Simonoviću zlato i bronza u predsezoni

  • VESTI
  • 15/09/2021
  • 199 PREGLEDA
Simonoviću zlato i bronza u predsezoni

Novi Sad, 13. Septembar 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Simonović Slobodan odradio je dobre pripreme na otvaranju nove sezone takmičeći se na četvrtom otvorenom međunarodnom turniru Bačka Open 2021. i na pojedinačnom Vojvođanskom prvenstvu u sprintu. Zabeležio je izvanredne rezultate čime je potvrdio da se nalazi u dobroj formi i da je spreman za takmičarsku sezonu 2021/2022.

U kvalifikacijama za Bačka Open 2021. zauzeo je prvo mesto sa 599 oborenih čunjeva. On je učestvovao na svakom turniru do sada i svaki put je izborio finale, a 2019. godine došao je i do bronzane medalje. Dobru partiju iz kvalifikacija preneo je i na finale koje se igralo 30. 08. 2021. a društvo mu je pravio novi saigrač od ove sezone Keregđarto Boris, kome je najbolji plasman na pomenutom turniru 4. mesto koje je ostvario prošle sezone. Na ovogodišnjim kvalifikacijama Boris je oborio 572 čunja i kao trećeplasirani igrač izborio finale. U finalu su u istom bloku igrali, Simonović Slobodan, Keregđarto Boris, Vlajkov Radovan (dvostruki šampion), Ostojić Goran (trostruki vicešampion), Živković Stevan i Božin Đorđe. Vodila se velika bitka za prvo mesto između Slobodana, Raše i Gorana, nažalost Raša je malo posustao u poslednjem setu, ali pobednika smo dobili tek u poslednjim hitcima u kojima je  uspešniji bio naš Slobodan. On je sa 578 čunjeva osvojio prvo mesto a Goranu je sa 571 čunjem pripala četvrta srebrna medalja. Bronza je otišla oko vrata Kovačić Predragu sa 562 čunja, dok je Boris sa 524 čunja zauzeo sedmo mesto.

Posle svega šest dana Slobodan je učestvovao i na prvenstvu Vojvodine u Sprinu zajedno sa Gajin Draganom i Todorović Nemanjom u Novom Bečeju. Na ovogodišnjem prvenstvu Vojvodine učestvovao je 51 takmičar a 8 se plasiralo dalje na državno prvenstvo. Slobodan nije uspeo da u nedelju dana osvoji dve zlatne medalje, ali je ipak svojoj bogatoj kolekciji dodao bronzanu medalju sa 397 čunjeva. Zlato je pripalo Dojić Damiru iz Spartak 024 sa 412 čunja, a srebro Drljači Miroslavu iz Apatina sa 406 čunjeva. Ostali takmičari koji su izborili državno prvenstvo su: Beška Marko, Leković Milan, Milorad Bosić, Zavarko Čaba i Boškov Vuk. Todorović Nemanja je oborio 380 čunja čime je zauzeo 10. mesto te mu je za nastavak takmičenja falilo svega 4 čunja. U stopu ga je pratio i treći naš predstavnik Gajin Dragan koji je sa 376 čunjeva osvojio 12. mesto.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA