Reloti bronza na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine

  • VESTI
  • 08/04/2021
  • 224 PREGLEDA
Reloti bronza na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine

Novi Sad, 03. APRIL 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Posle tronedeljne pauze zbog zaraženih igrača unutar kluba Vojvodine, pojedini takmičari ponovo su osetili takmičarsku draž. U subotu 03. aprila odigrano je pojedinačno prvenstvo Vojvodine, koje je odigrano na kuglani “Sportski Centar” u Feketiću. Ovo je ujedno i prvo značajnije seniorsko takmičenje na ovoj kuglani.

Na pomenutom prvenstvu, takmičilo se 40 takmičara koji su u decembru i januaru izborili plasmane u svojim zonama. Na državno prvenstvo plasiralo se 13 takmičara i osvajači medalja sa prošlogodišnjeg državnog prvenstva- Simonović Slobodan (Vojvodina NS), Joković Velimir (Spartak 024) i Mandić Danilo (Vihor). Kuglaški klub Vojvodina iz Novog Sada imao je najviše takmičara- ukupno četri, dok su po tri takmičara imali Jedinstvo iz Novog Bečeja, Spartak 024 iz Subotice, Kordun iz Kljajićeva i Sloboda iz Stare Moravice. Od četri takmičara, dvojica su izborili plasman na državno prvenstvo osvojivši treće odnosno četvrto mesto na ovom prvenstvu. Posle dve godine posta na pojedinačnim prvenstvima Vojvodine, igrač KK Vojvodine dolazi do osvojene medalje koja je sedma medalja na pomenutom takmičenju od raspada SFR Jugoslavije.

Najbolji pojedinac u redovima Vojvodine na pokrajinskom prvenstvu bio je Relota Boris koji je došao do svoje druge individualne medalje u 2021. godini, jer je sa 590 oborenih čunjeva osvojio bronzanu medalju. Njemu je ova medalja ujedno i najznačajnija na pojedinačnim individualnim takmičenjima. Posle devet godina titula je opet pripala Jovetić Milanu koji je u poslednjem bloku pružio sigurnu partiju i sa 628 srušenih čunjeva došao do nove titule. Srebrnu medalju osvojio je takođe igrač Korduna, mlađi od braće Jovetić, Marko sa rezultatom od 603 čunja. Svega pet čunjeva iza Borisa ostao je njegov klupski kolega Simonović Slobodan koji je zauzeo četvrto mesto ali mu plasman nije igrao nikakvu ulogu jer je svakako kao aktuelni pojedinačni državni šampion imao obezbeđen dalji plasman. Gajin Dragan je dobro  započeo svoj nastup, ali nažalost nije mogao da drži ritam kao u prvom setu te je na kraju sa 558 čunjeva zauzeo petnaesto mesto, prvu poziciju ispod crte i svega mu je dva čunja falilo za prolaz u narednu rundu. Ovako će kao prva rezerva čekati svoju šansu da nečijim odsustvom ipak učestvuje na ovogodišnjem državnom prvenstvu. Četrvti igrač kluba koji je učestvovao na Vojvođanskom prvenstvu je Rac Andor, ali izgleda da je kod njega novonastali virus ipak ostavio trag, jer je oborio svega 500 čunjeva i zauzeo 38. mesto.

Konačni plasman prvih četrnaest takmičara koji će nastupiti na pojedinačnom državnom prvenstvu je sledeći: 1. Jovetić Milan (Kordun) 628, 2. Jovetić Marko (Kordun) 603, 3. Relota Boris (Vojvodina NS) 590, 4. Simonović Slobodan (Vojvodina NS) 585, 5. Bugarski Goran (Jedinstvo) 581, 6. Zavarko Čaba (Jedinstvo) 580, 7. Dojić Damir (Spaartak 024) 580, 8. Jovanić Đorđe (Apatin) 573, 9. Hrček Miroslav (Slavia) 572, 10. Skenderović Slaven (Spartak 024) 572, 11. Vlajkov Danilo (Banat) 570, Jockov Žarko (Novi Elan) 567, 13. Vukadinov Nikola (Vojvodina BG) 562, 14. Manojlović Goran (13 Maj) 559.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA