Metalac prekinuo Vojvodinin trogodišnji pobednički niz kod kuće

Metalac prekinuo Vojvodinin trogodišnji pobednički niz kod kuće

NOVI SAD, 09. MAJ 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U nedelju 09. 05. odigrali smo 16. kolo Super lige Srbije u kojoj smo u poslednjim hicima doživeli prvi, ali bolan poraz na domaćem terenu posle više od tri godine. Poslednji put smo poraženi od zrenjaninskog Kristala na domaćem terenu davnog 11. Marta 2018. godine, takođe u 16. kolu ali u I Srpskoj ligi grupe Vojvodina. Poraz je opravdan, ovo je već četvrta utakmica na kojoj ostvarujemo prosek od 530 – 535 oborenih čunjeva, i sve se više čini da Spens polako počinje da bude gostinska kuglana za igrače Vojvodine.

Krajnji ishod utakmice je 2:6 i ovom pobedom Metalac je potvrdio da je bauk ekipa za Vojvodinu. U poslenje dve godine odigrali smo četri utakmice, od kojih su tri bile neizvesne i sva tri puta Metalac je izašao kao pobednik. Najviše zasluga ponovo je za to imao Trifunović Dejan koji je u sve tri utakmice u završnici odigrao stazu preko 170 čunjeva. Ovaj put je to učinio na Spensu gde je u poslednjih 60 kugli oborio 334 čunja, što je izvanredan rezultat za ovu kuglanu, i napravio preokret za pobedu. Metalac se ovom pobedom približio medalji ali mi sa 5 utakmica do kraja i dalje imamo čemu da se nadamo.

Nakon nekompletnih šesnaest odigranih kola, Vojvodina u trinaest utakmica ima učinak 8-1-4, i sa 17 osvojenih poena nalazi se na petom mestu. Prvi na tabeli je KK Beograd sa 31 osvojenim poenom iz 16 odigranih utakmica i već su i matematički obezbedili jedanaestu šampionsku titulu. Drugi je Partizan sa 23 poena iz petnaest odigranih utakmica. Na trećem mestu se nalazi Metalac sa 21 osvojenim bodom iz šesnaest utakmica dok se na četvrtom mestu nalazi naš naredni protivnik, Spartak 024 sa 19 poena iz četrnaest odigranih utakmica.

Vojvodina-Metalac: 2:6 (3212:3215)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Todorović Nemanja, Gajin Dragan, Simonović Slobodan, Kovačević Vojislav, Rac Andor, Kresović Zdravko.
Rezerve: Nikolić Igor.

Metalac:
Radojičić Miloš, Trošić Ivan, Čaluković Goran, Paunović Miloš, Trifunović Dejan, Trifunović Dejan.
Rezerve: Vučković Stefan.

Todorović Nemanja (541/2/ 0 vs 1 /2/ 551) Radojičić Miloš
Gajin Dragan (535/1,5/ 0 vs 1 /2,5/ 544) Trošić Ivan
Simonović Slobodan (561/2/ 1 vs 0 /2/ 536) Čaluković Goran
Kovačević Vojislav (506/2/ 0 vs 1 /2/ 509) Paunović Miloš
Rac Andor (528/2/ 0 vs 1 /2/ 595) Trifunović Dejan
Kresović Zdravko (541/2,5/ 1 vs 0 /1,5/ 370+110) Trifunović Dejan/Vučković Stefan


Utakmicu su otvorili Nemanja Todorović i Dragan Gajin, gde je Todorović za protivnika imao Miloša Radojičića, a Gajin Ivana Trošića. Obojica su vodili uzbudljivu bitku od prvog do poslednjeg hica, a ko će izaći kao pobednik saznalo se u poslednjih pet kugli. Na nesreću Vojvodine u tome su uspešniji bili igrači Metalca pa je Radojićić osvojio ekipni poen za 10 a Trošić za 9 čunjeva,te su stekli ogromnu prednost u ovoj važnoj utakmici.

Metalac je posle prvog bloka vodio 0:2 u ekipnim poenima i 19 čunjeva razlike.

U drugom bloku na staze izlaze Slobodan Simonović i Vojislav Kovačević i pokušali da anuliraju zaostatak u ekipnim poenima i da preokrenu čunjeve u našu korist. Što se ekipnih poena tiče postigli su polovičan rezultat, gde je Simonović savladao nekadašnjeg seniorskog reprezentativca Čalukovića sa 25 čunjeva razlike ali nažalost Kovačević je, kao i njegovi saigrači u prvom bloku, u poslednjim hitcima izgubio ekipni poen protiv Miloša Paunovića za svega tri čunja.

Završetkom drugog bloka rezultat u ekupnim poenima bio je 1:3 za Metalac ali 4 čunja razlike za Vojvodinu.

Zdravko Kresović i Andor Rac pokušali su da naprave prekoret i da osvoje oba ekipna poena za pobedu. U njihovom duelu gledali smo reprizu sa utakmice u Kragujevcu jer su i tada za protivnika imali Velibora Likića i Dejana Trifunovića. 30 hitaca pre završetka utakmice, sve karte su bile otvorene, od poraza da pobede preko nerešenog rezultata. Kresović je imao 1,5:1,5 u setovima i prednost od 28 čunjeva, dok je Rac vodio u setvima 2:1 ali gubio u čunjevima 27 razlike čime su se vratili na 5 rezlike u ekipnim čunjevima. Trifunović je nastavio u istom ritmu kao u trećem setu kada je odigrao 161 čunj, pa su gostujući igrači vratili 10 čunjeva pre ulaska u pune i u tom trenutku imali su prednost od 5 čunjeva. Iako su u poslednjem čišćenju Kresović i Rac  dobro čistili  (52 i 53 čunja), ispostavilo se da je to bilo malo naspram Trifunovićih 69, tako da na kraju nisu uspeli da vrate razliku u čunjevima i da zadrže makar bod u Novom Sadu.

Krajnji rezultat na semaforu bio je 3212:3215, 3 razlike za goste čime su upisali 10 trijunf sa 2:6, dok je ovo nama bio četvrti poraz. Igrač utakmice još jednom je Simonović Slobodan sa 561 oborenim čunjem.


Naredna utakmica

Narednu utakmicu Vojvodina igra opet kao domaćin, ovaj put za protivnika imaće Spartaka 024 iz Subotice. Utakmica se igra u četvrtak 13. 05. sa početkom od 17h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA