Kresović vicešampion, Lončarević rekorder prvenstva Vojvodine

  • VESTI
  • 14/01/2022
  • 331 PREGLEDA
Kresović vicešampion, Lončarević rekorder prvenstva Vojvodine

Novi Sad, 09. JANUAR 2022. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U nedelju 09. januara odigrano je pojedinačno prvenstvo Vojvodine, koje je održano na kuglani “Funk Arena” u Bačkoj Topoli. Ovo takmičenje dobro je poslužilo kao uvod u nastavak sezone posle kraće ligaške pauze. Na pomenutom prvenstvu, takmičilo se 40 takmičara koji su u decembru izborili plasmane u svojim zonama. Na državno prvenstvo plasiralo se 14 takmičara i osvajači medalje sa prošlogodišnjeg državnog prvenstva, a sa teritorije Vojvodine to je bio Jovetić Milan (Kordun). Kuglaški klub Vojvodina iz Novog Sada imao je ukupno četiri takmičara i sada slobodno možemo reći da su imali uspešan vikend za sobom- trojica su se plasirala na državno prvenstvo a uz to je osvojena i srebrna medalja.

Ovogodišnji osvajači medalja su Lončarević Adrian, Kresović Zdravko i Jovetić Milan, koji nije uspeo da odbrani prošlogodišnju titulu, ali je odmah u prvom bloku zadao visok zadatak od 618 čunjeva koji nije bilo ugrožen do poslednjeg bloka. Na kraju takmičenja postao je bogatiji za jednu bronzanu medalju i trenutno ima pet medalja sa pojedinačnog prvenstva Vojvodine. Ove godine nismo imali ni jednog debitanta među osvajačima medalja, Kresović Zdravko uz svoje ime ima jednu titulu od pre četri godine, dok je Lončareviću ovo druga vojvođanska titula a ukupno treća medalja. On je sa 674 čunja ubedljivo došao do zlatne medalje, skoro bez ijedne greške u prvih 90 hitaca, te nije ni čudilo što su gledaoci očekivali cifru od preko 700 čunjeva. Ovo je ujedno i najviša cifra koja je odigrana na Vojvođanskim prvenstvima, dosadašnji rekord držao je dvostruki šampion i ovogodišnji bronzani Jovetić Milan sa 656 čunjeva koji je odigrao 2012. godine u Senti. Kresović je dobro igrao pored Lončarevića, na 60 hitaca imao je prelaz od 318 čunjeva, što je bio rezultat za medalju. Međutim, moguće je i da su ga zvona na susednoj stazi sprečila da napravi još bolji rezultat jer je na polovini svog nastupa za domaćem Lončarevićem već zaostajao 43 čunja. Na kraju je Lončarević rutinski došao do titule, a Kresović je konstantnom i sigurnom igrom došao do zasluženog srebra.

Iz redova Vojvodine još su nastupali Simonović Slobodan koji je sa 588 čunjeva zauzeo deveto mesto a svega čunj manje imao je Rac Andor koji je svoje učešće završio na desetom mestu. Rac je svoj prolaz na državno prvenstvo izborio u drugih 60 hitaca, u kojima je oborio 316 čunjeva. Četvrti takmičar bio Gajin Dragan koji je takmičenje završio na dvadesetom mestu sa 569 “drva”, 11 manje od rezultata koji je vodio do daljeg plasmana. Gajin je imao izvanredno čiščenje od 222 čunja, ali slaba igra u pune ga je ovaj put koštala prolaska u dalji krug takmičenja.

Od 1959. godine, od kada se igra seniorsko pojedinačno prvenstvo Vojvodine, igrači kuglaškog kluba novosadske Vojvodine osvojili su 13 medalja, od toga 6 zlata, 5 srebra i 2 bronze. Dosadašnji osvajači medalja za Vojvodinu na pomenutom takmičenju su: Kresović Zdravko, Relota Boris, Feldejak Ervin, Zakić Dejan, Ostojić Goran, Vekić Goran, Kiš Žolt, Mihajlović Franja i Mohači Zoltan.

Konačni plasman prvih petnaest takmičara koji će nastupiti na pojedinačnom državnom prvenstvu je sledeći: 1. Lončarević Adrian (Spartak 024) 674, 2. Kresović Zdravko (Vojvodina NS) 625, 3. Jovetić Milan (Kordun) 618, 4.  Majstorović Predrag (Apatin) 613, 5. Ružecki Mario (Srem) 605, 6. Kovačić Predrag (Srem) 604, 7. Prodanov Dušan (Slavia) 596, 8. Molnar Sebastian (Jedinstvo NB) 594, 9. Simonović Slobodan (Vojvodina NS) 588, 10. Rac Andor (Vojvodina NS) 587, 11. Mohači Đula (Spartak Deb.) 585, 12. Kurteš Ranko (Vihor) 581, 13. Marunić Stevan (Novi Elan) 581, 14. Đurić Radivoj (Železničar) 580, 15. Dojić Damir (Spartak 024) 580.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2022. Sva prava zadržana.

NAVIGACIJA