Kuglaši Beograda prejaki za Vojvodinu

Kuglaši Beograda prejaki za Vojvodinu

NOVI SAD, 11. SEPTEMBAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

Proteklog vikenda otvorena je nova kuglaška sezona za 2023. godinu, u kojoj je Vojvodina kao domaćin igrala protiv aktuelnog državnog prvaka i najtrofejnijeg kluba u državi- Beograda. Novosađani su znali da neće imati nimalo lak zadatak s obzirom da se Beograd pojačao u odnosu na prošlu godinu dvojicom reprezentativaca koji imaju inostrano iskustvo. Radi se o Lončarević Adrianu i kapitenu reprezentacije Tepši Danielu. Svakako, domaćini su bili svesni da u ovoj utakmici nemaju šta da izgube, te da mogu samo da dobiju zalet za nastavak sezone.

Ovo je bio deveti duel između pomenute dve ekipe u Super ligi Srbije, a pored ovoga četri puta sastali su se i u nacionalnom kupu Srbije. U ovih 13 duela beograđani su znatno uspešniji, imaju skor od 9 pobeda i 4 poraza protiv novosađana. Ovom utakmicom crveno beli su započeli njihovu 8. sezonu u najelitnijem rangu takmičenja.

Vojvodina-Beograd: 3:5 (3345:3476)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Nikolić Igor, Simonović Slobodan, Gajin Dragan, Keregđarto Boris, Todorović Nemanja, Kresović Zdravko.
Rezerve: Kovačević Vojislav, Kurjakov Bogdan i Rac Andor.

Beograd:
Tepša Daniel, Milinković Aleksandar, Lainščak David, Klićarić Bojan, Šakić Njegoš, Lončarević Adrian.
Rezerve: Jevremović Ilija.

Nikolić Igor/Kovačević Vojislav (246+257 /0/ 0 vs 1 /4/ 596) Tepša Daniel
Simonović Slobodan (559 /0/ 0 vs 1 /4/ 619) Milinković Aleksandar
Gajin Dragan (569 /3/ 1 vs 0 /1/ 531) Lainšćak David
Keregđarto Boris (582 /2/ 1 vs 0 /2/ 579) Klićarić Bojan
Todorović Nemanja (577 /2/ 1 vs 0 /2/ 556) Šakić Njegoš
Kresović Zdravko (559 /1/ 0 vs 1 /3/ 595) Lončarević Adrian


U prvom bloku ništa nije išlo od ruke domaćim kuglašima. Simonović Slobodan, iako je na 60 hitaca imao 298 čunjeva, gubio je 2:0 i 11 čunjeva od Milinković Aleksandra, dok je Nikolić Igor, koji je pre nedelju dana imao jako uspešan vikend na prvenstvima u mix-u i sprintu gde je osvojio i bronzanu medalju, sada nije mogao da se snađe na Spensu i posle 60 hitaca gubio je 70 čunjeva protiv Tepša Daniela koji je imao izvanrednih 316 čunjeva. On je još jednom dokazao da sa velikim motivom igra protiv Vojvodine. U nastavku, Milinković do kraja pruža odličnu igru i sa 4:0 i 619 čunjeva osvaja ekipni poen za Beograd. Kovačević Vojislav je ušao da odigra drugih 60 hitaca umesto Nikolića, pokušao je da ublaži razliku protiv Tepše, ali bezuspešno jer je Tepša svoj nastup završio sa 596 čunjeva, pa je kao i njegov klupski i reprezentativni saigrač osvojio bod sa 4:0. Prošle godine Šakić i Milinković su u proseku odigrali 591,5 čunjeva, rezultat koji nijedan tandem neke ekipe nije postigao na Spensu godinama unazad, i sad su ovaj prosek Milinković i Tepša popravili na neverovatnih 607,5 čunjeva.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 0:2 i velikih 159 čunjeva razlike u korist Beograda.

Vojvodinu su u drugom bloku predstavljali Gajin Dragan i Keregđarto Boris, a Beograd Lainščak David i Kličarić Bojan. U prvih 60 hitaca videla se uzbudljiva borba među oba para za ekipne poene, bilo je 1:1 u malim setovima- Gajin je vodio 6 čunjeva dok je Keregđarto gubio 2 čunja. U nastavku je Lainščak pao sa igrom što je Gajin odmah i kaznio i osvojio prvi ekipni poen za Vojvodinu, dok je duel između Keregđarta i Kličarića bio uzbudljiv do samog kraja i pitanje pobednika bilo je odlučeno u poslednjim hicima, a bod je pripao Borisu i tako je osvojio i drugi ekipni poen za Vojvodinu.

Posle drugog bloka rezultat je bio 2:2 u ekipnim poenima i , i dalje, velikih 118 čunjeva prednosti u korist Beograda.

Vojvodina je još bila u igri za eventualni nerešen ishod, ali su i dalje imali težak zadatak jer je Todorović Nemanja za protivnika imao Šakić Njegoša, a Kresović Zdravko, Lončarević Adriana- još jednog reprezentativca koji je dao veliki doprinos na poslednjem ekipnom svetskom prvenstvu za šestu svetsku titulu. Todorović je odigrao izvanredno u drugom i trećem setu što je bilo dovoljno za njegov ekipni poen ali Kresović nije imao rešenja za Adriana. On je već u prvom setu odigrao neverovatnih 169 i tako stekao 27 čunjeva prednosti, što se ispostavilo dovoljnim za treći ekipni poen Beogradu koji im je doneo zasluženu pobedu.

Krajnji rezultat na semaforu bio je 3:5 3345:3476 za aktuelnog šampiona, Beograd. Igrač utakmice je izvanredni Milinković Aleksandar sa 619 čunjeva, dok je u redovima Vojvodine najuspešniji pojedinac bio Keregđarto Boris sa 582 čunja, a istakao se još i Todorović Nemanja sa 577 čunjeva.


Naredna utakmica:
U narednom 2. kolu Vojvodina putuje u Kragujevac gde će juriti prvu ovosezonsku pobedu protiv Prve Petoletke iz Trstenika. Utakmica se igra u nedelju 18. septembra sa početkom od 14h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA