Vojvodina i naredne sezone na evropskoj sceni

Vojvodina i naredne sezone na evropskoj sceni

NOVI BEČEJ, 25. FEBRUAR 2024. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Završeno je 15. kolo Super lige Srbije u kome su kuglaši Vojvodine odmerili snage sa ekipom Jedinstva u Novom Bečeju. Bio je ovo 10. put da su se ove dve ekipe sastale otkako se je Jedinstvo vratilo u Super ligu. Kao i u prvom delu sezone, i pored ubedljivog konačnog rezultata, mnogo toga je moglo biti drugačije po kuglaše iz grada na desnoj obali Tise. U duelima ove dve ekipe gotovo po pravilu svaki neizvesni trenutak, kada se utakmica “lomi”, bude završenu korist Vojvodine.
Tako je bilo i ovog puta pa je Jedinstvo ovu utakmicu završilo sa svega pola osvojenog boda u utakmici koja im je bila bitna u borbi za opstanak.

Bio je ovo 28. susret ove dve ekipe, i sada je Jedinstvo na drugom mestu po broju utakmica sa Vojvodinom. Dve utakmice više crveno-beli iz Novog Sada odigrali su sa ekipom Apatina, tako da sledeće sezone Jedinstvo može da se izjednači sa njima u tom segmentu ukoliko izbore opstanak u najjačem rangu takmičenja.

Ovom pobedom kuglaši Vojvodine obezbedili su izlazak na evropsku scenu naredne sezone (četvrti put zaredom), a da li će igrati u Evropskom kupu ili NBC, zavisiće od toga da li će biti drugi ili treći a to će se znati možda već u narednom kolu.

Situacija na tabeli je, reklo bi se, standardna. Beograd je prvi bez izgubljenog boda, a Vojvodina je druga sa šest bodova manje. Ove dve ekipe odigraće međusobni duel u narednom kolu u kome će Vojvodina pokušati da odloži slavlje ekipe koju vodi selektor reprezentacije. Vihor je treći sa tri boda manje od Vojvodine i šest bodova više od Jadrana. U borbi za opstanak situacija je nešto jasnija jer Kordun i Mladost nisu iskoristili poraz Jedinstva, tako da sada sve vodi ka tome da će upravo te dve ekipe napustiti Super ligu.

Jedinstvo-Vojvodina: 0,5:7,5 (3326:3471)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Jedinstvo:
Zrnić Mane, Papić Uroš, Komaromi Ervin, Zavarko Čaba, Magda Sebastian, Bugarski Goran.
Rezerve: Mesaroš Ivan

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Majstorović Predrag, Keregđarto Boris, Gajin Dragan, Nikolić Igor, Simonović Slobodan.

Rezerve: Kovačević Vojislav

Zrnić Mane (589/2/ 0 vs 1 /2/ 591) Kresović Zdravko
Papić Uroš (572/1/ 0 vs 1 /3/ 607) Majstorović Predrag
Komaromi Ervin (518/2/ 0 vs 1 /1/ 522/ 220+302) Keregđarto Boris/ Kovačević Vojislav
Zavarko Čaba (596/1/ 0 vs 1 /3/ 604) Gajin Dragan 
Magda Sebastian (514/2/ 0.5 vs 0.5 /2/ 514) Nikolić Igor
Bugarski Goran (537/0/ 0 vs 1 /4/ 633) Simonović Slobodan


Za ekipu Jedinstva, kao i u prvom delu sezone u Novom Sadu, prvi blok su činili Zrnić Mane i Papić Uroš. Za Vojvodinu su nastupili kapiten Kresović Zdravko i Majstorović Predrag. Zrnić i Kresović svaki od četiri seta odigrali su poprilično izjednačeno. Prvi je dobio Kresović ali je izgubio naredna dva- za dva i šest čunjeva. Velika borba vodila se u poslednjem setu gde je Kresović bio skoncentrisaniji i za svega dva čunja u ukupnom zbiru doneo prvi ekipni bod Vojvodini. Majstorović je sva četiri seta odigrao u rasponu od 150 do 154 čunja, uz sjajnu igru u pune posebno u drugom setu, što mu je bilo dovoljno za tri seta, tj ekipni bod uz 35 čunjeva prednosti. Oba duela obeležili su sjajna igra u pune igrača Vojvodine (u proseku preko 100 čunjeva), i njihova ne tako sjajna igra u čišćenju.

Ovu činjenicu nisu uspeli da iskoriste kuglaši Jedinstva, pa je Vojvodina nakon prvog seta vodila 2:0 i 37 čunjeva razlike

Nakon prvog bloka bilo je jasno da kuglaši Jedinstva nemaju više šta da izgube i da će u nastavku utakmice morati da daju sve od sebe kako ne bi izgubili bodove na svojoj kuglani. U taj poduhvat uputili su se Komaromi Ervin i Čaba Zavarko, za uvećanje prednosti Vojvodine borili su se Keregđarto Boris I Gajin Dragan. Komaromi je osvojio prvi set protiv Keregđarta koji već neko vreme ima problema sa leđima, pa je osam hitaca pre kraja drugog seta prepustio svoje mesto Kovačević Vojislavu koji je odlično završio drugi set, solidno odigrao treći, a u četvrtom rešio pitanje pobednika u ovom duelu oborivši četiri čunja više u ukupnom zbiru od nekadašnjeg igrača Vojvodine. Najbolji duel na ovoj utakmici vodili su na drugoj strani Zavarko i Gajin. Kao što smo i spomenuli u prvom delu, u prelomnim trenucima igrač Vojvodine je bio prisebniji i tako prvi set osvojio za dva a naredni za četiri čunja više. Ni 314 čunjeva u narednih 60 hitaca nisu bili dovoljni da Čaba dođe do preokreta. Gajin je oborio 316 osvojivši poslednji set uz ekipni bod.

Tako je Vojvodina još jednom ove sezone ušla u poslednji set sa prednošću od 4:0 i 49 čunjeva razlike

Oslabljeni neigranjem Ernješi Roberta i demotivisani raspletom utakmice, kuglašima Jedinstva ostala je samo nada da mogu da ponove podvig koji su nedavno napravili kuglaši Korduna kada su nadoknadili razliku u čunjevima i došli do nerešenog rezultata u poslednjem bloku. Magda Sebastian i Bugarski Goran tražili su svoju šansu za tako nešto, a da se to ponovo ne desi igrali su Igor Nikolić i Slobodan Simonović. Nikolićeva igra jako je podsećala na onu iz Kljajićeva ali to mladi Sebastian nije uspeo da iskoristi, pa su njih dvojica nakon još jedne rezultatske klackalice podelili bodove uz isti broj oborenih čunjeva. Nikolić je imao priliku u poslednjem hicu da dođe do celog plena ali je od mogućih šest oborio samo jedan čunj, što nekako i opisuje njegov kompletan nastup na ovoj utakmici. Na drugoj strani bilo je mnogo toga lepšeg da se vidi u partiji koju je pružio Simonović. On je sa 633 čunja ubedljivo najbolji igrač ove utakmice, pri čemu protivniku nije prepustio niti jedan set, a jedino za čim može da žali je igra u pune u trećem setu gde je oborio samo 81 čunj. Na kraju je sa čišćenjem od 62 to nadoknadio, te je sa ukupnih 253 očišćena čunja demonstrirao najkvalitetniju igru, računajući sve gostujuće i najveću većinu domaćih igrača, u ovom kolu.

Konačan rezultat utakmice bio je pomalo neobičan, pola boda za ekipu Jedinstva naspram sedam i po za Vojvodinu uz 115 čunjeva razlike.


Naredna utakmica

Narednog vikenda sledi pauza u najjačoj ligi, a vikend nakon toga vojvodina će dočekati prvoplasirani Beograd na kuglani SPENS. U prvom delu sezone Beograd je deklasirao Vojvodinu pa će kuglaši iz Novog Sada imati priliku za revanš 10. marta od 14:00č.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA