Dve medalje na zoni Novog Sada, finala na VGP u Bačkoj Topoli za kraj godine

Dve medalje na zoni Novog Sada, finala na VGP u Bačkoj Topoli za kraj godine

NOVI SAD, 29. DECEMBAR 2019. GODINE
Autor teksta: Milan Vraneš


Zonsko takmičenje Novog Sada:
Prvi stepenik ka tituli pojedinačnog prvaka Srbije, naši kuglaši su počeli nastupima u kvalifikacijama za Vojvođansko prvenstvo, tačnije u “zoni Novi Sad”. Plasman na Vojvođansko prvenstvo ostvarili su Rac Andor, koji je u dva nastupa uspeo da osvoji srebrnu medalju sa 1134 oborenih čunjeva iz dva nastupa, dok je Dragan Gajin osvojio bronzanu medalju sa samo jednim čunjem manje od Raca sa 1133 oborenih čunjeva iz dva nastupa). Zaključno sa njima, Saša Juhas će im se kao deseti sa 1070 oborenih čunjeva iz dva nastupa pridružiti na prvenstvu Vojvodine 11/12. Januara, 2020. godine.


Vojvođanski Grand Pri, Bačka Topola:
Ovogodišnji turnir u Bačkoj Topoli, po kvalitetu bio je zasigurno najbolji turnir u Evropi koji je organizovan od kada je uveden sistem 120 hitaca. Veoma visoki rezultati u kvalifikacijama koje su trajale gotovo mesec dana, podigli su granicu plasmana u finale na 630 čunjeva. Naša dva člana, našli su se u njemu, iz sam krem svetskog kuglanja. Zdravko Kresović, u kvalifikacijama je oborio 639 čunjeva dok je prošlogodišnji pobednik Čongor Baranj plasman u finale obezbedio sa 631 oborena čunja. Kresović je svoj nastup završio u finalu sa 599 oborenih čunjeva kao sedamnaesti, a njegova igra delovala je da će i super finale biti dostižno (prelaz 322), sa dva različita poluvremena, prvim u kojem je briljirao na trenutke dok je u drugom dozvolio blagi pad što se odrazilo na krajnji rezultat. Baranj je u finalu bio peti sa 649 oborenih čunjeva, što mu je bilo dovoljno da u društvu Zavarka, Kovačića, Tepše, Simijonovića i Kiša obezbedi mesto u super finalu koje je ove godine bilo rezultatski gledano i najkvalitetnije (čak tri igrača preko 680!). Sa 642 oborena čunja zauzeo je odlično četvrto mesto u super finalu a titulu je nakon nekoliko godina pauze ponovo osvojio Vilmoš Zavarko sa 692 oborena čunja.


Srećni praznici!
Sa ovim izveštajem, poslednjim u ovoj godini, kuglaški klub Vojvodina vam želi mir, blagostanje i sreću u 2020. godini, srećne novogodišnje i Božićne praznike.KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA