Simonoviću još jedna bronza na prvnestvu Vojvodine u sprintu

  • VESTI
  • 08/09/2023
  • 353 PREGLEDA
Simonoviću još jedna bronza na prvnestvu Vojvodine u sprintu

Novi Sad, 03. Septembar 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Nova kuglaška sezona za 2023/2024 godinu otvorena je sa pokrajinskim takmičenjima u disciplini sprint. Na Vojvođanskom prvenstvu koje je održano u Novom Sadu na kuglani Alimenta, nastupilo je čak 5 igrača Vojvodine i ostvarili su zapažen uspeh. Najuspešniji je i bio Simonović Slobodan koji je sa 399 čunjeva osvojio bronzanu medalju, isto kao i pre dve godine. Slobodan sem ove dve bronzane medalje ima još jedno zlato, dve srebrne i jednu bronzanu medalju u Banatovom dresu sa pomenutog takmičenja, čime je on i najuspešniji igrač na prvenstvu Vojvodine.

Interesantno je to što je u poslednje tri godine bronzana medalja pripala Vojvodinim igračima, pored dve Simonovićeve medelje, bronzanu medalju je prošle godine osvojio Nikolić Igor. Tokom istorije prvenstava Vojvodine u sprintu, iz naše ekipe medalju je još osvojio samo Kresović Zdravko kada je 2010. godine osvojio zlatnu medalju.

Na ovogodišnjem prvenstvu Vojvodine u sprintu odazvalo se 40 takmičara od kojih je prvih osam steklo pravo nastupa na državnom prvenstvu. Od Vojvodinih igrača treba istaći novajliju Majstorović Predraga koji je sa rezultatom od 397 čunjeva zauzeo četvrto mesto, i Gajin Dragana sa 379 čunjeva koji je zauzeo sedmo mesto, tako da su se obojica plasirali na državno prvenstvo. Što se ostalih Vojvodinih igrača tiče, Rac Andor je sa 365 čunjeva zauzeo jedanaesto mesto, tri mesta ispod crte koja vodi na državno prvenstvo, a Relota Boris je sa 339 čunjeva zauzeo trideseto mesto.

Zlato je pripalo Zavarko Čabi iz Jedinstva sa 418 čunjeva , a srebro Jakab Želislavu iz Doline sa 408 čunjeva. Ostali takmičari koji su izborili plasman na državno prvenstvo su: Mitričević Uroš (Bačka), Ružecki Mario (Srem) i Dojić Damir (Spartak 024).


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA