Uz lošiju igru, Vojvodina preko Jedinstva dolazi do još jedne pobede

Uz lošiju igru, Vojvodina preko Jedinstva dolazi do još jedne pobede

NOVI SAD, 22. NOVEMBAR 2020. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Posle još jedne pauze u Super ligi, proteklog vikenda odigrane su nove ligaške utakmice, u kojoj se igralo 6. kolo. Posle skoro šest godina, Vojvodina ponovo odigrala ligašku utakmicu sa Jedinstvom iz Novog Bečeja. Utakmica je odigrana na kuglani Spens na stazama 5-8. Poslednji put pomenute dve ekipe sastali su se 28.03.2015. god. u Bačkom Gradištu, u I Srpskoj ligi grupi Vojvodine, gde je utakmica završena nerešenim ishodom 4:4.

Ekipa Vojvodine pružila je najslabiju partiju na domaćoj kuglani u poslednje tri godine, ali na svu sreću gosti nisu iskoristili slabu igru domaćina i bodovi su ostali u Novom Sadu. U redovima Jedinstva nastupala su dva bivša igrača Vojvodine. Prvi je Žolt Kiš koji je bio člna najuspešnije generacije 2005. i 2006. godine, drugi igrač je Ervin Komaromi koji je kao i Žolt dve godine nosio crveno beli dres 2015. i 2016. godine.

Posle šest odigranih kola Vojvodina ima učinak od pet pobeda, jedanog poraz i nalazi se na drugom mestu na tabeli, sa bodom manje od Beograda a dva više od Spartaka 024 i Partizana.

Vojvodina-Jedinstvo NB: 5:3 (3198:3179)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Slobodan Simonović, Dragan Gajin, Andor Rac, Boris Relota, Nemanja Todorović, Zdravko Kresović.
Rezerve: Vojislav Kovačević.

Jedinstvo:
Mane Zrnić, Čaba Zavarko, Norbert Ernješi, Žolt Kiš, Goran Bugarski, Ervin Komarom.
Rezerve: Ivan Mesaroš.


Utakmicu su otvorili Draga Gajin i Slobodan Simonović. Posle 60 odigranih hitaca dolazimo do lagane prednosti od 60 čunjeva, i u tom trenutku činilo se još jedne ubedljive pobede na domaćem terenu. Nažalost protivnik nije tako mislio. Usled loše odigranog trećeg seta Dragana, Čaba Zavarko koristi priliku, osvaja treći set i uvodi duel u neizvesnu završnicu. Ipak poslednji hitac je bio u rukama Gajina koji je sam odlučivao o pobedniku ovog duela, na kraju rekli bi izgubio već osvojen bod. Slobodan je rutinski posle tri seta osigurao prvi ekipni poen Vojvodine protiv Mene Zrnića i lagano priveo duel u svoju korist.

Posle prvog bloka Vojvodina u blagoj prednosti, 1:1 u ekipnim poenima i 18 čunjeva prednosti.

U drugom bloku na staze izlaze Andor Rac i Boris Relota. Obojica gube prvi set protiv Norbi Ernješia odnosno Žolt Kiša. Jedinstvo preuzima vođstvo u čunjevima i vodi sa 18 razlike. Posle toga naizmenično se osvajaju setovi i održava se isti broj čunjeva ali nažalost obojica gube svoje ekipne poene.

Posle drugog bloka Jedinstvo preuzima prednost od 1:3 u ekipnim poenima i 17 čunjeva prednosti.

Treći blok činili su Nemanja Todorović i Zdravko Kresović. Računica je jasna, obojica treba da pobede svoje protivnike kako bi ostvarili petu ligašku pobedu. Ervin Komaromi i Goran Bugarski nisu se snašli na zahtevnoj kuglani, što su naši igrači iskoristili i osvojili tri vezana set poena čime su obezbedili ekipne poene i prednost od 51-og čunja. U poslednjem setu Nemanji i Zdravku pada koncentracija, gosti smanjuju razliku, ali nemaju dovoljno snage da naprave potpuni preokret.

Krajnji rezultat je 5:3 i 19 čunjeva razlike u korist Vojvodine. Igrač utakmice je Žolt Kiš sa 565 oborenih čunjeva, dok je u našim redovima najbolji bio Dragan Gajin sa 559 oborenih čunjeva.

Simonović Slobodan (535/3/ 1 vs 0 /1/ 516) Zrnić Mane
Gajin Dragan (559/2/ 0 vs 1 /2/ 560) Zavarko Čaba
Rac Andor (517/2/ 0 vs 1 /2/ 529) Ernješi Norbert
Relota Boris (542/1/ 0 vs 1 /3/ 565) Kiš Žolt
Todorović Nemanja (517/3/ 1 vs 0 /1/ 500) Bugarski Goran
Kresović Zdravko (528/3/ 1 vs 0 /1/ 239+270) Komaromi Ervin/Mesaroš Ivan


Naredna utakmica:
Narednog vikenda se igra sedmo kolo Super lige, gde putujemo u Kragujevac na megdan Metalcu iz Gornjeg Milanovca. Utakmica se igra u nedelju 29.11.2020. sa početkom od 11h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA