Neočekivan poraz protiv Korduna

Neočekivan poraz protiv Korduna

NOVI SAD, 05. DECEMBAR 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U nedelju 05. decembra Vojvodina je dočekla Kordun iz Kljajićeva u okviru 8. kola Super lige Srbije. Kordun je prva ekipa koja je uspela da prekine dominaciju beogradskih ekipa u tadašnjoj I Saveznoj ligi od raspada SFR Jugoslavije i da dođe do titule u sezoni 1996/1997. Tada su se, 1997. godine, kao šampioni države takmičili na Svetskom kupu koji je bio održan u nemačkom Augsburgu i osvojili su treće mesto iza domaće ekipe Victoria Bamberg i mađarske BKV Előre. Zahvaljujući tom podvigu postali su prva ekipa u istoriji srpskog kuglanja koja je uspela da osvoji medalju na međunarodnoj sceni.

Bez obzira na tradiciju Korduna, Vojvodina jeste bila favorit u njihovom okršaju ali tu ulogu nisu uspeli da opravdaju. Gosti su zasluženo došli do dva boda gde su imali prednost u čunjevima tokom cele utakmice, igrali su izvanredno na Spensu što je pokazala i ekipna cifra od 3344 čunja, što je najveći rezultat na Spensu bilo koje ekipe u tekućoj sezoni u Super ligi. Na sve ovo treba dodati i da je cele prošle sezone samo šampionski Beograd u 18. kolu uspeo da obori više (3363) čunjeva, kao i Vojvodina u 4. kolu (3385).

Ovim porazom Vojvodina je pala na četvrto mesto na tabeli sa učinkom od pet pobeda i tri poraza. Prvi na tabeli je KK Beograd koji i nakon osam odigranih utakmica ne zna za gubitak bodova u Super ligi, a na drugom mestu nalazi se Spartak 024 iz Subotice sa jednom pobedom manje od vodećeg Beograda, odnosno sa 14 osvojenih poena. Kiks Vojvodine iskoristio je Metalac i tako se popeo na treće mesto sa dvanaest bodova, odnosno pobedom više od novosađana.

Vojvodina-Kordun: 2:6 (3298:3344)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Simonović Slobodan, Keregđarto Boris, Gajin Dragan, Todorović Nemanja, Kresović Zdravko i Rac Andor.
Rezerve: Nikolić Igor, Kovačević Vojislav.

Kordun:
Dragojević Đrorđe, Cimeša Milan, Karagaća Miloš, Jovetić Marko, Basara Marko i Jovetić Milan.
Rezerve: Pruginić Dejan.

Simonović Slobodan (570 /3/ 1 vs 0 /1/ 543) Dragojević Đrorđe
Keregđarto Boris (515 /0/ 0 vs 1 /4/ 579) Cimeša Milan
Gajin Dragan (578 /3/ 1 vs 0 /1/ 527) Karagaća Miloš
Todorović Nemanja(556 /1.5/ 0 vs 1 /2.5/ 571) Jovetić Marko
Kresović Zdravko (538 /2/ 0 vs 1 /2/ 539) Basara Marko
Rac Andor (541 /0/ 0 vs 1 /4/ 585) Jovetić Milan


Utakmicu su otvorili Simonović Slobodan koji je za protivnika imao Dragojević Đorđa i Keregđarto Boris koji je igrao protiv Cimeše Milana. U prva tri seta Simonović i Dragojević vodili su veliku bitku i pitanje pobednika bilo je odlučeno u poslednjem, četvrtom setu u kome se Dragojević nije snašao na stazi broj 8, što je Simonović kaznio i tako uspeo da zabeleži prvi ekipni poen. Nažalost, za Keregđarta nismo mogli da kažemo kako je vodio tesnu bitku. On je uspeo samo u prvom setu da parira Cimeši koji je pomenuti set dobio za jedan čunj. Boris je svoju najbolju partiju pružio u poslednjem setu, u kome je oborio 144 čunja, ali opet i to je bilo nedovoljno kako bi smanjio razliku u čunjevima jer je razigrani Cimeša odigrao stazu oborivši 161 čunj. Ovako je Cimeša sa 4:0 doneo prvi ekipni poen za Kordun.

Prvi blok je završen sa 1:1 u ekipnim poenima, dok je razlika u čunjevima iznosila 37 za gostujuću ekipu.

U drugom bloku na staze izlaze Gajin Dragan i Todorović Nemanja i pokušali su da naprave preokret. Za protivnika Gajin je imao Karagaću Miloša dok je Todorović igrao protiv Jovetić Marka. Gajin je dobro krenuo u cilju da smanji razliku u čunjevima i već u prvom setu je smanjio razliku na 21 čunj, dok je Todorović odigrao egal u prvom setu. U drugom setu Gajin uspeva da napravi još 20 čunjeva razlike u odnosu na svog protivnika a Todorović je izgubio svega 5 čunjeva. Ovim rezultatima rezlika u čunjevima iznosila je svega jedan čunj. Posle trećeg seta Gajin dolazi do trećeg malog seta čime je osigurao ekipni poen, dok  Todorović nažalost gubi sa istom razlikom sa kojom Gajin dobija svog protivnika čime on gubi svoj ekipni poen i razlika ostaje ista. U poslednjem setu Gajin gubi za četri čunja a Todorović dobija sa istom razlikom te na kraju ukupna razlika u čunjevima još jednom ostaje ista.

Završetkom drugog bloka rezultat na semaforu pokazivao je 2:2 u ekipnim poenima i svega čunj razlike za Kordun.

  Igračima Vojvodine iz trećeg bloka bilo je potrebno da osvoje jedan ekipni poen i u zbiru osvoje više od jednog čunja u odnosu na njihove protivnike kako bi bodovi ostali u Novom Sadu. Za domaćine na staze su izašli Kresović Zdravko i Rac Andor a njihovi protivnici bili su Basara Marko i iskusni bivši reprezentativac i osvajač zlatne svetske ekipne medalje Jovetić Milan. U početku su vodili neizvesnu bitku, Kresović je poveo protiv Basare a Rac je pružao odličan otpor Jovetiću. Vremenom je razlika u čunjevima išla u korist Korduna, jer su oba igrača Vojvodine imali stazu ispod 130 šta su gosti iskoristili i kaznili. U poslednje čišćenje ušli su sa gubitkom od 30 čunjeva i nisu imali dovoljno snage da naprave iznenađenje i zadrže bodove u Novom Sadu. Na kraju Kresović na 2:2 gubi ekipni poen za čunj a Rac sa 4:0.

Krajnji rezultat je 2:6 i 48 čunjeva razlike u korist Korduna. Igrač utakmice je nekadašnji reprezentativac Jovetić Milan sa 585 oborenih čunjeva dok je u redovima domaćina najbolji pojedinac bio Gajin Dragan sa 578 čunjeva.


Naredna utakmica:
U poslednjem kolu jesenjeg dela sezone Vojvodina putuje u Beograd gde će pokušati da ispravi kiks protiv Partizana, prošlogodišnjeg vicešampiona. Utakmica se igra u nedelju 12. 12. sa početkom od 11h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA