Nikolić Igor i Keregđarto Boris prvaci Srbije u tandemu

  • VESTI
  • 05/05/2023
  • 330 PREGLEDA
Nikolić Igor i Keregđarto Boris prvaci Srbije u tandemu

Novi Sad, 05. MAJ 2023. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


U Bačkoj Topoli je 29. aprila održano prvenstvo Srbije u tandemu, gde je i naš klub imao predstavnika, Nikolić Igora i Keregđarto Borisa koji sa na prvenstvu Vojvodine osvojili srebrnu medalju. Oboje su na pravi način krunisali njihovu najuspešniju sezonu- titulom državnog prvaka koja im je prva individualna državna titula u seniorskoj konkurenciji, a nadamo se ne i poslednja. Tokom cele sezone oboje su blistali na individualnim takmičenjima i uz ekipnu srebrnu medalju osvojili još po četri individualne medalje. Nikolić je svoj put započeo bronzanom medaljom na vojvođanskom prvenstvu u sprintu, zatim takođe brnazanom medaljom na pojedinačnom zonskom prvenstvu Novog Sada, zatim se za stepenik popeo i došao do titule vojvođanskog viceprvaka u tandemu i za kraj sezone se okitio ovom najsjajnijom medaljom. Što se Keregđarta tiče, on je pre ove osvojio tri medalje na vojvođanskim takmičenjima, zlato u tandem mixu sa Ranisavljev Marijanom, srebro u tandemu i pojedinačno.

Tokom istorije takmičenja igrači Vojvodine već su imali uspeha na pomenutom takmičenju, pre 4 godine, tačnije 2019. godine Kresović Zdravko i Gajin Dragan takođe su postali državni prvaci, dok u vreme kada se igralo klasično parovno (2×120 i 2×200) u crveno-belom dresu osvojene su tri medalje, u doba druge zlatne generacije kada su osvojili dve bronzane i jednu zlatnu medalju. U 2004. godini došla je prva medalja u ovoj disciplini, tada su bronzanu medalju osvojili Feldejak Ervin i Zakić Dejan, dok je godinu dana kasnije opet do bronzane medalje došao Feldejak Ervin ali tada u paru sa Ostojić Goranom, dok je par Sel Tibor- Vekić Goran stigao do zlatne medalje.

Ali da se vratimo na poslednje izdanje ovog takmičenja, kvalifikacioni nastup Nikolić i Keregđarto su slabo otvorili, na prelazu imali svega 261čunj ali su se trgnuli za drugih 60 hitaca u kojima su oborili 297 čunjeva i sa ukupnih 558 zauzeli sedmo mesto. Prvi tandem nakon kvalifikacionog dela bio je dvojac Jedinstva iz Novog Bečeja, Ernješi Robert st. i Sopko Predrag sa 615 čunjeva, a drugo mesto zauzeli su igrači Beograda, Lončarević Adrijan i Jevremović Ilija sa 607 čunjeva (ujedno ovo su bili jedini rezultati preko 600 čunjeva).

Upravo su igrači Beograda bili protivnici u četvrtfinalu, gde slobodno možemo reći da su “Beograđani” bili favoriti i u ovom duelu kao i za osvajanje titule, obzirom na to da je tandem činio dvojac iz seniorske reprezentacije. Ali lepota sporta i jeste u tome da ne pobeđuje uvek favorit, a tako je bilo i u ovom duelu. Nikolić i Keregđarto su hrabro odigrali prvi set koji su dobili za tri čunja, stigavši veliki zaostatak u prvih 15 hitaca, ali nažalost u drugom nisu imali odgovor za razigranog Lončarevića i Jevremovića. Dalji plasman i samim tim sigurnu medalju odlučile su 4 zlatne kugle u kojima su Novosađani imali sigurne ruke i oborili čak 31 čunj šta je u proseku čak 7,75, te iako su protivnici bili solidni, njihov rezultat od 24 čunja nije bio dovoljan.

U polufinalu buduće šampione čekali su šampioni iz 2021. godine, Zavarko Čaba i nekadašnji igrač Vojvodine, Komaromi Ervin koji sad nastupa u redovima Jedinstva iz Novog Bečeja. Njihov duel takođe je završen 1-1 u setovima, a pitanje pobednika odlučeno je ponovo nakon zlatnih kugli, 25:21.

U velikom finalu, nasuprot našeg tandema, nalazili su se igrači Mladosti iz Kragujevca, Vuksanović Dragoslav i Marković Goran. Videlo se u prvom setu da su sva četri igrača već umorni, tandem Nikolić-Keregđarto odigrao je 137 što je bilo dovoljno za prvi set poen. U nastavku finala dok su naši igrači držali isti nivo igre iz prvog seta gosti su uspeli da se oporave, odigraju set od 155 i uvedu duel u zlatne kugle. U prethodnim serijama igrači Vojvodine imali su najmanje 3 čunja prednosti pred poslednji krug, ali ovaj put prednost je bila svega jedan čunj. Nikolić je izveo poslednji hitac za titulu ali je probio cara, srušio svega tri čunja i tada je sve bilo u rukama iskusnog Vuksanovića. Pripremio se za hitac ali mu je ruka zadrhtala, kugla je pobegla od prvog čunja i otišla na dame odakle je srušio svega tri čunja a to je u tom trenutku značilo da je ekipi Mladosti pripala srebrna medalja.

Nikolić i Keregđarto su ujedno ostvarili dva istorijska poduhvata na ovogodišnjem takmičenju- prvi su igrači koji su do šampiosnke titule došli tako što su sva tri duela na ispadanje dobili preko zlatnih kugli, drugo- oni su najslabije rangirani igrači u kvalifikacijama (7. mesto) koji su osvojili prvenstvo, do sada to je bilo 6. mesto.


Prvenstvo Srbije – tandem 2023

Kvalifikacije:
Nikolić Igor/Keregđarto Boris – sedmo mesto, 558

Četvrtfinale:
Nikolić Igor/Keregđarto Boris – Lončarević Adrijan/Jevremović Ilija (Beograd): 1:1 (zlatne kugle 31:24)
151:148, 137:155, zlatne kugle 31:24

Polufinale:
Nikolić Igor/Keregđarto Boris – Zavarko Čaba/Komaromi Ervin (Jedinstvo):1:1 (zlatne kugle 28:27)
141:153, 161:139, zlatne kugle 25:21

Finale:
Nikolić Igor/Keregđarto Boris – Vuksanović Dragoslav/Marković Goran (Mladost): 1-1 (zlatne kugle 12:8)
137:125, 138:155, zlatne kugle 23:22


PRVENSTVO SRBIJE TANDEM – REZULTATI (PDF)

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA