Tandem Gajin – Simonović bronzani na prvenstvu Vojvodine

  • VESTI
  • 01/02/2021
  • 324 PREGLEDA
Tandem Gajin – Simonović bronzani na prvenstvu Vojvodine

Novi Sad, 31. JANUAR 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda, 30. i 31. januara, u Staroj Moravici održano je Vojvođansko prvenstvo u tandemu za seniore. Na ovom takmičenju ukupno se prijavilo 38 parova iz 15 različitih klubova, od kojih je 8 prvoplasiranih tandema izborilo pravo nastupa na državnom prvenstvu koje će se održati 6. februara u Novom Sadu, na kuglani Alimenta.

Imaćemo za koga da navijamo na državnom prvenstvu jer je Vojvodinin tandem Dragan Gajin – Slobodan Simonović oborio 573 čunja pa su tako dodali još jednu medalju u njihovu bogatu riznicu jer su takmičenje završili kao treći. Slabo su otvorili utakmicu, ali su uspeli da podignu nivo igre i zasluženo osvojili bronzanu medalju. Na državnom prvenstvu Gajin će se boriti za svoju drugu državnu titulu u tandemu jer je prvu osvojio pre dve godine kada je u paru igrao sa Zdravkom Kresovićem, dok će se Simonović boriti za svoju prvu državnu titulu u ovoj disciplini. Da podsetimo, Gajin je pre samo sedam dana osvojio zlato na zonskom takmičenju u Novom Sadu, i ovo mu već druga osvojena medalja u 2021. godini.

Iz redova Vojvodine učestvovao je još jedan tandem koji su činili Igor Nikolić – Andor Rac. Krenuli su bolje od bronzanog tandema ali su zbog slabije odigranih drugih 60 hitaca ostali bez plasmana na državno prvenstvo, sa ukupnim 541 čunjem zauzeli su 15. mesto.

Zlato je otišlo u Apatin, osvojio ga je tandem Đorđe Jovanić – Goran Stanić, dok je srebro pripalo Čabi Zavarku i Ervinu Komaromiju – nekadašnjem Vojvodininom igraču. Čaba i Ervin su dokazali da se nalaze u dobroj formi i zasluženo se bore za sam vrh u svim disciplinama u kojima učestvuju. U regiji Srbija-Centar zlato je pripalo kuglašima Beograda, tandemu Bojan Kličarić – Željko Miličević, koji su srušili 602 čunja na kuglani SC Banjica.

Konačan plasman prvih osam tandema koji će nastupiti u Novom Sadu na državnom prvenstvu je sledeći: 1. Jovanić Đorđe – Stanić Goran (Apatin) 598, 2. Zavarko Čaba – Komaromi Ervin (Jedinstvo NB) 582, 3. Gajin Dragan – Simonović Slobodan (Vojvodina) 573, 4.  Stojšić Aleksandar – Joković Velimir (Spartak 024) 571, 5. Drljača Miroslav – Sabo Igor (Apatin) 571, 6. Ilić Saša – Mandić Rajko (NS 1932) 557, 7. Pejčić Dragoslav – Prokić Vlada (NS 1932) 557, 8. Lak Adam – Jovanović Mark (Sloboda) 554.

U Srbiji-Centar, sledeći parovi su izborili plasman na državno prvenstvo: 1. Klićarić Bojan – Miličević Željko (Beograd) 602, 2. Vučen Miloš – Vučen Dragan (Rudar) 593, 3. Bukva Goran – Kerečki Jovan (Crvena Zvezda) 586, 4. Stojković Predrag – Milošević Živan (Tvrđava) 571, 5. Đorđević Lazar – Udovičić Stefan (Trstenik) 570, 6. Simijonović Miloš – Vuksanović Dragoslav (Kragujevac) 563, 7. Lazović Miroljub – Šabanović Miljan (Smederevo) 551, 8. Jevremović Ilija – Trailović Bogdan (Trstenik) 549.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA