Simonoviću još jedna bronzana medalja na Bačka Openu 2023, Todorović četvrti

  • VESTI
  • 12/05/2023
  • 479 PREGLEDA
Simonoviću još jedna bronzana medalja na Bačka Openu 2023, Todorović četvrti

Novi Sad, 12. MAJ 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U aprilu je odigrano šesto izdanje kuglaškog međunarodnog turnira Bačka Open 2023, finale je održano 30. aprila a u njemu je učestvovalo 12 takmičara, od kojih su 11 svoje učešće izborili preko kvalifikacija uz prošlogodišnjeg prvaka, Vekić Gorana. Dva predstavnika kuglaškog kluba Vojvodine našla su se u ovom finalu- Simonović Slobodan i Todorović Nemanja i ostvrili su zapažene rezultate na turniru. Na ovogodišnjem Bačka Opena ukupno je bilo 376 nastupa u konkurenciji muškaraca, žena i rekreativaca.

Prvoplasirani igrač u kvalifikacijama bio je Kovačić Igor, standardni reprezentativac Srbije i član trenutno najbolje kuglaške ekipe Rot-Weissezauzeo sa neverovatnih 643 oborena čunja a pratio ga saigrač iz reprezentacije i član KK Zadra, dvostruki šampion pomenutog turnira, Vlajkov Radovan sa 612 čunja i naš Todorović Nemanja sa izvanrednih 611 čunjeva, čime je oborio svoj lični rekord na Spensu. Simonoviću za prolaz u finale bio je dovoljan rezultat od 588 čunjeva čime je u kvalifikacijama završio na 7. mestu, iza Kujundžić Alena člana Zaprešića koji je odustao od finala, Bisaga Andrije i Kličarić Bojana, još jednog reprezentativca Srbije. Poslednjeplasiranom igraču za finale bilo je dovoljno 570 čunjeva.

U finalu i ove godine bila je viđena velika borba u kojoj je pitanje pobednika odlučilo svega 4 čunja a uspešniji je bio Kovačić Igor sa 610, čunjeva i tako je posle bronzane medalje iz 2018. godine u svoju koleciju dodao i zlatnu medalju. Posle dve titule Vlajkov je osvojio srebrnu medalju te su tako prva dava mesta ostala ista kao u kvalifikacijama. Na trećem mestu sa 595 čunjeva, odnosno 11 manje od svog sugrađana, Simonović dolazi do bronzane medalje. I na četvrtom mestu nalazi se još jedan Zrenjaninac i igrač Vojvodine, Todorović Nemanja, koji jeste nešto slabije odigrao u odnosu na finale, ali svakako je lep rezultat završiti takmičenje iza ovakvih vrhunskih igrača.

Simonović Slobodanu ovo je treća medalja na Bačka Openu od šest finala koje je odigrao, čime je jedini igrač koji je igrao u svakom finalu. Na prvom održanom turniru 2018. godine zauzeo je 5. mesto, zatim 2019. godine osvojio je takođe bronzanu medalju, dok je 2021. stigao do samog vrha, do najsjanije medalje. Što se Todorović Nemanje tiče, njemu je ovo bilo prvo finale ali nadamo se da će u budučnosti stići i do medalje.

Dosadašnji osvajači Bačka Opena uz Simonovića su još: Vlajkov Radovan (2018. i 2020.), Lončarević Adrijan (2019.), Vekić Goran (2022.) i Kovačić Igor (2023).

Kod žena, titulu je osvojila Kormanjoš Dijana, reprezentativka Srbije i članica KK Alimente sa rezultatom od 574 čunja, srebro je pripalo prošlogodišnjoj osvajačici, Živanović Višnji iz Radničkog sa 573 čunja a bronzana medalja Frenc Ljiljani, igračici Kristala iz Zrenjanina sa 555 čunjeva.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA