U četri dana Vojvodini dve pobede i poraz

U četri dana Vojvodini dve pobede i poraz

Beograd, 18. MAJ 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Kuglaši Vojvodine imali su turbulentan raspored prethodnih dana. Posle utakmice sa Spartakom 024 odigrali su tri utakmice u četri dana, gde su u sva tri navrata gostovali. Računajuću utakmicu sa Spartakom, u šest dana odigrane su čak četri utakmice. Od ove poslednje tri utakmice prva je bila odložena utakmica 10. kola, koja je odigrana u subotu 15. 05. protiv Prve Petoletke u Kragujevcu, gde smo još jednu utakmicu izgubili u poslednjim hicima. Nažalost ovom porazu doprinelo je i to da ekipa nije mogla da doputuje u kompletnom sastavu.

Dan posle utakmice sa Prvom Petoletkom, u nedelju se igralo redovno 17. kolo u kome je ekipa ranu zalečila pobedom nad Apatinom u Banji Junaković, u još jednoj uzbudljivoj i neizvesnoj utakmici. Posle desete sezonske pobede ekpa je imala samo jedan dan odmara i u utorak 18. 05. ponovo je bila na putu za Kragujevac, gde je odigrana odložena utakmica 12. kola protiv istoimene ekipe. U njoj domaćini nisu mogli da igraju u kompletnom sastavu zbog povrede Miloša Simijonovića koju je zadobio u nedelju na utakmici protiv Prve Petoletke.

Pred poslednje kolo Beograd se nalazi na čelu tabele sa 33 poena, Partizan na drugom mestu sa 25, dok Vojvodina deli treće mesto sa Spartakom sa 23, a prati ih Metalac sa 21 poenom. U poslednjem kolu Vojvodina dočekuje novog-starog šampiona, KK Beograd i potrebna im je pobeda za treće mesto, a eventualni kiks Partizana protiv Apatina doveo bi je na drugo mesto. U slučaju poraza Vojvodina će zauzeti četvrto mesto na tabeli.

Subota 15. 05.: Prva Petoletka-Vojvodina: 3:5 (3455:3429)

Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Petković Aleksandar/Trailović Bogdan (431+129 /2/ 0 vs 1 /2/ 581) Gajin Dragan
Nikolić Marko (582 /3/ 1 vs 0 /1/ 575) Simonović Slobodan
Jevremović Ilija (603 /4/ 1 vs 0 /0/ 543) Kovačević Vojislav
Đorđević Lazar (606 /2/ 1 vs 0 /2/ 592) Rac Andor
Udovićić Stefan (557 /1/ 0 vs 1 /3/ 571) Nikolić Igor
Jeremić Marko (547 /1/ 0 vs 1 /3/ 567) Kresović Zdravko


Odloženu utakmicu 10. kola otvorili su Dragan Gajin protiv Bogdana Trailovića i Slobodan Simonović protiv Marka Nikolića, i ostvarili su polovičan uspeh. Iako su obojica osvojili prvi set u nastavku nije išlo sve tako glatko, Simonović nije uspeo da pronađe svoju igru i za svega 7 čunjeva je izgubio ekipni poen. Gajin je osvojio ekipni poen ali pad koncetracije u poslednjem setu učinio je da njegova pobeda ne bude ubedljivija. Na kraju prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bilo je 1:1 i 14 čunjeva za Vojvodinu.

U drugom bloku svoje bitke su vodili Vojislav Kovačević i Andor Rac. Nažalost obojica su loše odigrali prvi set a to su domaćini iskoristili i odmah stvorili veliku prednost u čunjevima. U nastavku Rac je pružao znatno bolju igru ali nije bilo dovoljno da osvoji ekipni poen protiv razigranog Lazara Đorđevića. Kovačević je takođe malo podigao igru, ali to nije bilo dovoljno ni da zapreti Iliji Jevremoviću. Posle 480 izbačenih kugli domaćini su vodili 3:1 u ekipnim poenima i 60 čunjeva razlike.

Potpuni preokret pokušali su da naprave Igor Nikolić protiv Marka Jeremića i Zdravko Kresović protiv Stefana Udovičića. Nakon nesigurnosti u prvom setu, silovito su odigrali drugi i treći set, gde su pred početak poslednjeg seta obojica osvojili ekipne poene i napravili totalni preokret u čunjevima te je tada na semaforu rezultat bio +8 za Vojvodinu.  Kad su svi iz Vojvodine pomislili da će ipak otići za Novi Sad sa dva boda, usledio je hladan tuš, domaćini su se razigrali u poslednjih 30 hitaca dok gosti nisu uspeli da izdrže taj ritam i zadrže razliku u čunjevima. Prva Petoletka je ovako zahvaljujući 26 čunjeva više upisala treću pobedu u sezoni i time zadržala nadu za opstanak u ligi.

Nažalost Vojvodina je bila primorana da u Kragujevac doputuje bez Borisa Relote i Nemanje Todorovića i to ih je koštalo pobede. Igrač utakmice je Lazar Đorđević sa 606 oborenih čunjeva, dok je u redovima Vojvodine najuspešniji bio Lazarov protivnik, Andor Rac sa 592 čunja.


Nedelja 16. 05.:

Odmah sutradan igrači Vojvodine krenuli su na put za Apatin, gde su hteli da poprave utisak iz prethodnog dana. Za protivnika su opet imali ekipu koja se nalazi u donjem delu tabele i žarko želi pobedu za opstanak u Super ligi. Od raspada SFR Jugoslavije ovo je bio 30 duel između pomenute dve ekipe u ligaškim takmičenjima. Utakmica je bila znatno neizvesnija nego što to sam rezultat pokazuje jer se u prva dva bloka vodila velika borba i tek u trećem bloku su uspeli igrači Vojvodine da slome otpor domaćina.

Apatin-Vojvodina: 2:6 (3428:3493)

Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Sabo Igor (595 /3/ 1 vs 0 /1/ 582) Simonović Slobodan
Jovanić Đorđe (591 /1/ 0 vs 1 /3/ 635) Kresović Zdravko
Stanić Goran (595 /2/ 1 vs 0 /2/ 572) Nikolić Igor
Drljača Miroslav/Bosić Milorad (268+264 /2/ 0 vs 1 /2/ 547) Todorović Nemanja
Majstorović Predrag (558 /2/ 0 vs 1 /2/ 578) Gajin Dragan
Jovanić Strahinja (558/1/ 0 vs 1 /3/ 444+135) Rac Andor/Relota Boris


U malo izmenjenom sastavu je otvorena utakmica u odnosu na subotu, tandem su činili Slobodan Simonović i Zdravko Kresović, u kome je Simonović igrao protiv Igora Saboa a Kresović protiv Đođrđa Jovanića. Kao i prethodnog dana ostvaren je polovičan uspeh u prvom bloku, Simonović je izgubio ekipni poen dok je Kresović uz fenomenalnu igru doneo ekipni bod i razliku u čunjevima za Vojvodinu. Rezultat posle prvog bloka iznosio je 1:1 u ekipnim poenima i 32 čunja razlike za Vojvodinu.

U drugom bloku igrali su Igor Nikolić protiv Gorana Stanića i Nemanja Todorović protiv Miroslava Drljače. Kako u prvom tako i u drugom bloku ostvaren je polovičan učinak. Nikolić je jako dobro igrao 90 hitaca u kom je imao rezultat od 450 čunjeva, ali nije uspeo da izdrži svih 120 hitaca, pada sa igrom u poslednjem setu a njegov protivnik nastavlja u istom ritmu što je Apatinu donelo i drugi ekipni poen. Videlo se po igri da Todorović nije uspeo da se odmori od ispita što je uzrokovalo da slabije igra, ali ipak dovoljno za ekipni poen. Ovim ishodom rezultat posle drugog bloka iznosio je 2:2 u ekipnim poenima i 24 čunja prednosti za Vojvodinu.

Prvi put ove sezone poslednji blok činili su Dragan Gajin i Andor Rac. Kao i u subotu,  Rac je pružio dobru partiju u kojoj je već posle 90 hitaca obezbedio ekipni poen protiv Strahinje Jovanića. U nastavku igre Rac je prepustio svoje mesto Borisu Reloti. Gajin je imao znatno teži zadatak i on je tek zahvaljujući fenomenalnoj igri u poslednjem setu obezbedio ekipni poen protiv Predraga Majstorovića.

Krajnji rezultat bio je 2:6 i 65 čunja razlike u korist Vojvodine, a naslov igrača utakmice poneo je Zdravko Kresović sa 635 čunjeva.


Utorak 18. 05.:

Posle samo tri dana Vojvodina je opet bila u Kragujevcu, na megdanu istoimenoj ekipi i ovim gostovanjem su igrači Vojvodine u četri dana proputovali oko 1200 km. Kako bi sačuvali nadu za treće mesto na tabeli, Vojvodini je bila potrebna pobeda dok Kragujevcu utakmica nije imala takmičarskog značaja. Domaćini nisu bili kompletni jer, zbog povrede, nisu mogli da računaju na najboljeg igrača, Miloša Simijonovića, a to su igrači Vojvodine iskoristili. U poslednje dve sezone, Vojvodini  je ovo bila peta utakmica u Kragujevcu i tek prva pobeda, i iako su sve četri utakmice izgubili u neizvesnoj borbi, to ne popravlja utisak da su svaki put praznih šaka otišli kući.

Kragujevac-Vojvodina: 2.5:5.5 (2974:3560)

Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Đorđević Vlada (628 /3/ 1 vs 0 /1/ 601) Kresović Zdravko
Marinković Marko (597 /2/ 0,5 vs 0,5 /2/ 597) Todorović Nemanja
Matejić Dragan (553 /1/ 0 vs 1 /4/ 633) Simonović Slobodan
Vuksanović Dragoslav (616 /3/ 1 vs 0 /1/ 564) Nikolić Igor
Miladinović Vladimir (254 /0/ 0 vs 1 /4/ 613) Gajin Dragan
Laketić Jovan (326 /0/ 0 vs 1 /4/ 552) Relota Boris


Ovaj put prvi blok činili su Zdravko Kresović i Todorović Nemanja i oboje su slabo odigrali prvu stazu, sa svega 120 i kusur oborenih čunjeva. U nastavku, obojica su pružali znatno bolju igru čime su svoje nastupe završili na 601, odnosno na 597 čunjeva, ali svega sa pola osvojenog ekipnog poena. Kresović nije mogao da parira razigranom Vladi Đorđeviću, dok je za pola boda zaslužan Todorović, igrom protiv Marka Marinkovića. Posle prvog bloka domaćini su imali 27 čunjeva pednosti.

U drugi blok na staze su izašli Slobodan Simonović protiv Dragana Matejića i Igor Nikolić protiv Dragoslava Vuksanovića. Simonović je, posle dva nešto slabija nastupa, bio raspoloženiji za dokazivanje i to je učinio na najbolji mogući način jer je oborio 633 čunja i sa 4:0 u setovima i 80 čunjeva razlike pobedio svog protivnika. Nikolić nije uspeo da zapreti Vuksanoviću, ali jeste uspeo da zadrži čunjeve kako Dragan Gajin i Boris Relota ne bi sa gubitkom ušli u poslednji set.

Domaćini pored Simijonovića nisu mogli da računaju ni na Nikolu Laketića pa su bili primorani da poslednji blok odigraju sa Vladimirom Miladinovićem i Jovanom Laketićem, juniorima Kragujevca koji bi trabalo da budu budućnost kluba. Oni su samo 90 hitaca odigrali tako da igrači Vojvodine nisu imali težak zadatak.

Krajnji rezultat je 2.5:5.5 u korist Vojvodine, dok je igrač utakmice Slobodan Simonović sa 633 čunja.


Naredna utakmica:

Pet dana posle utakmice sa Kragujevcom igra se poslednje 18. kolo Super lige Srbije koje će odlučiti hoće li Vojvodina uspeti da se domogne bronzane medalje ili će takmičarsku sezonu 2020/2021 završiti na četvrtom mestu. Igrači neće imati nimalo lak zadatak jer za protivnika imaju novog-starog šampiona Srbije, ekipu Beograda koja ove sezone nije doživela poraz. Utakmica se igra u nedelju 23. Maja, sa početkom od 14h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA