BOMBA prelaznog roka, Čongor Baranj je novi igrač Vojvodine!

  • VESTI
  • 19/06/2019
  • 1296 PREGLEDA
BOMBA prelaznog roka, Čongor Baranj je novi igrač Vojvodine!

Nakon Vojvodine iz Bačkog Gradišta, Sente i Beograda, naredna destinacija najboljeg igrača Super lige biće naš klub! Čongor Baranj, igrač o kojem se u kuglaškom svetu godinama unazad priča samo u superlativima – dugogodišnji član reprezentacije Srbije, četvorostruki ekipni prvak sveta, osvajač mnogobrojnih turnira u zemlji i inostranstvu, svojim potpisom i zvanično je postao deo naše crveno-bele porodice. Ovaj transfer zasigurno će obeležiti junski prelazni rok u Srbiji.

Baranj je rođen 31.08.1985. godine u Bečeju i svoje prve kuglaške korake, napravio je 1998. godine u Vojvodini iz Bačkog Gradišta da bi 2006. godine prešao u Sentu i na kraju pre dolaska u naš klub je od 2011. do 2019. godine nosio dres višestrukog uzastopnog prvaka države, ekipe Beograda (Poštanska štedionica). U dresu reprezentacije Srbije čiji je član i danas, osvojio je četiri ekipna Svetska prvenstva, a svoj debi imao je na Svetskom prvenstvu u Sarajevu, 2011. godine. Osvajač je mnogobrojnih domaćih i međunarodnih turnira, a vredi istaći da je poslednji veliki turnir osvojio protekle zime na Vojvođanskom grand pri turniru u Bačkoj Topoli koji se boduje za svetsku listu, gde je u velikom finalu podigao pehar namenjen pobedniku sa oborenih 690 čunjeva. Na trenutnoj NBC grand pri listi, nalazi se na trećem mestu sa 255 osvojenih bodova.

U protekloj sezoni, Baranj je odigrao jednu od najboljih sezona u svojoj dosadašnjoj karijeri, dominantno je došao do naslova najboljeg igrača Super lige sa prosekom od 641 oborenih čunjeva po utakmici, a na tek završenom Svetskom prvenstvu u Češkoj bio je jedna od ključnih karika naše reprezentacije u osvajanju trećeg uzastopnog zlata gde je sa 693 oborenih čunjeva bio najbolji igrač finalne utakmice protiv Nemačke.

ČONGOR BARANJ KROZ BROJKE

Lični rekord:
702 čunja (Beograd – Car Lazar, 16.09.2018.)

Pojedinačni prvak Srbije:
2011.

Ekipni prvak sveta:
2011, 2015, 2017, 2019.

Izdvojeni osvojeni turniri:
Bačka Topola, Segedin, Vrbas, Banja Luka, Skoplje

Trenutna NBC grand pri lista:
3. mesto

Uprava kluba, plasmanom u Super ligu, gaji velike ambicije u narednim sezonama i u skladu sa tim, Baranj je od početka bio ultimativno označen kao želja broj jedan ovog prelaznog roka i činjenica da igrač takvog iskustva i kuglaške veštine može da napravi razliku se na naše lično zadovoljstvo – ostvarila. Baranj u potpunosti pronašao u svim ciljevima, ambicijama i viziji kluba, koji su mu do sitnih detalja predstavljeni od strane uprave kluba, pronašao je sebe u sredini koja mu je i generacijski bliska, pošto je Vojvodina sa prosekom od 32 godine starosti najmlađi kolektiv u Super ligi i jedan od najmlađih kolektiva u Srbiji.

Od poslednje osvojene titule prvaka države, i generacije predvođene doskorašnjim kapitenom i reprezentativcem Srbije Goranom Ostojićem, sada već davne 2005/2006. godine pa do danas – možemo slobodno reći da je Baranj najzvučnije ime koje će braniti boje našeg kluba.

Dobrodošao u crveno-belu porodicu Čongore!

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA