Metalac tvrd orah za Vojvodinu

Metalac tvrd orah za Vojvodinu

Beograd, 14. Novembar 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U šestom kolu super lige Srbije Vojvodina je imala težak zadatak protiv uvek neugodnog Metalca, naročito kada se utakmica odigrava u Kragujevcu. Da se podsetimo da smo i u prošloj sezoni, osim šampionskog Beograda, još samo od Metalca izgubili bodove na Spensu. Domaćini su i u ovom dueli izašli kao uspešnija ekipa i zasluženo slavili rezultatom 7:1 i naneli nam drugi poraz u sezoni.

Nakon šest odigranih utakmica, Vojvodina ima učinak od četri pobede i dva poraza, trenutno delimo treće mesto na tabeli sa upravo Metalcom. Lider na tabeli je Beograd, koji drži prvu poziciju sa maksimalnim učinkom i prati ih Spartak 024 sa pet pobeda i jednim porazom koji su doživeli u Novom Sadu.

Metalac-Vojvodina: 7:1 (3633:3544)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Metalac:
Radojičić Miloš, Trošić Ivan, Čaluković Goran, Paunović Miloš, Likić Velibor i Trifunović Dejan.

Vojvodina:
Simonović Slobodan, Keregđarto Boris, Kresović Zdravko, Kurjakov Bogdan, Gajin Dragan i Todorović Nemanja.
Rezerve: Nikolić Igor i Rac Andor.

Radojičić Miloš     (614 /1/ 0 vs 1 /3/ 635)  Simonović Slobodan
Trošić Ivan            (606 /3/ 1 vs 0 /1/ 578)  Keregđarto Boris
Čaluković Goran  (614 /2/ 1 vs 0 /2/ 599)  Kresović Zdravko
Paunović Miloš    (609 /2/ 1 vs 0 /2/ 587)  Kurjakov Bogdan
Likić Velibor         (585 /2/ 1 vs 0 /2/ 541)  Gajin Dragan
Trifunović Dejan  (605 /2/ 1 vs 0 /2/ 604)  Todorović Nemanja


U prvom bloku nastupili su Slobodan Simonović i Keregđarto Boris i priredili su pravu i uzbudljivu borbu protiv Radojičić Miloša i Trošić Ivana. Simonović je pružao partiju koju smo mogli da vidimo u Lorschu i sa 3:1 je pobedio Radojičića, koji se trenutno nalazi u dobroj formi, i naneo mu prvi poraz kod kuće ove sezone. Keregđarto je vodio veliku bitku sa Trošićem u prva tri seta i posle 90 kugli razlika u čunjevima bila je svega tri čunja. Nažalost u poslednjem setu mogli smo da vidimo samo razigranog Trošića dok Keregđarto nije uspevalo da mu parira te je na kraju izbačanog 120-og hica mogao je samo da pruži ruku i da čestita Trošiću.

Posle prvog bloka rezultat je bio 1:1 u ekipnim poenima i 7 čunjeva prednosti u korist Metalca.

U drugom bloku na staze su izašli Kresović Zdavko i Kurjakov Bogdan. Dobro su otvorili drugi blok, Kresović je poveo u setovima protiv nekadašnjeg seniorskog svetskog prvaka Čaluković Gorana sa 2:0, dok je Kurjakov gubio sa 2:0 protiv Paunović Miloša, ali sa manjom razlikom nego što je Kresović poveo. U tom trenutku delovalo je kako će se drugi blok završiti sa 2:2 u ekipnim poenima i da će čunjevi odlučivati u prednosti. Nažalost u nastavku Čaluković podiže nivo igre, dok Kresoviću pada koncentracija i gubi već viđen bod sa petnaest čunjeva razlike. Paunović je držao svoju igru, i iako je Kurjakov osvojio poslednja dva seta nije uspeo da dođe do ekipnog poena te je time Metalac napravio veliki korak ka još jednoj pobedi.

Posle drugog bloka rezultat je bio 3:1 u ekipnim poenima i 44 čunjeva prednosti u korist Metalca.

Treći par činili su Gajin Dragan i Todoović Nemanja. Gajinov protivnik bio je Likić Velibor koji je blistao u prva dva seta. Gajin nije uspeo da pronađe svoj ritam od početka utakmice dok je Likić imao prelaz od 326 čunjeva i to je već bila prevelika prednost da se napravi bilo kakav preokret. Sa druge strane Todorović je imao uzbudljiv dvoboj sa Trifunović Dejanom, bio je nadomak ekipnog poena ali nažalost u poslednjim hicima mu je izmakao za svega jedan čunj.

Konačan rezultat bio je 7:1 i 89 čunjeva razlike u korist domaćina. Igrač utakmice je Simonović Slobodan sa 635 oborenih čunjeva.


Naredna utakmica:
Po rasporedu narednog vikenda igraju se četvrtfinalni dueli u kupu Srbije, gde će i Vojvodina imati svoj duel protiv Jedinstva iz Novog Bečeja. Utakmica se igra na neutralnoj kuglani u Bačkoj Topoli dana 20.11.2021. godine, sa početkom od 16h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA