Spartak preko bronzane Vojvodine do titule u Kupu Srbije

  • VESTI
  • 06/04/2022
  • 447 PREGLEDA
Spartak preko bronzane Vojvodine do titule u Kupu Srbije

 


BAČKA TOPOLA, 26. Mart 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda, 26. i 27. marta, odigrana je završnica Kupa Srbije, koja je održana u Apatinu. Polufinalne nastupe u muškoj konkurenciji izborili su Spartak 024, Partizan, Vojvodina i Crvena Zvezda dok su se u ženskoj konkurenciji našli isti timovi kao i prošle godine, odnosno Alimenta, ŽKK Vojvodina, Kristal i Radnički NS. Žreb ove godine nije bio naklonjen Vojvodini pa su za protivnika u polufinalu dobili ujedno i glavnog konkurenta za titulu, Spartak 024, dok su drugi polufinalni par činili Partizan i Crvena Zvezda,  a parovi u ženskoj konkurenciji bili su Alimenta – ŽKK Vojvodina i Radnički NS – Kristal.

Vojvodina nije uspela da stigne do trećeg uzastopnog finala u kupu Srbije, Spartak 024 je dobro otvorio utakmicu u kome je blistao mladi reprezentativac Srbije, Lončarević Adrijan koji je bio najpozitivnije iznenađenje minulnog Svetskog prvenstva u Tarnovu, u kome je Srbija osvojila šestu ekipnu titulu. Lončarević je neverovatno ujednačeno odigrao svaku stazu, gde je u najslabijem setu oborio 161 čunj a u najboljem 164, svega tri čunja razlike. U nastavku utakmice nisu dozvolili da dođe do iznenađenja i tako su izborili finale protiv Partizana koji je sa lakoćom savladao Crvenu Zvezdu rezultatom 2:6 (3396:3547). Sutradan u finalu Spartak 024 savladao je i Partizan rezultatom 5:3 (3452:3377) i tako osvojio prvu titulu u klupskoj istoriji. Najbolji rezultat vikenda postigao je Tepša Danijel, kapiten muške seniorske reprezentacije, koji je u polufinalu protiv Crvene Zvezde oborio fantastičnih 670 čunjeva.

U ženskom polufinalu takođe nije bilo neizvesnosti jer je u prvom meču Radnički NS ubedljivo savladao Kristal rezultatom 7:1 (3321:3216). U drugom polufinalu Alimenta je potvrdila ulogu favorita protiv ŽKK Vojvodine i slavila sa 6:2 (3388:3208). Finalna utakmica bila je jako uzbudljiva u kome je Radnički imao utakmicu i trofej u rukama ali su im u poslednjim hicima zadrhtale ruke što je Alimenta iskoristila i tako rezultatom 5:3 (3358:3340) osvojila četvrti Kup u klupskoj istoriji i treći uzastopni. Najbolji rezultat postigla je reprezentativka i svetska rekorderka u kombinaciji Anđelković Jasmina koja je u polufinalu oborila 612 čunjeva.

Zahvaljujući više oborenih čunjeva od Crvene Zvezde, Vojvodina je osvojila treće mesto u kupu za 2022. godinu, čime je postala tek treća ekipa u istoriji takmičenja koja je kompletirala sve tri prvoplasirane pozicije. Prvi klub kojim pošlo za rukom da sakupi sva tri pehara bio je Partizan kad je u sezoni 2018/2019 posle četri izgubljena finala napokon došao da titule. Zatim, samo godinu dana kasnije Beograd je u finalu savladan od strane Vojvodine i tako je najtrofejniji srpski klub uzeo jedino drugo mesto u nacionalnom kupu. Trenutna generacija Vojvodine u poslednje tri sezone uspela je da kompletira kup, s tim da su šampionski pehar podigli i 2005. i 2006. godine, u godinama kada je pomenuto takmičenje po prvi put odigrano.

Spartak 024-Vojvodina: 7:1 (3604:3521)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Spartak 024:
Sel Tibor, Lončarević Adrijan, Vekić Goran, Juhas Saša, Dojić Damir i Ćalić Jovan.
Rezerve: Skenderović Slaven, Skenderović Pera.

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Simonović Slobodan, Keregđarto Boris, Todorović Nemanja, Gajin Dragan i Rac Andor.
Rezerve: Kovačević Vojislav i Kurjakov Bogdan.

Sel Tibor (602 /3/ 1 vs 0 /1/ 584) Kresović Zdravko
Lončarević Adrijan (650 /4/ 1 vs 0 /0/ 585) Simonović Slobodan
Vekić Goran/Skenderović Slaven (447+143/2/ 1 vs 0 /2/ 568) Keregđarto Boris
Juhas Saša (618 /3/ 1 vs 0 /1/ 597) Todorović Nemanja
Dojić Damir (551 /1/ 0 vs 1 /3/ 603) Gajin Dragan
Ćalić Jovan/Skenderović Pero (310+283 /3/ 1 vs 0 /1/ 584) Rac Andor


Obe ekipe su napale u prvom bloku tako da je Vojvodina u prvi blok postavila Kresović Zdravka i Simonović Slobodana, a Spartak Sel Tibora i Lončarević Adrijana. U duelu između Kresovića i Sela vođena je velika bitka u prva tri seta u kojima je Kresović dobio prvi set za dva čunja a Sel drugi i teći sa dva, odnosno četri čunja. U poslednjem setu Kresović, iako je odigrao 151 čun,j nije uspeo da napravi preokret za Vojvodinin ekipni poen jer je Sel izašao na 165 čunjeva. U drugom duelu, Simonović nije imao nikakav odgovor na već pomenutu izvanrednu igru Lončarevića te je posle 120 hitaca mogao samo da čestita protivniku na igri.

Posle prvog bloka Spartak 024 stiče prednost od 2:0 u ekipnim poenima i 83 čunja prednosti.

U drugom bloku na staze izlaze Keregđarto Boris i Todorović Nemanja i pokušali da smanje zaostatak protiv Vekić Gorana i Juhas Saše, ali ni oni nisu mogli da odgovore na protivnikovu igru. Vekić je odmah posle 30 hitaca stekao prednost od 31 čunj koja je kako se ispostavilo bila velika razlika za preokret. Iako je Keregđarto od narednih tri seta osvojio dva, u čunjevima je i dalje bio u zaostatku pa su tako Vekić i Skenderović Slaven u poslednjih 30 hitaca osvojili i treći ekipni poen za Spartak. U prva dva bloka Todorović je pružao najbolju partiju od igrača Vojvodine od 597 čunjeva, ali ni sa ovim rezultatom nije uspeo da osvoji ekipni poen, jer rezultatom 3:1 izgubio od Juhasa koji je oborio 618 čunjeva.

Posle dva bloka sve je bilo gotovo, Spartak je imao prednost od 4:0 u ekipnim poenima, 126 čunjeva i 12 malih set poena, ovo je već bio nemoguć slučaj da se napravi preokret za plasman u finale.

Bez obzira na poraz igrači trećeg bloka, Gajin Dragan i Rac Andor pružali su svoj maksimum kako bi ekipa imala što više čunjeva i kako bi osvojili makar utešno treće mesto. Gajin je svoju bitku vodio protiv Dojić Damira, gde je prvi set pripao Dojiću, ali u nastavku utakmice Gajin je naštelovao ruku, u sva tri naredna seta odigrao preko 150 čunjeva i tako ih zasluženo  osvojio i došao do jedinog ekipnog poena za Vojvodinu rezultatom od 603 čunja. U drugom duelu Rac je igrao protiv nekadašnjeg seniroskog reprezentativca i prvaka sveta, Ćalić Jovana. Ćalić je rezultatom od 310 poveo 2:0 i kako bi sačuvao snage za sutrašnje finale umesto njega u igru je ušao Skenderović Pera. Treći set je pripao Racu, smanjio je zaostatak na 7 čunjeva ali u poslednjem setu Pera je odigrao 150 i nije dozvolio Racu potpuni preokret i osvajanje drugog ekipnog poena.

Krajnji rezultat je 7:1 i 83 čunja razlike. Igrač utakmice je Lončarević Adrijan sa 650 oborenih čunjeva, dok je u redovima Vojvodine najbolji pojedinac bio Gajin Dragan sa 603 oborena čunja.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA