Partizan i Vojvodina podelili bodove u neizvesnoj utakmici na Banjici

  • VESTI
  • 21/02/2024
  • 543 PREGLEDA
Partizan i Vojvodina podelili bodove u neizvesnoj utakmici na Banjici


BEOGRAD, 18. FEBRUAR 2024. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Kuglaši Vojvodine odigrali su još jednu triler utakmicu ove sezone u prethodno završenom 14. kolu Super lige Srbije gde su gostovali ekipi Partizana u Beogradu. Dve ekipe nalazile su se na različitim delovima tabele ali im je neophodnost osvajanja bodova bila ista, Partizanu u borbi za opstanak a Vojvodini u zadržavanju druge pozicije i prednosti u odnosu na zahuktali Vihor.

U prvom delu prvenstva kuglaši Vojvodine bili su bolji u nimalo jednostavnoj utakmici u Novom Sadu pa se iz tog razloga moglo naslutiti da će i u Beogradu osvajanje celog plena biti jako težak zadatak. Sve do poslednjih nekoliko hitaca nije se znao pobednik i utakmica se mogla završiti na sva tri moguća načina, te se nekako može reći da je nerešen rezultat bio i najrealniji ishod.

Zaključno sa ovim kolom situacija na tabeli je ostala gotovo nepromenjena. Ekipa Beograda i dalje ne zna za poraz i teoretski već u narednom kolu može da obezbedi titulu. Vojvodina je i dalje druga i potreban joj je samo još jedan bod da i teoretski obezbedi medalju i plasman na evropsku scenu četvrtu godinu zaredom. Vojvodina ima tri boda prednosti u odnosu na Vihor koji ima četiri boda više od Crvene Zvezde sa kojom će igrati u narednom kolu na svojoj kuglani. Mladost je pobedom nad Jedinstvom dodatno zakomplikovala situaciju u borbi za opstanak pa će tako taj deo tabele ponovo biti mnogo zanimljiviji od bilo kog drugog. Razlika između šestoplasiranog Jedinstva i poslednjeplasiranog Korduna je svega tri boda.

Partizan-Vojvodina: 4:4 (3469:3454)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Partizan:

Matijaš Nikola, Đurić Marinko, Stojanović Pavle, Kostić Dejan, Kuzmanović Aleksandar i Jovanović Mladen.

Rezerva: Jurišić Božidar i Baroš Branko.

Vojvodina:
Kresović Zdravko, 
Simonović Slobodan, Keregđarto Boris, Majstorović Predrag, Rac Andor i Nikolić Igor.

Rezerve: Kovačević Vojislav i  Gajin Dragan.

Matijaš Nikola (623/1,5/ 0 vs 1 /2,5/ 628) Kresović Zdravko
Đurić Marinko (622/3/ 1 vs 0 /1/ 575) Simonović Slobodan
Stojanović Pavle (548/2/ 0 vs 1 /2/ 561) Majstorović Predrag
Kostić Dejan (559/2/ 0 vs 1 /2/ 566) Keregđarto Boris
Kuzmanović Aleksandar (559 /2/ 1 vs 0 /2/ 534) Rac Andor
Jovanović Mladen (583 /2/ 0 vs 1 /2/ 590) Nikolić Igor


Matijaš Nikola i Đurić Marinko činili su prvi blok sa ekipu Partizana, dok su za goste nastupili Kresović Zdravko i Simonović Slobodan. Kresović je sjajno otvorio utakmicu i poveo 2:0 oborivši 330 čunjeva. Međutim svi su ipak gledali u iskusnog Đurić Marinka koji je imao više čunjeva i od sjajnog Kresovića- 340. Simonovićeva igra bila je daleko od loše, ali jednostavno kugla u nedelju nije radila u njegovu korist. On se borio do kraja pa mu je pripao poslednji set ali je Đurić zadržao visoku prednost i odneo ekipni poen. Na drugoj strani Matijaš se nije predavao, osvojio je treći set, pa je čak pet hitaca pre kraja sve izgledalo da će i on osvojiti bod i pored odlične igre kapitena Vojvodine. Međutim Kresović je iskoristio pad koncentracije svog protivnika i sa dve devetke zaredom vratio sebe i svoju ekipu u igru, a na kraju i osvojio ekipni bod sa 2,5:1,5 u set poenima.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 1:1 i 43 čunja prednosti za Partizan

Drugi blok za ekipu Partizana počeo je odlično. Inspirisani sjajnom igrom njihovih saigrača u prvom bloku Stojanović Pavle i Kostić Dejan bez mnogo muke nadigrali su Majstorović Predraga i Keregđarto Borisa. Međutim, usledila je znatno bolja igra kuglaša iz Novog Sada. Majstorović je bolje odigrao drugi set koji je takođe izgubio, ali je njime nekako najavio preokret koji će uslediti u drugih 60 hitaca. Ujednačenom igrom u nastavku iskoristio je sve lošiju igru Stojanovića i tako sa 2:2 i 13 čunjeva prednosti doneo bod svojoj ekipi. Veliki pad u igri Kostića rutinski je iskoristio Keregđarto i totalno preokrenuo duelu svoju korist. On je, takođe uz 2:2 u setovima i 32 čunja prednosti, neutralisao deficit u čunjevima i doneo ekipi novi bod.

Posle drugog bloka rezultat na semaforu pokazivao je 1:3 i 3 čunja prednosti za Vojvodinu

Zbog male razlike u čunjevima, obe ekipe imale su čemu da se nadaju u poslednjem bloku. Za Partizan su nastupili Aleksandar Kuzmanović i Jovanović Mladen a za protivnike su imali Andora Raca i Nikolić Igora.
Nikolić je počeo dobro i lako došao do prvog seta, ali je Jovanović podigao nivo igre i osvojio naredna dva. I pored gubitka oba seta zaostatak u čunjevima nije bio veliki pa je Nikolić u poslednjem setu nakon istog broja čunjeva u pune oborio 10 više u čišćenju i tako za sedam čunjeva u ukupnom zbiru bio bolji od Jovanovića za, ispostaviće se poslednji, četvrti bod Vojvodine. Mnogo preokreta bilo je i na drugoj strani gde je Kuzmanović poveo, pa Rac preokrenuo. Početakom trećeg seta sve je i dalje bilo otvoreno ali je Kuzmanović napravio veliku razliku u prvih 15 hitaca četvrtog seta kojom je na kraju i došao do ekipnog boda za konačnih 4:4.

Krajnji rezultat ove utakmice pune preokreta bio je nerešen, a razlika u čunjevima bila je svega 15. Igrač utakmice je Kresović Zdravko sa 628 oborenih čunjeva, dok je u redovima Partizana najbolji bio Matijaš Nikola sa pet čunjeva manje. Bio je ovo drugi nerešeni rezultat u ovoj godini za ekipu Vojvodine, i druga utakmica u kojoj poslednji blok nije uspeo da odbrani prednost stečenu u prva dva.


Naredna utakmica:

U narednom kolu kuglaši Vojvodine gostovaće ekipi Jedinstva u Novom Bečeju. Jedinstvo će sigurno tražiti iskupljenje za poraz u prethodnom kolu, dok će Vojvodina pokušati da dva kola pred kraj osigura medalju i takmičenje u Evropi sledeće godine.
Utakmica počinje u nedelju u 14:00 č.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA