar kluba, promenom rukovodstva pokazao da se pametnim, smernim i odgovornim odlukama može doći do uspeha.

Pred ekipom je prilika da se narednog vikenda domogne duple krune pošto učestvuje na fajnal foru kupa Srbije u “Banji Junaković” na kojem pored naše ekipe učestvuju Partizan, Crvena Zvezda i Beograd.

Kao prvak Superlige, naša ekipa je izborila plasman na Svetski kup (klupsko Svetsko prvenstvo) koji će se u oktobru održati u Slovačkoj Podbrezovi na kojem ima priliku da predstavlja grad, pokrajinu i državu na smotri 16 najboljih ekipa sveta.


Igrači koji su učestvovali u osvajanju titule Superlige:
1. Zdravko Kresović
2. Boris Relota
3. Bogdan Kurjakov
4. Andor Rac
5. Igor Nikolić
6. Milan Vraneš
7. Dragan Gajin
8. Saša Juhas
9. Baranj Čongor
10. Slobodan Simonović

Treneri:
1. Marija Kresović
2. Šandor Sabo


Prijatelji kluba:
Zahvalili bismo se svim simpatizerima i prijateljima kluba koji od prvog kola dolaze na naše utakmice i pružaju nam bezrezervnu podršku, a činjenica da na našim utakmicama kada nastupamo kao domaćini bude odličan odziv – može samo da raduje, i odaje nam priznanje da smo klub koji je voljen i pre svega prijateljski i sportski nastrojen prema svim istinskim ljubiteljima kuglanja.

Kompanijama SIM DOO, ImageSport i FusionIdea kao prijateljima kluba, gradu Novom Sadu i SPC “Vojvodina” kao pokroviteljima kluba želimo da se zahvalimo na bezrezervnoj podršci i veri u naš klub kada smo pre početka tekuće sezone dobiti njihovo poverenje sa obećanjem da smo kurs kluba zaokrenuli na potpuno drugu stranu, sa jasnim ciljem, vizijom i energijom da stremimo ka najvećim ljudskim i sportskim vrednostima i rezultatima, a da će se njihova imena sa ponosom reprezentovati čitavoj kuglaškoj javnosti u zemlji.

Medijskim kućama, Radio televiziji Vojvodine i 021.rs takođe velika zahvalnost na želji da ustupi medijski prostor našem klubu, kroz reportaže i vesti na njihovim web portalima.


Naredna utakmica:
Superligaška sezona je ovim kolom završena. Ispred nas je prilika da narednog vikenda (27/28. jun, 2020. godine) sezonu završimo duplom krunom. Na kuglani “Banja Junaković” je na programu fajnal for kupa Srbije, a naša ekipa u subotu, 27. juna od 11:00 časova igra polufinalnu utakmicu sa Partizanom. Drugi polufinalni par čine Crvena Zvezda i Beograd.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA