3/3 na startu sezone za Vojvodinu

3/3 na startu sezone za Vojvodinu

NOVI SAD, 26. Septembar 2021. GODINE
Autor teksta: KK “Vojvodina”


Izveštaj:

U trećem kolu Super lige kuglaši Vojvodine imali su težak zadatak kao domaćini. Za protivnika su imali ambiciozni Spartak 024 iz Subotice, ekipu koja ima velike ambicije u ovogodišnjem prvenstvu i priželjkuje prvu titulu u klupskoj istoriji. U njihovim redovima nastupaju tri igrača koji su došli do šampionske titule sa Vojvodinom u prošlosti, radi se o Vekić Goranu koji je sa četri različite ekipe došao do titule, Sel Tibor koji je više od jedne decenije uspešno nastupao za Segedin i Juhas Saša koji je nakon osvojene duple krune crveno beli dres zamenio plavim.

Spartak je dobro otvorio utakmicu i poveo sa velikom razlikom, sve se činilo da će lako upisati pobedu, ali su u drugom bloku domaćini iskoristili kiks Dojić Damira i sveli zaostatak u čunjevima na svega 6, te se nada vratila među igrače da mogu makar do nerešenog rezultata ili čak i do pobede. Doduše za dva boda trebalo je uzeti ekipni bod od Ćalić Jovana, nekadašnjeg svetskog prvaka i već pomenutog Vekić Gorana. U toj nameri Gajin Dragan i Todorović Nemanja su bili uspešni i zasluženo osvojili ekipne bodove i tako doneli vrednu pobedu.

Ovom pobedom Vojvodina se nalazi na vrhu tabele, zajedno sa Beogradom i samo pomenute dve ekipe imaju maksimalan učinak u tekućoj sezoni. To neće ostati tako jer će se sastati u narednom kolu.

Vojvodina-Spartak 024: 5:3 (3275:3229)


Sastavi ekipa:
Vođe ekipa su se odlučile za sledeće sastave:

Vojvodina:
Kresović Zdravko, Keregđarto Boris, Simonović Slobodan, Nikolić Igor, Gajin Dragan, Todorović Nemanja.
Rezerve: Relota Boris, Rac Andor.

Spartak 024:
Juhas Saša, Sel Tibor, Dojić Damir, Trkulja Milan, Ćalić Jovan, Vekić Goran.

Kresović Zdravko (514/0/ 0 vs 1 /4/ 566) Juhas Saša
Keregđarto Boris(539/0/ 0 vs 1 /2/ 555) Sel Tibor
Simonović Slobodan (589/4/ 1 vs 0 /0/ 473) Dojić Damir
Nikolić Igor/Relota Boris (117+374/0/ 0 vs 1 /4/ 545) Trkulja Milan
Gajin Dragan (585/4/ 1 vs 0 /0/ 553) Ćalić Jovan
Todorović Nemanja (557/3/ 1 vs 0 /1/ 537) Vekić Goran


Utakmicu su otvorili Kresović Zdravko i Keregđarto Boris za Vojvodinu, odnosno dva poznata lica koja su već nosili crveno beli dres u svojim karijerama, Juhas Saša i Sel Tibor. Gosti su se znatno bolje snašli na početku utakmice i posle 60 hitaca imali su značajnu prednost od 53 čunja. Sel je pružao izvanrednu partiju u tih 60 hitaca u kome je oborio 315 čunjeva, ali svoju igru nije uspeo da prenese i na peticu gde je glavni krivac oštećena daska. Njegovu slabiju igru u nastavku susreta Keregđarto je iskoristio, uzeo naredna dva mala seta i smanjio, ali nije uspeo da napravi potpuni preokret pa je bio primoran da se pomiri sa prvim porazom u novoj sezoni. Nažalost, Kresović i dalje traži svoj ubitačan hitac i dosta se muči ove sezone na Spensu, svoju slabu partiju iskoristio je njegov doskorašnji saigrač Juhas i on je zasluženo osvojio ekipni poen za svoju ekipu.

Posle prvog bloka rezultat u ekipnim poenima bio je 0:2 i 68 čunjeva razlike u korist Spartaka iz Subotice.

Posle prvog bloka gosti su sa razlogom bili optimistični i nadali su se bitnim bodovima. U nastavku utakmice za crveno-bele nastupali su Simonović Slobodan i Nikolić Igor a gosti su napravili “taktičku izmenu” sa ciljem da Trkulja Milan uzme i treći ekipni poen protiv Nikolića, dok je Slobodanov protivnik bio Dojić Damir. Nikolić se nije snašao na zahtevnim stazama i posle 30 hitaca prepustio je svoje mesto Reloti Borisu, ali nažalost do boda nisu došli, a Trkulja je ipak bio snalažljiviji i uzeo treći ekipni poen. Taktička izmena gostiju, skupo ih je koštala jer se Dojić takođe nije mogao snaći na stazama Spensa i pružao je jako slabu partiju. Na njegovu žalost, morao je da odigra do kraja jer nisu imali pravo na izmenu i njegovu slabu partiju je Simonović iskoristio, pobedio ga sa više od 100 čunjeva razlike i vratio ekipni zaostatak u čunjevima.

Posle dva bloka rezultat je 1:3 u ekipnim poenima i 6 razlike u čunjevima za goste.

Posle drugog bloka domaćini su se vratili u utakmicu i u igri je bio svaki mogući ishod za završetak utakmice. U trećem bloku na staze izlaze Gajin Dragan protiv Ćalić Jovana i Todorović Nemanja protiv Vekić Gorana. Od prvog hica bili su maksimalno fokusirani na igru i bili željni preokreta koji smo na kraju i videli zahvaljujući njihovom borbenošću. Iako su u sva tri seta vodili veliku bitku, posle 90 hitaca ipak su se radovali jer su sa 3:0 u setovima oboje obezbedili ekipne bodove i to sa bitnim pogocima u 89. hicu gde su srušili devetku i očistili postavu za ubačaj čime su i dobili setove i napravili razliku u čunjevima. U poslednjih 30 hitaca održavali su razliku u čunjevima i iskusno priveli utakmicu kraju, za treću pobedu u tri odigrane utakmice.

Krajnji rezultat na semaforu bio je 5:3, i 46 čunjeva razlike za Vojvodinu. Igrač utakmice bio je Slobodan Simonović sa 589 čunjeva, a svega četri čunja manje imao je Gajin Dragan.


Naredna utakmica

Narednu utakmicu Vojvodina zbog obaveze na NBC kupu gde će nastupati već u utorak, svoju utakmicu četvrtog kola igra u petak 01. 10. u Beogradu protiv istoimene ekipe sa početkom od 18h.


KK VOJVODINA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOK-U ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAM-U

Autorska Prava

Tekst i fotografije objavljene u ovom članku, su vlasništvo kuglaškog kluba “Vojvodina”, Novi Sad. Korišćenje sadržaja bez prethodne usmene ili pismene saglasnosti kluba je STROGO ZABRANJENO.

Autor Teksta: KK “Vojvodina”

Reakcija na Članak

Podeli na Facebook

Dobrodošli na zvaničnu internet stranicu kuglaškog kluba Vojvodina, Novi Sad. Svim simpatizerima kluba i ljubiteljima kuglanja želimo ugodan boravak na našoj stranici.

© Copyright 2020. Sva prava zadržana.
Stranicu skrojio FusionIdea.

NAVIGACIJA