Titula Kupa Srbije pripala Beogradu, Vojvodina vicešampion

Titula Kupa Srbije pripala Beogradu, Vojvodina vicešampion

Beograd, 07. Mart 2020. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj polufinala:

Proteklog vikenda, 06. i 07. marta, odigrana je završnica Kupa Srbije, koja je održana u Apatinu. Polufinalne nastupe u muškoj konkurenciji izborili su Beograd, Spartak 024, Jedinstvo NB i Vojvodina, dok su se u ženskoj konkurenciji našle Alimenta, ŽKK Vojvodina, Kristal i Radnički NS. Žreb je bio naklonjen Vojvodini pa smo za protivnika u polufinalu dobili ekipu Jedinstva, dok su drugi polufinalni par činili Spartak 024 i Beograd, dok su u ženskoj konkurenciji parovi bili Alimenta – Kristal i Radnički NS – ŽKK Vojvodina.

U muškom polufinalu Beograd je pružio izvanrednu partiju i sa lakoćom savladao Spartak 024 rezultatom 6:2 (3649:3477). Igrač utakmice je novi – stari igrač Beograda, Radovan Vlajkov, koji se u mini prelaznom roku vratio u Beograd iz Nemačke. Odigrao je 648 čunjeva, dok je u redovima Spartaka 024 blistao bivši svetski prvak Jovan Ćalić sa rezultatom od 641 čunja. U drugom polufinalu Vojvodina je takođe sa lakoćom savladala Jedinstvo iz Novog Bečeja sa 7:1.

U ženskom polufinalu nije bilo neizvesnosti jer je Alimenta ubedljivo savladala Kristal rezultatom 7:1 (3435:3203), gde je igračica utakmice bila svetska rekorderka u kombinaciji, Jasmina Anđelković sa 632 oborena čunja. U drugom polufinalu ŽKK Vojvodina potvrdila je ulogu favorita protiv Radničkog iz Novog Sada i slavila takođe sa 7:1 (3452:3265). U pomenutoj utakmici državna reprezentativka, Dijana Kormanjoš je bila igračica utakmice sa rezultatom od 603 čunja.

POLUFINALE: Jedinstvo NB-Vojvodina: 1:7 (3248:3402)

Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Zavarko Čaba (565 /1/ 0 vs 1 /3/ 569) Simonović Slobodan
Komaromi Ervin (555 /1/ 0 vs 1 /3/ 590) Gajin Dragan
Ernješi Norbert (565 /4/ 1 vs 0 /0/ 531) Nikolić Igor
Mesaroš Ivan/Bugarski Goran (258+245 /0/ 0 vs 1 /4/ 581) Todorović Nemanja
Kiš Žolt (546 /1/ 0 vs 1 /3/ 426+133) Kresović Zdravko/Kovačević Vojislav
Zrnić Mane/Magda Sebastijan (262+252 /0/ 0 vs 1 /4/ 572) Rac Andor


Vojvodina je utakmicu protiv Jedinstva NB otvorila sa Draganom Gajinom i Slobodanom Simonovićem. Gajin je lako izašao na kraj sa Ervinom Komaromijem (3:1, +35 za Gajina), ali to nije bio slučaj i sa Simonovićem jer je duel sa Čabom Zavarkom u sva četri seta rešen u poslednjim hicima, a razlika u sva četri seta najviše je iznosila 5 čunjeva. U hicima gde je bilo najvažnije Simonović je imao mirniju ruku od suparnika i uspeo da osvoji ekipni poen. Ostvarena je prednost od 2:0 u ekipnim poenima i 39 čunjeva razlike.

U drugom bloku ostvaren je polovičan uspeh, ali razlika je porasla u korist Vojvodine. Igor Nikolić izgubio je bod protiv Norberta Ernješija, ali je Nemanja Todorović pobedio Ivana Mesaroša sa većom razlikom nego što je Nikolić izgubio. Ovim ishodom, posle dva bloka Vojvodina je već imala tri osvojena ekipna poena i preostalo je da u trećem bloku zadrži prednost od 83 čunja da bi prošla u finale.

U poslednjem trećem bloku Zdravko Kresović i Andor Rac nisu dozvolili da utakmica uđe u neizvesnu završnicu i, zahvaljujući njihovim dobrim partijama, razlika u čunjevima je još više bila povećana. Na kraju Rac sa lakoćom osvaja četvrti ekipni poen protiv Zrnića, dok je Žolt Kiš samo na trenutke pružao veći otpor Kresoviću, ali nije uspeo da otme bod od njega. U poslednjih 30 hitaca i Vojislav Kovačević se upisao u polufinalni duel umesto Kresovića i sa osvojenim setom potvrdio poslednji ekipni poen.

Ovo je Vojvodini bio četvrti polufinalni duel u Kupu Srbije i za sad drži maksimalan učinak jer su u sva četri duela izborili finale. Ovaj put ubedljivo je savladana ekipa Jedinstva iz Novog Bečeja sa razlikom od 154 čunja. Igrač utakmice je Dragan Gajin sa 590 čunjeva.


Izveštaj finala:

Finale se igralo dan posle polufinalnih duela i, što se učesnika tiče, bili smo svedoci reprize prošlogodišnjih finala kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Kod žena ishod utakmice ostao je isti kao i prošle godine, Alimenta je ubedljivo slavila rezultatom 7:1 (3381:3158) čime su osvojile treću titulu u poslednjih pet godina. Igračica utakmice još jednom je bila Jasmina Anđelković sa rezultatom od 600 čunjeva čime je potvrdila da se nalazi u dobroj formi pred nastavak drugog dela prvenstva. U muškom finalu rezultat nije bio kao prošle godine. Vojodina je vodila prva dva bloka ali na kraju ipak izgubila finale od Beograda. Ove dve ekipe su se do sada četri puta sastale u Kupu i rezultat je 2:2, takođe dva puta su se susreli u finalu i tamo je 1:1. Treba dodati da je Beograd ekipa sa kojom se Vojvodina najčešće susretala u Kupu Srbije. Bilo je ovo četvrto finale u istoriji kluba i tek prvi poraz, ali treba da budemo realni i reći da, u ovom trenutku, Beograd jeste najjača ekipa u Srbiji.

FINALE: Beograd-Vojvodina: 6:2 (3530:3477)

Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Milinković Aleksandar (618 /3/ 1 vs 0 /1/ 583) Kresović Zdravko
Šakić Mateja (518 /0/ 0 vs 1 /4/ 598) Simonović Slobodan
Lainščak David (565 /0,5/ 1 vs 0 /3,5/ 627) Todorović Nemanja
Kličarić Bojan (620 /3/ 1 vs 0 /1/ 574) Rac Andor
Vlajkov Radovan (606 /3/ 1 vs 0 /1/ 559) Gajin Dragan
Ostojić Goran (603 /3/ 1 vs 0 /1/ 536) Relota Boris


Finale su otvorili parovi Zdravko Kresović – Aleksandar Milinković  i Slobodan Simonović – Mateja Šakić. Kresović i Milinković vodili su tesnu borbu u prvih 60 hitaca ali Kresović se nije snašao u trećem setu i to je Milinković iskoristio i osvojio prvi ekipni poen za Beograd. Mladi talentovani Šakić nije uspeo da pronađe svoju igru koju je pružao tokom ove sezone i na kraju ubedljivo izgubio od Simonovića za 1:1 u ekipnim poenima. Razlika u čunjevaim je bila na strani Vojvodine i iznosila je 45.

U drugom bloku snage su odmerili David Lainščak – Nemanja Todorović i Bojan Klićarić – Andor Rac, kao i prošle godine u finalu. Kličarić zasluženo osvaja bod protiv Raca, ali Todorović ne dozvoljava da se razlika istopi, i baš suprotno- povećava je. Todorović od prvog do poslednjeg hica pruža jako dobru igru, tj najbolju u tekućoj sezoni – 627 oborenih čunjeva. Rezultat na semaforu posle drugog bloka iznosio je 2:2 i 61 čunj razlike u korist Vojvodine.

Boris Relota i Dragan Gajin su pokušali da naprave iznenađenje ali nažalost nisu uspeli u toj nameri. Nisu uspeli da zadrže stečenu prednost i obojica su izgubili ekipne poene, Gajin od Radovana Vlajkova a Relota od Gorana Ostojića. Krajnji rezultat je 6:2 i 53 čunja razlike u korist Beograda.

Igrač utakmice i celokupnog finala Kupa Srbije je mladi Nemanja Todorović. Treba napomenuti da je u ekipi Vojvodine iz tri nastupa u završnici Kupa imao najbolji prosek od 602,3 čunja i da je do sad osvojio svaki ekipni poen, tri u Kupu i devet u Super ligi.


Naredna utakmica:

Narednog vikenda vraćamo se obavezama u Super ligi, gde putujemo u Kragujevac na megdan Prvioj petoletki iz Trstenika. Utakmica će biti odigrana 14.marta sa početkom od 11h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA