Pobeda u Kragujevcu

Pobeda u Kragujevcu

Beograd, 19.Septembar 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U drugom kolu Super lige Srbije Vojvodina je gostovala u Kragujevcu protiv istoimene ekipe. Poznato je da Vojvodini putovanje u Kragujevac pada najteže, ne samo zato što je najudaljenije putovanje nego i iz razloga što se često praznih šaka vrate nazad u Novi Sad kao što je to bio par puta slučaj prošle sezone.

Uzbuđenje nije izostalo ni ovom prilikom. Iako je posle drugog para Vojvodina imala prednost od 130 čunjeva, pobeda nije bila osigurana. Razlika u čunjevima ostala je visoka sve do poslednjeg čišćenja ali krajnji ishod saznali smo tek u poslednjim hicima, kada su gostujući igrači prelomili utakmicu i pokupili oba boda, te tako nisu dozvolili Kragujevčanima da zadrže počasni bod u Kragujevcu.

Kragujevac-Vojvodina: 2:6 (3316:3477)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Kragujevac:
Matejić Dragan, Marinković Marko, Savićević Miljan, Laketić Nikola, Vuksanović Dragoslav, Simijonović Miloš.
Rezerve: Živković Veselin.

Vojvodina:
Simonović Slobodan, Keregđarto Boris, Gajin Dragan, Rac Andor, Kresović Zdravko, Todorović Nemanja.
Rezerve: Kurjakov Bogdan.

Matejić Dragan (577 /3/ 1 vs 0 /1/ 593) Simonović Slobodan
Marinković Marko/Živković Veselin (127+410 /0/ 0 vs 1 /4/ 598) Keregđarto Boris
Savićević Miljan (533 /1/ 0 vs 1 /3/ 619) Gajin Dragan
Laketić Nikola (537 /3/ 1 vs 0 /1/ 510) Rac Andor
Vuksanović Dragoslav (556 /2/ 0 vs 1 /2/ 565) Kresović Zdravko
Simijonović Miloš (576 /2/ 0 vs 1 /2/ 592) Todorović Nemanja


Utakmicu su otvorili Simonović Slobodan protiv Matejić Dragana i Keregđarto Boris protiv Marinković Marka. Odmah u prvih 60 hitaca razlika u čunjevima bila je na strani Vojvodine jer je Boris stekao prednost od 46 čunjeva. Na drugim stazama Slobodan je imao svega dva čunja manje od Borisa ali je bio u zaostatku u odnosu na Dragana za 9 čunjeva. U trećem setu Boris je obezbedio prvi ekipni poen a sa dobrom igom pratio ga je i Slobodan, i iako je bio u zaostatku u setovima, imao je 26 čunjeva prednosti. Nažalost nije uspeo da osvojio četvrti set kako bi izjednačio u malim setovima i pored vođstva u čunjevima, te je rezultat bio izjednačen na 1:1 u ekipnim poenima. Boris je u drugoj utakmici u nizu osvojio ekipni poen bez izgubljenog seta.

Posle prvog bloka rezultat je bio 1:1 u ekipnim poenima i 77 čunjeva prednosti u korist Vojvodine.

U drugom bloku na staze su izašli Gajin Dragan, koji je za protivnika imao Savićević Miljna, i Rac Andor čiji je protivnik bio Laketić Nikola. Obojica su izgubili prvi set, zatim drugi osvojili a dobru igru Dragan je  preneo i na ostale setove i ubedljivo došao do drugog ekipnog poena. On je u sva četri seta pružao odličnu partiju i njegovi setovi su bili od 150 do 159. Nažalost kod Andora nismo mogli da se radujemo još jednom ekipnom poenu, jer nije iskoristio Nikolinu slabu igru.

Posle drugog bloka rezultat je bio 2:2 u ekipnim poenima i 136 čunjeva prednosti u korist Vojvodine.

Treći par činili su Kresović Zdravko i Todorović Nemanja, s obzirom da su imali veliku prednost u čunjevima bio im je potreban jedan ekipni poen kako bi uzeli ceo plen. Zadatak uopšte nije bilo lak jer Zdravko za protivnika imao Vuksanović Dragoslava a Nemanja državnog reprezentativca, Simijonović Miloša. Viđena je velika borba u kojoj su oba naša predstavnika izašli kao uspešniji u prvom setu, dok su protivnici bili uspešniji u drugom. U trećem setu Zdravko je i pored seta od 154 čunja ostao iza Dragoslava, dok je Nemanja sa 170 čunjeva ostvario prednost od 36 čunjeva u odnosu na njegovog protivnika. U poslednjem setu na pune Zdravko je napravio 10 čunjeva prednosti u odnosu na Dragoslava, dok je Nemanja i pored rezultata od 97 čunjeva na pune opet bio u zaostatku od 11 čunjeva za Milošem. On je nastavio sa dobrom igrom i u čišćenju dok se Nemanja malo mučio i doveo u pitanje svoj bod. Nakon izbačanog 120. hica ipak je zadržao ekipni poen i pobedu Vojvodine. Zdravko je takođe vodio bitku u poslednjem čišćenju ali je i on izašao kao jači i osvojio zaslužen ekipni poen.

Konačan rezultat bio je 2:6 i 161 čunj razlike u korist gostiju. Igrač utakmice je Gajin Dragan sa 619 oborenih čunjeva, čime je ujedno bio i jedini igrač koji je na utakmici prešao cifru od 600 čunjeva.


Naredna utakmica:
Narednu utakmicu igramo kao domaćini protiv kandidata za šampionsku titulu, Spartaka 024 iz Subotice. Utakmica se igra u nedelju 26. 09. 2021. godine sa početkom od 14h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA